Surfing på Kanariøyene – De beste stedene

De sorte og hvite sandstrendene på Kanariøyene er utvilsomt en av hovedattraksjonene i dette området. Det som gjør dem enda mer attraktive er muligheten til å surfe, enten du er en erfaren surfer eller bare begynner å lære denne sporten. Det er mange surfesteder på disse øyene fra El Confital Gran Canaria til Los Lobos Fuerteventura.

En ting som gjør surfing mulig året rundt er den optimale vanntemperaturen på disse øyene. I vintermånedene kan du bruke våtdrakt for å nyte denne sporten. Tenerife tilbyr også noen fantastiske steder for nybegynnere.

Det beste stedet å surfe på Kanariøyene er uten tvil La Izquierda, Tenerife. Det ligger på Playa de Las Américas. Dette er en fantastisk beliggenhet og har en av de beste bølgene på Tenerife og Kanariøyene.

I denne artikkelen vil jeg snakke om Kanariøyene, det beste stedet å surfe på, surfesteder på Tenerife og Gran Canaria sammen med andre øyer på Kanariøyene, og tingene du må se etter. Så la oss komme i gang.

Surfing på Kanariøyene - de beste stedene

Kanariøyene – Beste sted for surfing

Kanariøyene ligger midt i Atlanterhavet, så vannsport er en av de største attraksjonene for dette turiststedet. Surfing er den høyeste attraksjonen når det gjelder vannsport på strendene på Kanariøyene.

Hvilken av Kanariøyene er den mest populære og er den beste for surfing? I følge populær tro og mye forskning er det trygt å si at Tenerife, den største øya på Kanariøyene, er den beste for surfing på grunn av overflod av strender og fjellet Teide som ligger der.

Det betyr ikke at andre øyer er dårlige for surfing. Gran Canaria, Fuerteventura, så vel som La Palma er også flotte steder til å surfe. Likevel er nivået på Tenerife hakket over de andre av Kanariøyene når det gjelder hele stemningen, følelsen og surfemulighetene.

Når kan du surfe på Kanariøyene?

Du kan besøke Kanariøyene når som helst på året, men hvis du er spenningssøkende og surfing er det du liker aller mest, så må du reise dit når det er den beste tiden for surfing. Vanligvis, i sommermånedene, er temperaturen på vannet og stedet ganske høyt slik at surfing ikke er en så god idé. Det er ikke mange bølger å surfe på her på sommeren når det er på det varmeste, ikke selv på Tenerife.

Sjekk ut vår vær-artikkel om hvilken av Kanariøyene er varmest.

Imidlertid så er høst og vinter den perfekte sesongen for deg å besøke Kanariøyene dersom vil surfe på 1 til 3 meter bølger og bare ha det gøy. Så mellom august og januar er absolutt den mest perfekte tiden til å pakke ned våtdrakten og reise til Kanariøyene for å surfe. På denne tiden av året vil du kunne oppleve en litt lavere temperatur i vannet, men været er likevel utmerket, og stemningen er idyllisk for vannsport og surfing.

Så, hvis du skal til Kanariøyene med den hensikt å surfe så vil det kunne komme til å bli en helt fantastisk opplevelse, og muligens vil dette bli en meget vellykket surfe-opplevelse.

Surfing Gran Canaria – Beste surfestrender

Kart over beste surfestrender på Gran Canaria
Kart over beste surfestrender på Gran Canaria

Det som er med Kanariøyene er at hver av øyene er populære for helt unike ting. For eksempel, Tenerife er kjent for Teide -fjellet og perfekte surfeforhold, mens Gran Canaria kjent for forskjellige sandstrender hvor du også kan surfe.

På Gran Canaria kan du finne mange strender, da fra hvite sandstrender til gull-fargede, til og med svarte sandstrender. Sorte sandstrender er svært sjeldne. Alle disse stedene har tonnevis av bølger som du kan surfe alt du vil på.

Hvis du ønsker å lære om det beste av de beste surfestrendene på Gran Canaria, har jeg laget en liste som du kanskje vil like hvis du besøker disse stedene. La oss se på dem.

 • Maspalomas
 • El Puertillo
 • El Frontón
 • Las Palmas de Gran Canaria
Fra Gran Canaria flyplass – Las Palmas (LPA)
Til Avstand Reisetid med bil
Maspalomas 32 km 20 min
El Puertillo 35 km 30 min
El Frontón 43 km 40 min
Las Palmas de Gran Canaria 25 km 25 min

Disse strendene er mest kjent for sin vakre estetikk, naturlige stemning, fantastiske atmosfære og søte turiststeder som du kan ha en flott tid på. Så sørg for at du besøker dem neste gang du skal til øya Gran Canaria.

Dette kan være av interesse. Sjekk ut prisen her: Playa del Inglés: Surfekurs – ingen erfaring nødvendig.

Hvor kan jeg surfe på Tenerife?

Tenerife er beste stedet for surfing av alle øyene tilhørende Kanariøyene. Den enkle grunnen til dette er plasseringen av akkurat denne øya og at den har den sovende vulkanen på fjellet Teide. På grunn av vulkanen blir det produseres det optimale surfebølger i vannet i Atlanterhavet rundt denne spesielle øya, som både lokalbefolkningen og turister utnytter spesielt til surfing.

Kart over surfesteder på Tenerife
Kart over surfesteder på Tenerife

Det beste med Tenerife er det faktum at det er et knutepunkt for alt. Tenerife har masse vakre underverker, utmerkede restauranter, overdådige hoteller og strålende strender med fantastiske surfebølger. På nordsiden av Tenerife samt den sørlige enden er det flere flotte strender hvor du gjerne vil ri bølgene i høst- og vårsesongen.

La oss ta en titt på noen av de store surfeplass-navnene i den nordlige og sørlige enden av Tenerife du kan besøke dersom du ønsker å surfe.

 • Playa del Socorro
 • El Callado (Playa de Arenal)
 • El Conquistador
 • La Tejita
 • La Caleta

Hvis du ikke er en fan av store turistmasser, bør du besøke Tenerife i tiden nærmere vintermånedene fordi folk forventer at Kanariøyene er kaldere da. I virkeligheten er temperaturen perfekt for surfere, selv i vintermånedene.

Fra Tenerife North Airport (TFN)
Til Avstand Reisetid med bil
Playa del Socorro 33 km 30 min
El Callado 100 km 1 h 5 min
El Conquistador 81 km 1 h
La Tejita 68 km 50 min
La Caleta 85 km 1 h 5 min
Fra Tenerife South Airport (TFS)
Til Avstand Reisetid med bil
Playa del Socorro 79 km 1h 10 min
El Callado 77 km 1 h 5 min
El Conquistador 18 km 17 min
La Tejita 10 km 15 min
La Caleta 23 km 20 min

Er det bølger på Tenerife?

Vel, for å si det rett ut, ja. Tenerife er hjemsted for noen av de beste bølgene du kan finne for surfing.

Bølgene kan bli opptil fire meter (13 fot) i høyde, noe som er perfekt for selv profesjonelle surfere, og det er skjær under overflaten, så det er en utfordring i vannet.

Hvis du er en god surfer og liker godt vær sammen med en haug med episke bølger, kommer Tenerife sine surfesteder til å føles som helt perfekt for deg.

Trenger jeg en våtdrakt?

Før vi snakker om du trenger en våtdrakt, la oss snakke om hva akkurat en våtdrakt er.

Våtdrakter er plagg som er designet for svømming og vannsport. De er laget av en gummi som kalles neopren, og de er designet for å beholde brukerens kroppsvarme, noe som reduserer risikoen for nedkjøling ved kalde temperaturer.

Trenger du en våtdrakt på Kanariøyene? Vel, det kommer an på når du skal dit. Om vinteren trenger du en våtdrakt, men om sommeren eller tidlig høst vil du mest sannsynlig ikke trenge det, det vil da holde med en badeshorts, badedrakt eller bikini.

Ved hvilken vanntemperatur trenger du en våtdrakt?

Dette er et utmerket spørsmål, og det må tas godt opp. Kravet om våtdrakt avhenger absolutt av temperaturen på vannet du vil svømme eller surfe i.

Hvis du surfer på Kanariøyene i sommermånedene, trenger du ikke våtdrakt, fordi temperaturen mest sannsynlig ikke vil falle under 22 grader Celcius.

Dersom du tenker på å reise dit på vinteren for å surfe i vannet i Atlanterhavet, vil temperaturen på vannet være mellom 18-20 grader Celcius stort sett, og det er da du kan trenge en våtdrakt for å hold deg varm hele tiden.

Trenger man våtdrakt for å surfe på Tenerife?

Overraskende nok trenger du ikke nødvendigvis å ha våtdrakt på Tenerife fordi temperaturen ikke faller under 20 grader celcius, selv om vinteren.

Om somrene er temperaturen optimal, og du kommer til å føle deg bra med selv enkle badedrakter eller brettshorts på surfebrettet. Men det er best å være forberedt på alt.

Sørg for å sjekke værmeldingen før du drar ut, og at du har en våtdrakt nær deg når du er på stranden, slik at du kan ta den på hvis behovet oppstår.

Hvor kan jeg surfe i La Palma?

Kart over steder å surfe på La Palma
Kart over steder å surfe på La Palma

La Palma er en annen av øyene på Kanariøyene, og surfing er en ganske stor ting i denne regionen også. Strendene er sublime, vannet er perfekt og feriestedene er frodige.

Det er imidlertid ikke mange surfesteder i La Palma på grunn av den lille størrelsen på selve øya, men hvis du tenker på å besøke så vil du finne noen store bølger i:

 • Zamora
 • Los Guirres
Fra La Palma Flyplass (SPC)
Til Avstand Reisetid med bil
Zamora 33 km 45 min
Los Guirres 45 km 1 h

Oppsummering

Kanariøyene er absolutt nydelige. Fra alle de frodige sandstrendene til alle de vakre populære og førsteklasses turiststedene, de er noen av de beste øy-stedene turister kan besøke. Hvis du leter etter den beste surfeopplevelsen, vil jeg foreslå at du tar turen for å muligens ha den beste surfeopplevelsen i livet ditt. Så, pakk kofferten, ta med venner og familie, og ta turen for å surfe på strendene på Kanariøyene.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania