Oia eller Fira – Hvem er best å besøke?

Oia og Fira er begge populære Santorini-byer som ligger i det greske Egeerhavet. Begge byene er sjarmerende og har den samme stemningen, men en annen opplevelse. Fira er det kommersielle sentrum, og det er tilfeldigvis også hovedstaden på øya. På den annen side er Oia en mer fredelig by på Santorini.

Her vil vi sammenligne begge byene basert på avgjørende faktorer som mat, beliggenhet, enkel tilgang og mye mer for å forstå bedre hvilken som er den beste for deg. Oia eller Fira. Så la oss komme i gang.

Oia eller Fira

Mat og restauranter

Begge byene har et godt utvalg av mat og restauranter. La oss finne ut om det er noen forskjeller i maten og restaurantene mellom Oia og Fira.

Fira

Fira er hovedstaden på øya Santorini og også det kommersielle knutepunktet. Dette er hjemmet til mange restauranter og noen av de fineste uteserveringene. Kvaliteten på maten er her enestående og variasjonen er god. I Fira kan du også finne noen uformelle spisesteder.

Noen av de mest kjente restaurantene i Fira er Los tres Amigos, Greek bites og Parea Tavern.

Om du ikke liker fancy restauranter, vil det ikke være utfordrende å finne en uformell restaurant. Om du går i gatene i Fira, vil du finne mange kafeer med fantastisk utsikt slik som Cacio e Pepe og Selene.

Oia

Matkvaliteten i Oia er relativt bedre enn i Fira. Oia gir deg noen mer landsbyaktige vibber. Likevel så er restaurantene mer luksuriøse og fancy. Så hvis du liker det litt mer fancy så er Oia det beste stedet for deg. Hvis du ikke liker å være fancy og sannsynligvis ikke liker å bruke mye penger på mat, finner du også restauranter i denne kategorien.

Skjønnhet

Både Oia og Fira har samme skjønnheten, men de har ulike typer perspektiver.

Oia

Oia ligger nesten 150 meter over havet på en stein med en vakker utsikt over kalderaen. Solnedgangene i Oia er bare helt fantastiske. Det er ikke bare meg, men alle som besøker landsbyen liker disse solnedgangen.

Oia er fotografert mer enn noe annet sted i Hellas. Om jeg sier at den er fotografert mer enn noe annet sted i verden, vil det sannsynligvis ikke være feil.

Skjønnheten til husene i Oia er uovertruffen. De små hvite husene skaper en fantastisk scene.

Fira

Fira er ikke så mye forskjellig fra Oia. Som Oia ligger den høyere enn havnivået, og de små hulehusene skaper en scene som ikke finnes andre steder i verden enn denne øya. Denne byen har også de ikoniske hvite husene. Husene er plassert på kalderabakkene foran vulkanen.

Begge byene er pene og har fantastisk utsikt, men etter min mening så tar Oia det noe høyere enn Fira når det kommer til skjønnhet.

Uteliv og shopping

Uteliv og shopping på Santorini

Når det kommer til natteliv og shopping så tilbyr de helt forskjellige opplevelser.

Oia

Oia er en veldig luksuriøs landsby og butikkene her er dyre og har luksuriøse merker. Om du ønsker å kjøpe noen high-end ting, så er Oia stedet for deg. Når det kommer til natteliv, er det ikke i nærheten av Fira.

Fira

Når det kommer til shopping så er Fira det beste stedet. Fira er hjemmet til det største kjøpesenteret på øya Santorini, Fabrica kjøpesenter. Du vil her finne tonnevis av variasjon av forskjellige varer. Dessuten kan du finne mer ting i Fira enn alle de andre landsbyene på øya til sammen.

Nattelivet i Fira er også det beste på øya. Når du går rundt i gatene, finner du store klubber og barer. Du kan ha en fantastisk natt i Fira.

Utforskning av øya

Det neste vi vil sammenligne er oppdagelsene øya fra begge steder. Leier du en bil og beveger deg rundt og utforsker Santorini, så spiller det ingen rolle hvor du bor.

Om du prøver å komme deg rundt med buss, er Fira det beste stedet å besøke fordi den er mer sentralt på øya og det er ikke så vanskelig å finne en buss her. Det er også enklere å leie bil i Fira.

Likevel så er det ikke super utfordrende å utforske øya mens du bor i Oia heller, men når du sier relativt lett, så er Fira mye bedre.

Lurer du på: Hva er Santorini kjent for

Lett å nå

Oia og Fira ligger begge i nærheten av flyplassen og fergehavnen. Fira er nesten ti minutter unna flyplassen, og Oia er nesten en halvtimes kjøretur unna flyplassen. Hvis du bruker bussen for å komme deg til Oia, kan du forvente omtrent en times reise. På den annen side er Fira også enkel å nå med buss fordi den har en bussholdeplass i sentrum av byen.

Du lurer kanskje på: Er det dyrt med taxi på Santorini

Er Oia eller Fira penest?

Begge landsbyene er sjarmerende og iøynefallende og har noen helt fantastiske utsikter å by på. Disse landsbyene er veldig like, men likevel så forskjellige.

Les mer om Fira her: Fira – Santorinis hovedstad

Les mer om Oia her: Oia Santorini

Hvis du er av den type person som ikke liker å finne ut av ting og liker en litt mer bystemning, så er Fira bra for deg fordi den inneholder mer av alt enn hva Oia gjør. Om du er av del litt mer rolige og romantiske typen så er nok Oia det beste stedet for deg å besøke.

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas