Været på Santorini – Måned for måned

Værforholdene på et sted kan ødelegge ferieturen din. Så det å sjekke værmeldingen og værforholdene før du skal reise til et nytt sted har alltid vært en god idé. Det gjelder spesielt når du planlegger å ha en fantastisk tid med partneren eller familien din.

Så hvis du planlegger å besøke Santorini, kan det være avgjørende å vite om værforholdene på øya. For å hjelpe deg, vil vi forklare Santorinis vær måned for måned.

Så hvordan er egentlig været på Santorini?

Været på Santorini - Måned for Måned

Rask oversikt over været på Santorini måned for måned

Santorini weather
JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
9-14 °C 9-14 °C 10-16 °C 12-19 °C 15-19 °C 19-27 °C 22-28 °C 22-27 °C 19-26 °C 16-22 °C 13-19 °C 11-16 °C

Hvordan er været på Santorini?

Været på Santorini er det mest forutsigbare og mildeste i hele Europa. Det generelle klimaet på Santorini er varmt og solrikt med milde vintre. Du kan oppleve alle fire årstidene som vinter, vår, høst og sommer på øya.

Været på Santorini er forskjellig fra måned til måned. Så det er greiest å se på værforholdet separat for måned for måned.

Januar

Dette er den minst overfylte måneden av turister på øya. Januar er en regnfull måned med kald vind. Det blir imidlertid ingen snø og temperaturen holder seg vanligvis på mellom 9 og 14 grader Celsius.

De fleste restauranter og barer er stengt denne måneden, og strendene forblir da også tomme.

Februar

Dette er også en av de mindre overfylte månedene i året. Det er fortsatt regn og kald vind på øya. Gjennomsnittstemperaturen holder seg mellom 9 og 14 grader Celsius.

I likhet med januar forble strendene tomme med stengte restauranter og barer.

Mars

Det vil komme litt regn i løpet av mars, og temperaturen begynner å stige litt. Gjennomsnittstemperaturen holder seg mellom 10 og 16 grader celsius. Ofte vil det være regn og vind på øya.

Det vil være en liten økning i turister på øya denne måneden. Imidlertid forblir de fleste restaurantene og barene stengt.

April

April er måneden med deilige solfylte dager, mindre regn og mindre kald vind. Gjennomsnittstemperaturen holder seg mellom 12 og 19 grader celsius. April er begynnelsen av høysesongen. Flere turister begynner å besøke øya.

Alle restaurantene, barene og hotellene åpner i april, og strandområdene begynte å bli travle.

Mai

Dette er starten av høysesongmånedene på øya. Mai er måneden med solrike dager uten regn og gjennomsnittstemperaturen er mellom 15 og 22 grader celsius. Et stort antall turister reiser til Santorini denne måneden.

Det vil tidvis være litt regn og vind i løpet av denne måneden, men de aller fleste dagene vil det være sol og varme.

Juni

Juni er den tørre og varme måneden i året. Temperaturvariasjonen vil være mellom 19 og 27 grader celsius. Det vil ikke komme regn, og det generelle klimaet vil være varmt. Strendene blir travlere denne måneden.

Øya vil være full av turister fra hele verden i juni.

Juli

I juli er været fortsatt supervarmt og bare deilig. Temperaturen i denne måneden går opp til 28 grader celsius. Dette er den beste måneden for strandelskere og svømmere å besøke Santorini. Juli er måneden for den absolutte høysesongen av alle månedene.

Det blir fullt opp av ferierende turister denne måneden.

August

August er den absolutte varmeste og den mest overfylte måneden i året. Temperaturen denne måneden forblir som den var i juli. Det blir ingen vind og regn. Øya vil være veldig travel og travel i august.

September

I september vil været føles som en helt vanlig sommer. Det vil imidlertid være mindre varmt, og det vil kunne være en kjølig vind og færre turister frem til slutten av måneden.

Gjennomsnittstemperaturen holder seg nå mellom 19 og 26 grader celsius.

Oktober

I løpet av oktober begynner temperaturen å endre seg fra sommer til høst. Temperaturen vil holde seg mellom 16 og 22 grader celsius. Det vil fortsatt være en fin tid for bading og å tilbringe dagene tid på strendene.

November

Dette er starten på vintersesongen, og det vil oftere kunne blåse kalde vinder på øya. Temperaturen i november holder seg mellom 13 og 19 grader celsius.

De fleste virksomheter blir stengt, og det vil bare være 30 % av publikum på øya. Det er også en av de beste tidene å besøke Santorini hvis du ønsker å tilbringe ferien på en mer fredelig og rolig øy.

Desember

Temperaturen i desember holder seg mellom 12 og 16 grader celsius. Det er en av de kaldeste månedene på Santorini. Dette er ikke en ideell måned for å besøke Santorini dersom du er en strandelsker og ønsker å bade.

De fleste strendene og badestedene vil også være stengt.

Konklusjon

Nesten alle greske øyer er kjent for sine utmerkede værforhold i Europa, og Santorini er en av øyene som er kjent for sitt flotte vær. Dette er en av de vakreste øyene i Hellas og en flott turistattraksjon over hele verden.

Husk å lese: Hvorfor reise til Santorini?

Været på Santorini er vanligvis veldig solrikt og varmt. Bortsett fra to eller tre måneder i løpet av året, så kan du nyte en strandferie og ta ha et herlig svømmeeventyr. Den beste tiden å besøke Santorini på er sen vår og sommeren (mellom april til august). Hvis du ønsker å reise til Santorini når det er litt mindre turister så bør du nok ta turen i april.

Så før du planlegger reisen, tenk på hva slags aktiviteter du ønsker å gjøre i ferien din, og velg deretter et tidspunkt som passer aller best for deg. Vi håper du vil ha litt kvalitetstid på øya, og at du finner dagens artikkel nyttig for deg.

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas