Hvorfor reise til Santorini? (11 gode grunner)

Santorini regnes som det største vulkanutbruddsstedet. I 1650 f.Kr. var det et vulkanutbrudd, og øya fikk form som en halvmåne. Nå er halvparten av kalderaen på Santorini nedsenket. Dette er det eneste stedet på jorden med en nedsunket kaldera.

Det mest fascinerende er at mange landsbyer på Santorini ligger på kanten av kalderaen. De asfalterte gatene og de hvitkalkede husene med vakre kirker med blå kuppel gir en fantastisk utsikt over Egeerhavet.

Øyas svarte, hvite og røde sandstrender, blå dømte vakre kirker og eldgamle steder tilbyr en utsikt du aldri vil glemme. Om natten gir de hvitkalkede husene med gult lys og utsikten over Egeerhavet fra kanten av massive klipper et uforglemmelig syn.

Så hvis du leter etter den neste destinasjonen for din ferie, vil vi i denne artikkelen diskutere flere grunner til å besøke Santorini? Du vil vite alt om øya Santorini, noe som gjør den verdt et besøk. Så, hvorfor reise til Santorini?

Hvorfor reise til Santorini?

11 grunner til å besøke Santorini

Her vil vi diskutere flere grunner som gjør det verdt å besøke Santorini.

1. Red Beach

Den røde stranden på Santorini

Landsbyen Akrotiri ligger på den vestlige siden av øya. Den mest tiltalende utsikten over denne landsbyen er den røde stranden. Det er småsteinssand som gjør at utsikten over hele den røde stranden er i forskjellige nyanser av rødt. Fra dette punktet byr Egeerhavet på en fantastisk utsikt.

Red Beach i Santorini er en av Hellas mest kjente strandsteder. Størrelsen på stranden er ikke veldig stor, så de fleste av de besøkende går opp på odden for å kunne se hele stranden. Vi anbefaler imidlertid at du går ned mot stranden for å se de røde og svarte vulkanske steinene og forskjellige farger på klippene.

2. White Beach

Den hvite stranden på Santorini

Lokalbefolkningen kaller det vanligvis «Lefki Ammos», som betyr hvit sand. White beach ligger veldig nær den røde stranden. Denne stranden er også i landsbyen Akrotiri.

Den hvite stranden har grå vulkansk sand og en liten vik dekket med svarte småstein. Sanden er ikke så hvit som navnet antydet, men den grå sanden og svarte steinene gjør stranden spektakulær. Du kommer ikke til denne stranden med bil, så vi anbefaler at du tar en spasertur for å besøke den. Den er nær Kambia-stranden. I tillegg til dette kan du også ta en tur i en taxibåt fra rød strand.

3. Amoudi Bay

Amoudi Bay Santorini

Amoudi Bay er en liten havn som ligger i Oia. Bukten har mange sjømatrestauranter. Dessuten går det båter tur retur hele dagen fra kaien. Turister kommer hit for å utforske de varme kildene, strendene og kalderaklippene. Dessuten er det også badeplasser hvor du kan nyte vannet med svømming og lek, da enten om du er alene eller med partneren, familie og venner. Om du er eventyrlysten, så er den gode nyheten at du også kan finne flere gode steder å hoppe fra.

Den mest anbefalte restauranten for lunsj eller middag i Amoudi-bukten er Ammoudi Fish Tavern. Om du går hit vil du nok aldri kunne velge feil mat. Den beste måten å besøke Amoudi-bukten på er å ta en spasertur på nesten 250 trinn nedenfor Oia. Det er en trapp som tar deg mot Amoudi-bukten fra Oia. Hvis du ikke er komfortabel med å gå, så kan du selvsagt også leie en taxi.

4. Oia Castle

Oia castle Santorini

Oia-slottet ligger på klippene i Oia. Oia-slottet har flere suiter med fascinerende natur. Dessuten tilbyr Oia-slottet gjestene det høyeste nivået av komfort og service. Disse egenskapene gjør dette stedet til et spesielt sted å bo på for turister.

Oia slott er kjent for utsikten over Egeerhavet. Suiten gir deg en sjanse til å slappe av etter en dag med reise. Det er et perfekt luksuriøst sted for å nyte litt tid alene. Oia-slottet har svømmebassenger så du kan nyte en deilig svømmetur i solnedgangstid.

5. Perissa Beach

Perissa Beach på Santorini

En annen attraksjon på Santorini er Perissa-stranden. Perissa er en vakker strand som ligger sørøst for Fira. Perissa-stranden er kjent for krystallklart vann med svart sand. Den berømte attraksjonen på Perissa-stranden er Mesa Vouno.

Mesa Vouno er en stor stein som dukker opp i havet. Det ser vakrere ut om natten når det skinner. Dessuten er det også et nærliggende museum som du kan besøke. Du kommer dit via en klatrevei som kommer fra Perissa.

6. Skaros rock

Skaros rock Santorini

Skaros rock er et steinete nes som ligger i det blå vannet i Egeerhavet. Denne steinete odden ligger i den fremre delen av Imerovigli-veien. På oddene er det rester av et majestetisk slott. Dette praktfulle slottet var her til 1800-tallet. På 1800-tallet ødela et jordskjelv slottet fullstendig, men likevel er det et av de magiske stedene å besøke på Santorini.

Skaros rock var også hovedstaden på Santorini frem til 1800-tallet. Etter 1800-tallet var det Fira som ble hovedstad på grunn av sin bekvemmelighet og tilgjengelighet. En sti starter fra Agios Georgios-kirken langs Imerovigli for å forbinde med Skaros-klippen. Du vil finne flere hoteller, barer og praktfulle landskap rundt Skaros-fjellet.

7. Vakker solnedgang

Solnedgang på Santorini

Hvis du beundrer vakre solnedganger, så er det ikke noe bedre sted på jorden for å se på solnedganger enn Santorini. Santorinis vakre solnedganger er nok utsikt du sent vil glemme, et virkelig minne for livet. De gule lysene på polerte hvite hus og solnedgangen i havet er bare en fantastisk utsikt du må få med deg.

Vakre solnedganger på Santorini er et ideelt sted for fotografen å ta bilder fra hele verden. Par elsker å ta fantastiske bilder i skyggen av solnedgangen. Kalderalandsbyen Santorini tilbyr en nydelig utsikt over solnedganger.

8. Vin

Et glass vin på Santorini

En annen attraksjon på Santorini er vin, spesielt hvitvin. Så sett gresk vin på radaren for sommeren. Assyrtiko er den mest pressede hvite druesorten i Hellas og kommer fra Santorini. Assyrtiko-vinstokkene produserer tørre, kraftige og sure viner på denne vulkanske øya med askebestandig jord.

Santo Wines er øyas største vingård, grunnlagt i 1947 og operert som en del av et lokalt kooperativ som jobber med bærekraftig landbruk. Så hvis du er en vinelsker, er dette også en grunn til å besøke Santorini.

9. Restauranter

En restaurant i Oia Santorini

Restauranten på kanten av klippene tilbyr et ideelt spisested for besøkende. Dessuten har Santorini mange restauranter med flere matalternativer. Du finner en rekke alternativer og noe for enhver. Disse restaurantene er kjent for middelhavsmat og sin ideelle beliggenhet.

Kantklippene restauranter og tradisjonelle kvadratiske restauranter tilbyr et koselig miljø for en perfekt pardate og familiemiddager. Dessuten er det flere strandrestauranter i Kamari for tradisjonelle retter.

10. Været

En solrik dag på stranden i Santorini

En annen ting som gjør Santorini til et ideelt sted å feriere er dens perfekte værforhold. På solfylte dager tilbyr solnedgangstiden himmelsyn på jorden. Dessuten forblir øyas temperatur varm fra mai til oktober med solrike dager. Videre er vintersesongen på øya også mild.

11. Argyros Canava Art Space

Gresk kunst

Hvis du er glad i kunst og vil se gammel gresk kunst, bør du besøke Argyros Canva kunstrom. Kunstgalleriet ligger i Argyros Canava. Kunstrommet har flere kunster av vin, maleri og skulpturer.

Fra alle kunstverkene vil du få et nærmere innblikk i den lokale kulturen på Santorini. Det er en vingårds nakne vegg dekorert med skulpturer og malerier i kunstgalleriet. I Argos Canava-kunsten er det mer enn 30 kunstverk fra greske kunstnere.

Konklusjon

Santorini er himmelen på jorden. Det er en av de vakreste øyene i Hellas. I denne artikkelen har du nå fått 11 gode grunner til: hvorfor reise til Santorini. Alle Santorini-attraksjonene er egentlig ganske så ubeskrivelig, du må nesten oppleve de selv. Stedet er fascinerende med Cladre-klipper, vakre små hus, strender, krystallklart vann, mat og restauranter.

Fremfor alt dette er folket på Santorini også veldig hyggelige og snille. Så om du sitter der og planlegger din neste ferie så bør du virkelig vurdere å reise til Santorini. Du vil aldri glemme den fascinerende skjønnheten til denne eldgamle greske øya. Så pakk kofferten og ta turen til Santorini for å nyte noen av de beste dagene i livet ditt.

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas