Tulum Beach Road (og alt hva du kan se)

Strandveien er et av høydepunktene som turister og reisende beundrer ved Tulum. Denne veien går parallelt med den karibiske kysten før den svinger inn i jordet ved bueinngangen til Sian Ka’an Biosphere. Som sådan kan du lure på hva Tulum Beach Road har å tilby.

Tulum Beach Road er en smal vei som starter sør for de berømte Mayaruinene i Tulum og ender ved den pittoreske Sian Ka’an-biosfæren. Denne lange veien ligger ved det vakre karibiske vannet, og huser Tulums beste hoteller, barer og strender.

Tulum strandvei er der turister og reisende tilbringer tiden sin i byen. Det starter og slutter med Tulums populære turiststeder. Dessuten ønsker det karibiske farvann og de beste tingene å se i Tulum velkommen. Så hvis du vil lære mer om denne veien, har du kommet til rett sted.

Denne artikkelen vil dekke alt du kan finne på Tulum Beach Road. Det inkluderer hvordan du kan nå stedet, sammen med hotellene, barene og strendene som følger med. Etter å ha lest denne artikkelen, vil du vite hva du kan forvente av Tulum Beach Road og hvordan du kan streife rundt den.

La oss komme i gang!

Tulum Beach Road

Hvordan komme seg til Tulum Beach Road?

Tulum strandvei ligger 5,8 kilometer fra selve Tulum, populært kjent som Tulum Pueblo. Fra Tulum Pueblo kan du ta Av. Coba/QROO 15 vei og reisetid er rundt 11 minutter med bil, 15 minutter på sykkel og 45 minutter til fots.

Kan du gå fra Tulum Pueblo til Tulum Beach Road?

Siden avstanden fra Tulum Pueblo til Tulum strandvei er 5,8 kilometer, kan det ta rundt 45 minutter å gå. Likevel er hele veien fotgjengervennlig hvis du er ute på en lang tur.

De fleste reisende og turister foretrekker en kort kjøretur. Sykkelutleie er imidlertid tilgjengelig hvis du ikke vil kjøre bil eller bruke mye på en taxi som kan rive deg av.

Hvis du foretrekker å kjøre taxi, sørg for at du vet prisen og forhandler med sjåførene for å unngå overdrevne og unødvendige priser. Med dette i tankene, vil du lese mer om: Hvor mye koster Taxi i Tulum? – Med eksempler

Hvis du leier en sykkel, vil det bare ta 15 minutter fra Tulum Pueblo å nå Tulum strandvei. Videre vil dette spare deg for utmattelse mens du nyter veien på vei til stranden. Men når du kommer til stranden, vil sykkelfeltene ta slutt, så det er best å fortsette til fots innen den tid.

Nå, hvis du kjører, må du holde et øye med syklister og fotgjengere. Kjør sakte ettersom mange deler denne veien.

Hva kan du finne på Tulum Beach Road?

Tulum strandveien er visuelt fantastisk. Den har det karibiske hav på den ene siden, frodig jungel på den andre, og cenoter og butikker i mellom. Dessuten er det mye aktivitet, så hold øynene oppe for dem.

Det er mange små hyttesteder, strandbarer og klubber, shoppingbutikker og restauranter langs denne asfalterte strandveien. På strandveien finner du også mer enn hundre hytteferiesteder med mindre enn 30 rom.

Hoteller på Tulum Beach Road

De beste hotellene i Tulum ligger på Tulum strandvei. Dermed tilbyr de fleste hoteller gjestene tilgang til stranden. Som sådan er det praktisk for gjester som har sjekket inn på slike hoteller å besøke stranden.

Hvis du ikke er sjekket inn på slike hoteller, er stranden alltid åpen for offentligheten. I tillegg vil de fleste hoteller tillate deg å gå gratis gjennom eiendommen deres, mens noen kan kreve en liten avgift.

Tulum-stranden er ikke billig, så vær forberedt på å betale mye for å bo der. Mens du bor på et strandferiested i Tulum, vil du nyte den beste stranden og en av de mest kjente strendene i verden.

Det er ingen mangel på utmerkede alternativer for hoteller på Tulum Beach Road. Vi har imidlertid flere anbefalinger for å hjelpe deg med å bestemme.

For å gi deg en rask smakebit, her er de beste strandhotellene i Tulum:

Fordeler med å bo på Tulum-stranden:

 • Stranden ligger rett over gaten fra rommet ditt.
 • De berømte Tulum-ruinene er tilgjengelig til fots.
 • De beste restaurantene i Tulum ligger innen gangavstand.

Ulemper med å bo på Tulum-stranden:

 • Prisene på overnatting og mat kan være dyre.
 • Prisene er ikke budsjettvennlige, spesielt for langtidsferier.
 • Beliggenheten er langt fra Tulum Pueblo, hvor det meste av nattelivet foregår.

Barer på Tulum Beach Road

beach bar

Barene på Tulum Beach Road er også de beste i byen. Imidlertid er de dyrere enn de du finner i Tulum Pueblo eller Tulum by.

Likevel vil du nyte godt natteliv med de fleste barer, spesielt på bestemte dager når noen barer tilbyr en spesiell begivenhet eller aktivitet.

Nesten hver bar på Tulum Beach Road er et godt valg. Men vi rundet opp alt og endte opp med de tre beste barene i området. Disse er:

Vi har også noen anbefalinger for takbarer og budsjettvennlige barer. For å lære mer om de beste barene og den generelle utsikten over nattelivet i Tulum, sjekk ut artikkelen vår om Nattelivet i Tulum (alt du trenger å vite).

Strender på Tulum Beach Road

På grunn av strandveien i Tulum er strendene i Tulum ganske tilgjengelige. Det som gjør det bedre er at hele strekningen av stranden er åpen for publikum, og alle kan få tilgang til alt uten å betale noe.

Noen strender er imidlertid bare tilgjengelige via et hotell eller privat eiendom. Mens noen lar deg passere uten gebyrer, kan andre be om en liten avgift for å la deg gå gjennom.

Nå er den lange strandstrekningen delt inn i to hovedområder, nordstranden og sørstranden. Nord- og sørstrendene byr på forskjellige ting, så du bør vite begge deler.

Tulum North Beach

Nordstranden i Tulum er sannsynligvis en av de mest utmerkede offentlige strendene jeg har vært på. Teknisk sett består dette området av tre forskjellige strender (selv om de alle slags blander seg sammen):

 • Las Palmas-stranden – ligger i den sørlige enden
 • Playa Paraiso (også kjent som Paradise Beach) – ligger i midten
 • Playa Ruinas – ligger i den nordlige enden nær Tulum Maya-ruinene

Den nordlige enden (Playa Ruinas) byr på øye-tiltalende blått vann som møter klippene til de berømte Tulum Maya-ruinene.

En annen ting å merke seg er at turister er forbudt å gå inn i den nordlige enden av ruinene som en hekkeplass for skilpadder.

Samlet sett har alle tre strendene nydelig hvit sand som alltid er tilfredsstillende for øynene å se.

Nordstranden i Tulum har blitt skånet for overutvikling. Av denne grunn tilbyr disse strendene en mer ekspansiv strand. Det er også mer avslappende, spesielt siden det er langt fra klubber og etablissementer hvis det er det du foretrekker.

Fordeler med å besøke Tulums nordlige strender:

 • Praktisk tilgang til offentlig strand
 • Mange parkeringsplasser er tilgjengelig gratis
 • Prisene på barene er rimeligere
 • Bare et lite stykke unna Tulum Maya-ruinene
 • Enkel tilgang til snorkling og båtturaktiviteter
 • Stor åpen plass

Ulemper med Tulums nordlige strender:

 • Høysesong kan gjøre det mer folksomt
 • Cabanas og stoler på stranden er færre

Tulum South Beach

Den sørlige stranden i Tulum er omkranset av luksuriøse Riviera Maya-hoteller og strandklubber. Dessverre er stranden først og fremst tilgjengelig gjennom Tulums hoteller, da feriesteder har som mål å holde gjestene så eksklusive som mulig.

Likevel er Tulums sørstrand vel verdt et besøk alene. Dessverre, mens sanden og vannet fortsatt er utmerket, er de ikke fullt så vakre som de nord i Tulum.

Alternativt kan du leie en divan på en strandklubb eller bo på et boutiquehotell eller strandresort i Tulum.

Fordeler med å besøke South Beach:

 • Nyt den hvite sanden
 • Strendene er mindre overfylte
 • Det er mange gode strandklubber
 • Det er aktiviteter som kitesurfing

Ulemper med Tulums sørstrender:

 • Offentlig tilgang kan begrenses og begrenses
 • Det er ikke mye plass til offentlig parkering
 • Du må betale for dyre klubbavgifter og hytter

Konklusjon

Strandveien i Tulum er mer enn bare et enkelt toveis fortau i byen. Denne veien forbinder Tulums skatter, fra kjente steder til hoteller, restauranter, barer og strender. Som sådan ville ditt opphold i Tulum vært uforglemmelig hvis du brukte mesteparten av tiden din på denne veien.

Nå som du vet mer om Tulum strandvei, er resten ment for deg å utforske den og nyte alt den har å tilby. Det er selvfølgelig andre steder i Tulum enn de på og i nærheten av denne veien, så sørg for å sjekke ut dem også!

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas