Fira – Santorinis hovedstad

Fira ligger på vestkysten av øya og er hovedstaden på Santorini. Byen er også kjent som Thera og Thira.

Byen har gallerier, museer, kulturelle begivenheter, kalderaklipper, vulkansk utsikt og et stort kjøpesenter. Noen av kjøpesentrene du finner er Fabrica kjøpesenter og Lapis smykker. Fira er den mest besøkte byen på Santorini. Byen har så mange steder å utforske og se, og du vil ha mange valg å bo og spise.

Hovedstaden er en vakker by på øya Santorini og er øyas kulturelle knutepunkt.

Hvis du er i byen og ser etter de beste stedene du kan bo på og spise, så har du kommet til rett sted. Her vil vi gi deg informasjon om hva du kan gjøre mens du er i Fira og noen av de beste hotellene og restaurantene. Så uten noe mer forsinkelser, la oss starte.

Fira - Santorinis hovedstad

Om Fira

Fira ble hovedstaden i Santorini på slutten av 1700-tallet. Dette er øya med den eklektiske stilen til venetiansk og kykladisk. Her kan du observere flere vulkaner på nært hold fra Fira by, men fremfor alt er det den vakre solnedgangen som er den mest fascinerende utsikten å se her. Nattelivet er også et must å se. Det er mange barer, restauranter og nattklubber her for å underholde turistene.

Hoteller i Fira Santorini

Her kan du finne mange hoteller som tilbyr en fantastisk luksus til gjestene. Når du er i Fira kan du finne hoteller til en litt høyere pris og litt rimeligere hoteller å bo på når du er her på ferie. Vi skal nå ta for oss noen av de beste stedene å bo på når du er på ferie i Santorini.

Daedalus Hotell

Daedalus-hotellet må være et av det aller beste luksushotellet som er på Santorini. Hotellet ligger midt i sentrum av byen og 5,5 km fra flyplassen. Hotellet ligger svært nær kalderaklippen og taxistasjoner. Her kan du bestille familierom og superior dobbeltrom. På Daedalus hotell kan du nyte sol og varme på store fine romantiske solsenger for to, og du kan avkjøle deg i det flotte bassenget. Hotellet har både restaurant og bar.

Sjekk prisen på hotellet her: Daedalus Hotell

El Greco Resort & Spa

EI Greco Resort ligger 500 meter unna sentrum. Dette hotellet er også et av de mest luksuriøse hotellene du kan bo på. Her kan du nyte en god massasje, spa og barnebasseng på dette hotellet. Det er også konferansefasiliteter her. Det er barer og restauranter på hotellet hvor du kan nyte dine favorittdrinker og god mat.

Sjekk prisen på hotellet her: El Greco Resort & Spa

Astir Thira Hotel

Et annet sted med flotte fasiliteter er hotellet Astir. Dette er det perfekte stedet hvis du er med familien din og leter etter et utmerket sted å bo. Her kan du nyte den spektakulære utsikten over vakre solnedganger og vulkaner. Hotellene tilbyr et avslappende svømmebasseng, gratis internett, romservice, TV og mye mer.

Sjekk prisen på hotellet her: Astir Thira Hotel

Aressana Spa Hotel & Suites

Aressana hotel er et lite luksushotell i Fira. Du kan nyte en svømmetur i bassenget, en god massasje og treningsfasiliteter mens du bor her. Hotellets beliggenhet er perfekt for å se de fantastiske solnedgangene på Santorini. Du kan også nyte din private balkong og terrasse med rommet ditt.

Sjekk prisen på hotellet her: Aressana Spa Hotel & Suites

Restauranter i Fira Santorini

Restaurant

Det beste og deiligste mateventyret kan øke hele ferieopplevelsen. I Fira vil du ha mange alternativer for å kunne velge favorittrestaurantene dine. Her er noen av de beste anbefalingene for restauranter i Fira.

Katsaboo Restaurant

Katsaboo restaurant er stedet å spise om du liker sjømat eller middelhavsmat. Du kan også velge å spise lokal gresk mat i denne restauranten. Restaurantens miljø er superkoselig og vakkert for å nyte en perfekt date med partneren din.

Argo

Argo er stedet å spise hvis du vil nyte maten med vakker kaldera og solnedgang. Ikke bare for sin vakre natur, men restauranten er også kjent for sin mat. Du kan nyte sjømat og tradisjonelle greske retter her.

Naoussa

Denne restauranten er en annen restaurant å nyte med flott utsikt over kalderaen. Du kan nyte lokal tradisjonell gresk mat her. Utsikten over restaurantene gjør det til det beste stedet å nyte maten. I overfylte måneder, ikke glem å reservere på forhånd for å unngå problemer.

Cacio og Pepe

Hvis du er i Santorini og har lyst på noe av den beste italienske maten, er Cacio e Pepe stedet å besøke. Cacio e Pepe ligger i Fira og er kjent for sitt italienske kjøkken. I denne restauranten er ikke bare maten du kan nyte, men de har også noen utmerkede italienske viner.

Natteliv i Fira Santorini

Du har nå fått høre om den vakre havutsikten, solnedgangen og vulkanens utsikt over Santorini. Likevel så mangler du noe vesentlig her: nattelivet i Fira Santorini. Dagene og nettene på Santorini er bare supermorsomme og fantastiske. Det er så mange forskjellige nattklubber, danseklubber og barer. La oss utforske noen av de beste klubbene som kan gjøre din kvelden i Fira spesiell.

Koo

Koo ligger i nordenden av Fira. Klubben har et innendørs dansegulv og en uteplass med palmer. Klubbens energinivå og atmosfære er bare utrolig for en vennekveld ute.

Enigma

Enigma er et sted for tilpassede og ikke-tilpassede fester. Klubben ligger i sentrum av Fira, hvor du kan nyte din favorittdrink og danse med deres luksuriøse tjenester.

Casablanca Lounge cocktailbar

Dette er en lounge cocktailbar på Santorini. Balkongen og sitteplassen til baren gjør dette til et av det beste stedet å tilbringe kvelden. Her kan du nyte det beste levende DJ-miljøet. En rekke drinker vil gjøre det til et utmerket sted å være.

Ting å gjøre i Fira Santorini

Hvis du er i Fira, kan du gjøre mange ting som å besøke kunstgallerier, museer og kjøpesentre. La oss snakke om noen av de beste tingene du kan gjøre på Santorini.

Ormos

Ormos er havnen på bunnen av kalderaklippene og den gamle havnen i Fira. Her vil du finne en cafe og en butikk. Ormos ligger nedenfor Fira, her kan du ta taubanen fra Fira. Hvis du vil gå, kan en trapp på 600 trinn ta deg dit. På denne lille havnen kan leie tur med små fiskebåter for å dra til Nea Kameni.

Kamari

Kamari er et strandferiested som ligger i den sørøstlige delen av øya. Du kan ta buss fra Messaria & Karterados og Exo gonia for å nå havnen. Stranden ble tildelt det blå flagget. Mange restauranter, barer og butikker på stranden betjener turistene. Stranden er organisert med parasoller, solsenger og mange forskjellige vannsporter.

Vil du vite om været? Sjekk denne artikkelen: Været på Santorini – Måned for måned

Vingårder

I Fira, på en vingårdstur, kan du utforske tre forskjellige vingårder hvor du kan smake på 12 forskjellige varianter. Santorini har produsert vin i 3000 år, og du kan lære så mye om vinproduksjon her.

Museum of Prehistoric Thera

Det forhistoriske museet i Thera ligger midt i Fira. Det er et sted for turister å vite mer om historien til Santorini. Du kan se kunstverket til Ancient Akrotiri. Besøkende kan se kultur, kunst og arkeologi i museet.

Taubanen

En annen ting du kan glede deg over på Santorini er taubanen. Bare i Fira kan du nyte taubaneeventyret. Denne taubanen kan ta deg helt ned til strendene og den nedre delen av Fira og omvendt. Taubaneturen blir et eventyr for deg og din familie.

Shopping

En annen ting å gjøre på Santorini er shopping. Turister kan handle lokale håndlagde varer laget av lokale kunstnere. Det er så mange gallerier hvor du kan kjøpe kunstverk og smykker til deg selv og dine kjære. Det er også mange gavebutikker for perfekte gaver og gaver i gresk stil.

Andre ting å gjøre i Santorini her: Hvorfor reise til Santorini? (11 gode grunner)

Hvordan komme seg fra Santorini flyplass til Fira?

Hvis du lurer på hvordan du kommer deg fra Santorini flyplass til Fira, så er det mange alternativer. Du kan leie en taxi eller ta en busstur. Den beste måten er å leie en drosje fra Santorini flyplass til Fira. Drosjer vil være tilgjengelig 24 timer på flyplassen. Hvis du er ute etter den mest rimelige løsningen så vil det å ta buss fra flyplassen til Fira være det rimeligste. Det vil ikke være noe bagasjeproblem, og det vil ta 10 minutter å komme dit.

Vil du ta en taxi? Sjekk denne artikkelen først: Er det dyrt med taxi på Santorini?

Konklusjon

Fira, hovedstaden på Santorini, er det mest sjarmerende og beste stedet for utsikt over øya. Byen har så mange fasiliteter for turister. Hundrevis av turister blir der og nyter ferien på øya.

Vet du hvor stor øya er? Sjekk denne artikkelen: Hvor stor er Santorini?

Hovedstaden har flere restauranter, barer, kafeer og hoteller du kan nyte. Fra å besøke kunstgallerier og museer til shopping, det er så mange ting du kan gjøre i byen. I denne artikkelen snakket vi om noen av de beste stedene å besøke, bo og spise. Vi håper artikkelen vil hjelpe deg dersom du planlegger å legge din neste ferie til Santorini eller hvis du allerede er i Santorini.

Sjekk ut de siste artiklene om Hellas