Oia Santorini – Det beste stedet å besøke

Hvis du er på ferie i Santorini så er Oia absolutt et av de beste stedene å reise til. I Oia er det flere hoteller du kan bo på og restauranter for å nyte et godt måltid. I motsetning til Fira, vil det være mindre publikum og et mer fredelig miljø. Du kan nyte en mer avslappet familietid.

Oia er den nest største og mest besøkte landsbyen på øya Santorini. Landsbyen er kjent for sin kykladiske skjønnhet og magiske solnedganger. Byen har blåkuppelkirker og hvitkalkede hus med asfalterte gater på en imponerende klippe og ligger 12 km unna Fira på nordsiden.

I denne artikkelen vil jeg dele informasjon om Oia Santorini. Hvilke restauranter det er å besøke og hvilke hoteller man kan bo på, og andre ting det er å gjøre i Santorini.

Oia Santorini

Om Oia Santorini

Oia ligger i den nordlige delen av kalderaen og er i tradisjonell gresk stil, nydelige restauranter, kirker med blå kuppel, hulehus og ulike konvensjonelle kulturelle landemerker. I tillegg er det flere shoppingsteder i landsbyen.

Oia er bygget langs klippekanten. Du kan også besøke Armeni Bay og Ammoudi Bay som er i nærheten av Oia. I tillegg til dette er det flere steder du kan besøke, og ting å gjøre. La oss ta en titt på hoteller og restauranter i Oia.

Du lurer kanskje på: Hvor stor er Santorini?

Hoteller i Oia Santorini

Det er dusinvis av hoteller i Oia. Vi får ikke kommet nærmere inn på hver enkelt, men vi har plukket ut noen som absolutt er verdt å nevne.

Oia Mare villas

Oia Mare-villaene ligger ovenfor Ammoudi-bukten og i sentrum av Oia, dette er et utmerket sted å bo på. Rommet har utsikt over det vakre dypblå Egeerhavet. Mens du bor i Oia mare-villaene, vil du ha havutsikt og nyte en vakker utsikt over kykladiske attraksjoner. Dessuten vil du ha din private terrasse og balkong for å nyte utsikten.

Canaves Oia Suites

Canaves Oia Suites har en kort avstand fra Ammoudi Bay. Suitene her har vakker utsikt over kykladiske attraksjoner. Du kan bade i de magiske solnedgangene. Hotellet har organiske stoffer, stokkvegger og marmormøbler.

Katikies hotel Santorini

Hvis du er på bryllupsreise, er Katikies Hotel Santorini i Oia stedet å bo. Hotellet har luksuriøse rom med fantastisk utsikt over den flotte kalderaen. Videre er det flere spa- og bassengområder her. Rommene har vakre balkonger og terrasser du kan nyte noe kaldt og drikke eller bare nyte en kopp kaffe.

Oia Santorini restauranter

En restaurant i Oia Santorini

Oia Santorini er også et ideelt sted for matelskere. Det er mange restauranter på klippekantene for å nyte god vin og mat fra ulike kjøkken. Her er noen av våre anbefalinger for de beste restaurantene i landsbyen.

Sunsets Bar Restaurant

Som navnet antydet, er restauranten ideell hvis du beundrer den vakre solnedgangen. Restauranten tilbyr et fantastisk syn med deilig mat for å nyte en uforglemmelig kveld enten du drar alene, med venner eller på date med partneren din. Dette stedet er ideelt for å nyte en kopp kaffe og et måltid i de magiske solnedgangene.

Ochre Restaurant

Hvis du vil nyte en fersk pastarett eller middelhavsmat, er Ochre-restauranter stedet å besøke. De har noen av de beste vinvalgene, og du kan også nyte deres deilige salsaer. Restauranten tilbyr et vakkert landskap med utsikt over solnedgangen og er ideell for store gruppemåltider og partreff.

Petra Restaurant

Petra restaurant er et annet beste sted for raffinert og sofistikert mat i Oia. Du kan nyte middelhavsmat, og det er et utmerket alternativ for kamskjell-, spaghetti- og salatelskere. De er også kjent for sin deilige vinkvalitet. Fra bordet ditt kan du nyte utsikten over Kykladene.

Ting å gjøre i Oia Santorini

Oia er den vakreste landsbyen på Santorini. Det er det beste stedet å ta bilder og besøke flere tradisjonelle landemerker. Det er så mye å utforske i byen. Hvis du er i Santorini og ikke vet hvor du skal begynne, er vi her for å hjelpe. Her er noen av de beste tingene du kan gjøre på Santorini.

Amoudi Bay

Amoudi Bay Santorini

Amoudi Bay er en havn som ligger nedenfor Oia foran havet. Amoudi Bay er det perfekte stedet å besøke Caladre-klippenes røde skråning. En trapp på 300 trinn kan ta deg fra Oia til Amoudi Bay. Amoudi-bukten er en havn hvor båter går og kommer hele dagen.

Amoudi Bay er et perfekt sted å se røde vulkanske steiner og nyte strandutsikten. Det er også flere restauranter i Amoudi-bukten hvor du kan nyte forskjellige retter med deilig vin.

Armeni Bay

Armeni-bukten er også en havn som ligger nedenfor Oia foran havet. Gjennom en trapp fra Oia kan du nå Armeni-bukten, hvor det er flere verft og varehus. På en gang var det hovedhavnen i Oia.

Senere ble en stor del av Armeni Bay berørt under jordskjelvet i 1956. Likevel kan du nyte den beste strandtiden her. Armeni Bay er også det beste stedet å besøke hvis du liker å bade i havet.

Magisk utsikt over solnedgangen

Solnedgang på Santorini

Det mest kjente med Oia er den vakre solnedgangen. Du bør passe på å få tatt noen noen bilder av de magiske solnedgangene. Du kan nyte den under et herlig måltid eller med en kopp kaffe på en restaurant.

Du kan også gå til noen gamle slott for å ta fantastiske bilder av deg og familien din. Alt du trenger å gjøre er å finne den perfekte vinkelen for å se solnedgangen. Du kan også stå opp tidlig for å nyte soloppgangsøyeblikket over landsbyen med mindre publikum og roligere omgivelser.

St Nicholas slott

Historien til slottet St Nicholas går tilbake til 1400-tallet. Slottet var et sted for høyt utdannede mennesker fra det bysantinske riket og ble også brukt til å lagre avlinger. Dessverre ble en stor del av slottet ødelagt under jordskjelvet i 1956. Likevel er det fortsatt mye å se og utforske.

Du kan nyte den utrolige utsikten over slottet under solnedgangen. Mange besøkende kommer hit for å ta bilder av slottets ruiner og utsikt over solnedgangen. Så et besøk til St. Nicholas slott vil være en stor glede og moro.

Panagia kirke

Et annet sted å besøke i Oia Santorini er Panagia-kirken. Denne kirken er bygget som et slott og har buede vinduer. Kirken har store klokker på siden og har en blå kuppel. Bygget har en kvadratisk plan, og kirken har fem blå kupler.

Det som er mest verdt å se inne i kirken er de hellige redskaper og fresker. Du kan også se ikonet til Guds mor inne i kirken. Kirken er uten tvil et fantastisk sted å besøke om du er i Oia.

Privat fisketur

Dyphavsfiske i playa del Ingles

En annen ting du kan gjøre når du er ii Oia er å fiske. En privat fisketur på en båt eller cruise fra Amoudi Bay og Armeni Bay er en flott aktivitet. Mange turister nærmer seg disse strendene daglig for å fiske og utforske dyrelivet.

Sjøfartsmuseet

Hvis du vil besøke et gammelt landemerke i Oia, er Sjøfartsmuseet stedet å gå. Museet har Thiras maritime historie. På 1800-tallet ble museet omgjort til et kommunalt museum, og nå er det en turistattraksjon i Oia.

Museet har også et bibliotek som inneholder ulike dokumenter og brev. Museet viser nye og gamle Thiran-skip, sjømannskister, historiske fotografier, gamle og nye tegninger og sjøkart.

Et annet kjent sted i Oia er Mnemossyne-galleriet. Et sted som absolutt er verdt å besøke. Galleriet er i et hulehuset som har en hyggelig atmosfære. I galleriet kan du se og kjøpe smykker og fotografier av de lokale kunstnerne.

Katharos beach

Katharos-stranden er må være det mest fantastiske stedet å besøke i Oia for strandelskere. Det er en av de vakreste strendene på øya. Stranden ligger 1 km fra Oia. Det er også noen barer på stranden hvor du kan nyte drinker. I tillegg er stranden det perfekte stedet for svømmere og dykkere.

Du lurer kanskje på: Været på Santorini, måned for måned.

Agios Georgios kirke

Agios Georgios kirke

For å besøke et av de mest historiske stedene i Oia, bør du besøke Agios Georgios-kirken. Stedet er et landemerke for arkitektonisk skjønnhet og historisk kultur. Kirken har flagg i livlige gule farger og en blå kuppel. Kirkens historiske skjønnhet gjør den til et ideelt sted å besøke i Oia.

Konklusjon

Hvis du planlegger å besøke Santorini som ditt neste reisemål, bør det å besøke Oia være en av dine høyeste prioriteter. Hvis du bare har én dag å i Santorini, så bruk den dagen i Oia. Her kan du nyte solnedgangen og strandskjønnheten på samme tid.

Hotellene og restaurantene i landsbyen gir førsteklasses kundeservice. Å bo på et hvilket som helst Oia-hotell vil være god idé, da du lett får tilgang til alle de kjente destinasjonene som Ammoudi Bay, St Nichols-kirken og andre attraksjoner.

Så enten du planlegger eller allerede er i Santorini, ikke glem å utforske denne vakre lille landsbyen i Santorini.

Kan du ikke bestemme deg for Oia eller Fira? Sjekk ut denne artikkelen: Oia eller Fira – Hvem er best å besøke?

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas