Hva er Santorini kjent for?

Santorini er først og fremst kjent for sine aktive vulkanske attraksjoner, vakker natur og vakre solnedganger, hvitkalkede hus, kirker med blå kupler, Santorini er også kjent for sine velorganiserte strender. Santorini er en gresk øy som ligger «mellom» øya Anafi og øya Ios og er ca. 141 km nord for Kreta. Santorini ligger på sørsiden av Egeerhavet og regnes som en av de mest kjente greske øyene.

Santorini er en del av et kykladisk øykompleks og er verdenskjent for sine unike attraksjoner. Øya har vulkanattraksjoner, arkitektonisk skjønnhet, deilig vin og vakre strender. Det er så mye å utforske, se og oppleve på øya. I denne artikkelen vil vi diskutere alle tingene Santorini er kjent for, og vi vil komme inn på detaljene om alle disse berømte attraksjonene. Så la oss komme i gang. Hva mer er Santorini kjent for?

Hva er Santorini kjent for?

Caldera

Calderautsikten på Santorini kan sees fra blant annet Fira, Firostefani og Oia. Dette er en av de største perlene i Egeerhavet og har en halvmåneform. Dette er et unikt sted å besøke. Den nåværende dannelsen av kalderaen er dannet på grunn av det enorme vulkanutbruddet. Santorini-calderaen er også ofte knyttet til mytene om Atlantis.

Kalderaen har massive klipper og bratte steiner. Dessuten er denne kalderaen den eneste bebodde kalderaen i verden siden lokalbefolkningen på Santorini aldri ga opp å bosette stedet, uansett hvor mange utbrudd som fant sted i løpet av årene så ville de bo her.

Du kan nyte den fantastiske utsikten over kalderaen fra mange av byene som Fira, Firostefani, Imerovigli, Oia, Megalochori og Okritri.

Byer

Hva mer er Santorini kjent for?
Santori har mange små landsbyer. Mange ligger på kalderakanten og har den vakreste utsikten over vulkanen, solnedgangene og Egeerhavet. Her vil vi gi detaljer om de 8 mest populære landsbyene i Santorini, som er anerkjent over hele verden for sin skjønnhet.

Fira by

Fira - Santorinis hovedstad

Fira by er den mest besøkte landsbyen på Santorini. Det er den vakre hovedstaden på Santorini og har en moderne infrastruktur for turister. Fira har luksuriøs innkvartering og matfasiliteter og har en vakker utsikt over kalderaen.

Fira ligger på den vestlige kanten av øya. Avstanden mellom Santorini internasjonale flyplass og Fira er 5,1 km. Turister velger Fira pga sin naturlige skjønnhet, sosiale liv og natteliv.

Les mer om den vakre byen Fira her: Fira – Santorinis hovedstad

Imerovigli

Landsbyen Imerovigli er kjent som balkongen til Egeerhavet og er kjent for sin fantastiske utsikt over Egeerhavet. Imerovigli ligger på nordsiden av øya, og en av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene i Imerovigli er Skaros. Det er en enorm stein som ligger på sjøsiden av øya.

Oia

Oia Santorini

Oia er den mest fredelige landsbyen på Santorini og er også kjent som Pano Meria. Landsbyen Oia ligger på nordvestsiden av Santorini og er kjent for sin fantastiske utsikt over solnedgangen. Byen har også vakre hvitkalkede hus og kirker med blå kuppel.

Sjekk ut denne dybdeartikkelen om Oia her: Oia Santorini – Det beste stedet å besøke

Firostefani

Firostefani-landsbyen er forlengelsen av Fira by. Det ligger på nordsiden av Fira, og det er den høyeste delen av Fira. Den fantastiske utsikten over vulkanen og kalderaen gjør det til en vakker landsby på øya.

Pyrgos

Landsbyen Pyrgos er den høyeste landsbyen på øya Santorini. Det ligger 8 km fra Fira på sørvestkysten. Pyrgos-landsbyene har vakker kykladisk utsikt. Her kan du best se den fantastisk utsikt over Egeerhavet og kalderaen.

Kamari

Kamari er badebyen Santorini. Det ligger på nordsiden av Messa Vuono. Landsbyen har velorganiserte strender med solsenger for turister. Byen har en moderne infrastruktur og har flere barer, kafeer og overnattingssteder.

Akrotiri

Akrotiri ligger på den sørvestlige kanten av Santorini. Landsbyen har ingen moderne infrastruktur, og det er den mest fredelige og rolige landsbyen på Santorini. En av de mest kjente attraksjonene i denne landsbyen er den røde stranden med det blå vannet, og den rødlige sanden gjør den til den vakreste stranden på Santorini.

Perissa

Landsbyen Perissa ligger 13 km fra Fira. Det ligger på kantene av klippene. En av de ekstraordinære attraksjonene i landsbyen Perissa er Perissa-stranden. Den svarte lavasanden og mørkeblå vannet gjør det til en av de beste strendene i Hellas.

Vin

Et glass vin på Santorini

Hva mer er Santorini kjent for?
En annen kjent attraksjon på Santorini er vinen. Santorini har produsert vin siden antikkens tid. I løpet av middelalderen ble Santorini-viner kjent over hele verden. Lokalbefolkningen på Santorini bruker røde druer som Mandelaria og hvite druer som Athiri, Assyrtiko og Aidini for å produsere Rosévin og blandet vin.

Søt Vinsanto er sannsynligvis den mest populære vinen på øya. Vinsmaken kombinerer sødme og syre med en aroma av fiken og tørkede aprikoser. Navnet ligner den berømte italienske vinen «Vin Santo», men de er to forskjellige viner.

Atlantis

Hva mer er Santorini kjent for? Da i forbindelsen med mytene om Atlantis. Ifølge historiene er Atlantis kontinentet som ble gravlagt i Egeerhavet. Kongeriket Atlantis hadde 10 landsbyer og to øyer.

Ifølge historien så startet Atlantis et angrep på athenerne, men ble beseiret og mistet øya til athenerne. Senere ble Atlantis-øya begravd i en forferdelig flom og av et jordskjelv i Egeerhavet. I dag får utgravningen ved Akrotiri forskere til å tro at Santorini kan være den tapte øya Atlantis.

Vulkan

Santorini er begavet med vill skjønnhet og natur, noe som gjør det til et spesielt sted å besøke. Det mest bemerkelsesverdige med Santorini er imidlertid vulkanattraksjonene. Øya har en aktiv vulkan som tiltrekker seg turister fra hele verden.

Det siste vulkanutbruddet fant sted på øya i 1950, og nå er vulkanen i sovende form. Øyas kaldera har en halvmåneform og kan sees fra Santorini-landsbyer som Fira og Oia.

Ytterligere to kjente vulkanske attraksjoner på Santorini er øyene Nea Kameni og Palea Kameni. Disse øyene ble dannet i løpet av de siste 2000 årene av flere vulkanutbrudd og størknet lava og aske fra vulkanen på Santorini.

Varme kilder

En annen ting som Santorini er kjent for er de varme kildene. Palea Kameni er et lite svart lavaøysted, og det er en ubebodd holme. Du kan finne varme kilder på Palea Kameni. Vanntemperaturen til disse varme kildene forblir mellom 30 °C og 35 °C. De varme kildene har oransje-farget vann som strømmer fra den grunne viken og til kysten. Mange mennesker tror at det svovelholdige oransje-farget vannet er helbredende for ledd og hudsykdommer.

Arkitektonisk skjønnhet

Et av de mest unike og landemerketegnene på Santorini-øya er dens arkitektoniske skjønnhet. Øybyer som Fira og Oia har hvitkalkede bygninger og kirker med blå kupler. Det første synet som dukker opp når noen tenker på Santorini er stedets skjønnhet.

Hulehusene på Santorini med hvitkalket farge som ligger på kanten av klippene gjør det forskjellig fra hele verden. Dessuten har boligene blå vinduer og dører, og kirkene med blå kuppel utgjør en vakker blanding av hvitt og blått.

Dessuten har landsbyen Fira vakker kykladisk arkitektur som er behagelig for øyet. Videre, i landsbyen Exo Gonia, kan du besøke kunstgalleriet Artspace vingårdsmuseum for å vite mer om den lokale kulturen og kunsten på øya. Sist, men ikke minst, på det arkeologiske området Akrotiri kan du utforske så mye om legenden om Atlantis-myter.

Strender

Hva mer er Santorini kjent for?
De vakre strendene på øya Santori er en kjent attraksjon for turister. Santorini har hvite strender, svarte strender og røde strender. På Santorini-strendene er det flere tavernaer, kafeer, barer, restauranter og mange typer vannsport for turister. La oss gå inn på detaljene i noen av de mest kjente strendene på Santorini.

Den røde stranden

Den røde stranden på Santorini

Stranden har rød sand og mørkeblått vann som gjør den til en Santorini-attraksjonen man bare må se. Den røde stranden ligger i Akrotiri, og du kommer deg raskt dit ved å ta en lokal busstur fra Fira. Stranden har jernrike sedimentære bergarter og rød sand. Solnedgangen på den røde stranden har en fantastisk utsikt.

Vil du vite om været før du besøker stranden? Sjekk denne artikkelen: Været på Santorini – Måned for måned

Perissa Beach

Perissa Beach på Santorini

Det er en av de mest omfattende strendene på øya. Det er også kjent som den svarte stranden på øya. Du vil finne mye folk der. Stranden har fasiliteter med restauranter, kafeer, barer og vannsport. Dessuten er det organiserte solsenger for å nyte strandtiden.

Baxedes

Baxedes ligger på nordsiden av øya. Baxedes strand, har også svart sand og mørkeblått vann gjør den unik. Det er ikke så overfylt som de andre strendene på Santorini. Så det er en av de mest fredelige strendene å besøke på Santorini.

Den hvite stranden

Den hvite stranden på Santorini

White beach er ikke en stor strand. Fargen på sanden er faktisk ikke hvit som navnet sier; faktisk har den en lys grå farge. Stranden har en vakker utsikt over det blå vannet i Egeerhavet. Du kan komme dit ved å ta en båt fra Akrotiri eller Red Beach.

Konklusjon

Santorini-øya er begavet med naturlig skjønnhet og så mye å se under besøket ditt. Ærlig talt, det er mange steder å utforske som vi ikke kan beskrive med ord. Fra de deilige vinene til de vakre strendene, det er mange attraksjoner å besøke.

Så hvis du planlegger å ta din neste tur til Santorini og hvis budsjettet tillater deg, prøv å lage en plan for uken. Vi forsikrer deg om at det vil bli en av de mest minneverdige turene i livet ditt.

Her er litt mer informasjon du kan lese: Hvorfor reise til Santorini? (11 gode grunner)

Så uten ytterligere forsinkelser, legg Santorini til på listen din for neste sted du ønsker å reise på ferie til. Eller, hvis du allerede planlegger å se reise dit, bestill turen allerede nå og pakk kofferten.

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas