Hvor stor er Santorini?

Santorini (offisielt kalt Thira) er en av de beste reisemålene for turister fra hele verden. Santorini-øya har utrolige strender, forrevne klipper, luksushoteller, middager ved solnedganger, øyturer, vill natur og vulkansk landskap. Det gjør det til en himmel på jord for turister. Det er et av drømmestedene som bare må besøkes i Hellas. Øya ligger 150 km sør for Mykonos og 200 km sørøst for Athens fastland. Santorini ligger i Egeerhavet. Den har et totalt areal på 76 kvadratkilometer og er den 62. største øya i Middelhavet.

Så hvis du har noen planer for en ideell sommerdestinasjon, er Santorini stedet å besøke. For å gi deg mer informasjon om dette fascinerende stedet, vil vi komme nærmere inn på det. Hvor stor er Santorini?

Hvor stor er Santorini?

Hvor lang og bred er Santorini?

Hvis du planlegger å kjøre fra den ene enden av Santorini til den andre, vil det ta cirka 45 minutter fra Oia i nord til Akrotiri i sør. Den totale lengden på Santorini er 16 km. Derimot er hele bredden mellom 2 og 5 km. Øyas totale befolkning er 5500. Hvis du planlegger å gå rundt og utforske byen, så er ikke dette en dårlig idé i det hele tatt. Øya har kompakte svingete veier. Det vil gjøre det enkelt å bevege seg rundt og oppdage mer om byen.

Hvor lang tid tar det å kjøre rundt Santorini?

Å kjøre rundt Santorini i en bil vil ta fra 40 til 50 minutter. Dersom du planlegger å ta en tur gjennom øya med bussen, så vil det ta mer enn en time. Om du planlegger å gå fra den ene enden av øya til den andre, vil det ta 3 til 5 timer. Min anbefaling er imidlertid å leie en bil for å kjøre rundt på Santorini. Det blir enklest og mer morsomt.

Hvor stor er Santorini sammenlignet med Mykonos?

Mykonos er omtrent 10 % større enn Santorini. Santorini er 76,2 km², mens Mykonos er 85,5 km². Mykonos er også en gresk øy i Egeerhavet. Det er kjent for fantastisk utsikt over åssiden, historiske vindmøller og luksuriøse sjømatrestauranter. Mykonos ligger 150 km nord for Santorini og 150 km sør for Athen. Den totale befolkningen i Mykonos er 12 500. Bredden på Mykonos er 15 km, og lengden er 10 km.

Hvor stor er Santorini sammenlignet med Korfu?

Korfu er en gresk øy, og hovedstaden er Korfu by. Det totale arealet på Korfu er 610,9 km². I størrelsessammenligning er Korfu 6 ganger større enn Santorini. Dessuten er den totale befolkningen på Korfu 102 071, som også er omtrent 7 ganger mer enn Santorini.

Hvor stor er Santorini sammenlignet med Malta?

Malta er lite sammenlignet med Santorini. Dessuten ligger øya Malta i den sørlige delen av Europa og ligger i Middelhavet. Santorini ligger i Egeerhavet, som ligger i Øst-Asia. Det totale arealet på Malta er 225,31 km², og hele befolkningen er rundt 442 725.

Hvor stor er Santorini sammenlignet med Kreta?

Kreta er mer enn 100 ganger så stor som Santorini. Kreta er den største øya i Hellas. Den ligger i Middelhavet, og hovedstaden er Heraklion. Det totale arealet på Kreta er 8 450 km², og hele befolkningen er 634 930.

Santorinis største byer

Santorini har mange vakre byer å besøke. Her er en liste over noen av de største byene på Santorini.

Fira

Fira er en av de største byene og hovedstaden på Santorini. I Fira finner du luksushoteller, restauranter og museer å besøke. Det er ingen strender i denne landsbyen. Du kan imidlertid nyte et kupert område. En annen attraksjon i Fira er Jomfru Maria ortodokse kirke.

Oia

Utrolige solnedganger, hvitkalkede hus og blå kuppelkirker er skjønnheten til Oia. Dessuten har denne landsbyen også flere restauranter, hoteller og barer. Så hvis du vil nyte en kopp kaffe under solnedgang, er Oia poenget ditt.

Imerovigli

Imerovigli ligger nord i Fira. Det er den mest fredelige landsbyen på Santorini. Anastasi ortodokse kirke er også et attraksjonspunkt for turister i byen.

Maria

Maria ligger 3 km fra Fira og flyplassen. Det gjør det til et flott sted å bo for turister. Det er også kjent som industriområdet på Santorini. Det er ikke mange gode steder å besøke. Du kan imidlertid finne noen gode hoteller der. Dessuten er det en vinfremstillingskirke og herregårder å se.

Akrotiri

Utsikten over landskapet med kirker med blå kuppel gir Akrotiri en vakker utsikt under solnedgangen. Dessuten har Akrotiri en kystlinje med svarte, hvite og røde strender i sør.

Manolas

Hvis du har en plan for fotturer, er Manolas poenget. Det er flere landskap og kirker på en bakketopp å utforske. Denne landsbyen har også en god del tavernaer og gjestehus.

Vlichada

Vlichada er et vakkert og fredelig sted å bo på Santorini. Det er en liten landsby, og atmosfæren og beliggenheten på stranden gjør den til et ideelt sted å utforske. For fiske kan du også leie båter her.

Megalochori

Det er også en liten landsby med vakre gater for å gå rundt. Den har klippekapeller, termalspa og luksushoteller og villaer å bo i.

Pyrgos

Det er en liten landsby i Santorini og ligger sør i Fira. Denne landsbyen har en arkitektonisk utsikt. Videre har den flere restauranter med hustak.

Kamari

Landsbyen Kamari har en moderne infrastruktur, og den ligger i nærheten av Fira. Det ligger på den sørøstlige kysten av Santorini. Landskapet og havutsikten gjør det til en vakker liten landsby på Santorini.

Perissa

Perissa ligger sør for Mesa Vouno-fjellet. Mange tror at det er der den gamle byen Elefsina ble bygget. Det er en attraksjon for turister på grunn av blått vann, strender og svart lavasand.

Oppsummering

I denne artikkelen sammenlignet vi Santorini med andre øyer som Mykonos, Kreta, Malta og Korfu. Fra vår størrelsessammenligning er det klart at Santorini ikke er den største greske øya, men det er et av det vakreste stedet å besøke blant de alle. Siden den ikke er veldig bred og stor, kan du bevege deg rundt og utforske den. Spesielt hvis du er på en par-ferie så er det ikke noe bedre valg enn Santorini-øya. Så uten ytterligere tvil, pakk bagasjen og sett kursen mot Santorini.

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas