Hva er det å gjøre i Mallorca? – En besøksguide

Mallorca er uten tvil et av de vakreste turistmålene i verden. Du finner alt fra fantastisk utsikt til fantastiske attraksjoner når du er der.

Ikke sikker på hva du skal gjøre på Mallorca hvis du vurderer å besøke for en ferie med dine kjære? Vel, hvis det er tilfelle, så er du på rett sted fordi det er det jeg er her for å fortelle deg.

I denne artikkelen skal jeg snakke om Mallorca og hva du kan gjøre der. Dette inkluderer vannparker, olivenoljeprodusenter, gamlebyen, katedralen, markeder og strender, sammen med alle de flotte aktivitetene og stedene du kan besøke for å gjøre turen minneverdig.

Så, uten å kaste bort mer tid, la oss ta en titt på hva det er å gjøre i Mallorca.

hva er det å gjøre i Mallorca

Vannparker

Mallorca har en rekke fantastiske fornøyelsesparker. Likevel er to av de mest høykvalitets og populære parkene som alltid er travle hele året Katmandu Park og Western Water Park på Mallorca.

Katmandu Park er en vakker og levende opplevelsespark med mange forskjellige attraksjoner og aktiviteter du kan ta del i. Fra Katopia Splash Park til The House, Expedition Golf, 4D Experiences og mye mer, det er noe for enhver smak der.

Interessert i å lære mer om parken? Sjekk ut denne artikkelen: Katmandu Park Mallorca – Alt du trenger å vite

På den annen side er Western Water Park først og fremst kjent for å være en av de beste vannparkene i hele Europa. Fra Kamikaze-attraksjonen til Cola del Diablo, denne parken er hjemsted for noen av de mest adrenalin-rushende skliene og turene på Balearene.

Så du bør definitivt tenke på å sjekke denne parken også. Du kan lære mer om Western Water Park her: Western Water Park Mallorca

Det er trygt å si at når det kommer til vanneventyr, har Mallorca rikelig med ressurser og steder du kan besøke. Uansett hvilken alder du måtte være, vil det å ta deg selv og dine kjære til disse parkene gjøre det til en morsom og spennende dag.

Ta turen med det gamle toget fra Palma City til Soller

Palma de Mallorca til Soller - Toget
Soller skilt i Soller

Noe av det beste du kan gjøre på Mallorca er å utforske byen. Ta en titt på den vakre utsikten, sjekk ut de fantastiske naturscenene, og ta til og med inn noen fantastiske videoer og klikk på episke bilder på veien. Og tro meg, når jeg forteller deg, er det ingen bedre måte å gjøre det på enn på en trikk eller et tog.

Heldig for deg, hvis du er på Mallorca, vil du få en sjanse til å ta vintagetoget fra Palma City til Soller og se noen utrolig vakre utsikter.

Vintage Train, som det heter, ble startet i 1912 og reiste gjennom flere ruter. Den beste ruten er fra Palma til Soller og tilbake, som er omtrent en times tur hver vei. På veien kommer stopper toget en gang, men utsikten og skjønnheten du vil være vitne til vil være på et annet nivå. Så sørg for at du tar toget med alle dine kjære når du er i Soller.

Palma de Mallorca til Soller - utsikten fra toget

Besøk en olivenoljeprodusent

Mallorca er kjent som den beste olivenoljeprodusenten i verden og leverer olivenolje til hele verden. Det er derfor når du er på Mallorca, bør du definitivt sjekke ut de ferske olivenene og kjøpe olivenolje å ta med deg når du er på øya.

Mallorcansk Oliven Olje

En annen flott ting du kan gjøre er å besøke en olivenoljeprodusent, som det er mange av, på Mallorca. En av de mest populære olivenoljeprodusentene er Son Naava, som er et sted som mottar mange besøkende hele tiden. Du kan lære om Mallorcas historie og dens tilknytning til olivenolje.

Du kan vinne mye ved å besøke en lokal olivenoljeprodusent av høy kvalitet på Mallorca. Du bør definitivt ta med barna, kjære, venner og familie for å se hvordan den er produsert og til og med prøve noen. Det vil være en ganske fantastisk opplevelse og skape mange minner som alltid vil være med deg.

Utforsk gamlebyen i Alcudia

Når det kommer til den rike historien, har Mallorca mye av den. Mallorca har mer enn 1000 års historie gjemt i seg. Hvis du vil lære om historien til Mallorca og Balearene i Spania, er det best å utforske gamlebyen på Mallorca.

Gamlebyen i Alcudia er en inngjerdet del av den mallorcanske øya. Det regnes som et verdensarvsted av UNESCO. Fra den vakreste arkitekturen fra 1300-tallet til de fantastiske husene og hyttene som er forseglet i tide, vil du se ganske mye som er verdt å utforske i gamlebyen.

Det er en haug med flotte vintage restauranter og butikker som du også kan sjekke ut. Så å ta turen til Alcudias gamleby, vil være en god opplevelse og minnerik dag for deg og dine kjære når du er på Mallorca.

Beundre Catedral de Mallorca

Når du snakker om den vakre arkitekturen på Mallorca som inneholder hint av dens kultur og historie, må du sjekke ut Catedral de Mallorca. Enten du er en historieinteressert eller noen som elsker å beundre vakre monumenter rundt om i verden, er dette stedet for deg å besøke.

Catedral de Mallorca, opprinnelig kjent som Catedral-Basilica de Santa Maria de Mallorca, er et fantastisk stykke romersk-gotisk arkitektur og har stor betydning i den katolske religionen. Men folk fra alle kulturer og religioner besøker katedralen og beundrer dens skjønnhet.

Den enorme skalaen, så vel som skjønnheten til denne katedralen, er akkurat grunnen til at du definitivt bør besøke den. Dine venner og familie vil elske å utforske den vakre katedralen i Palma.

Så sørg for at du tar deg god tid og besøk dette utrolige stykke arkitektur på Mallorca.

Ta en tur til de vakre strendene

Mallorca ligger midt i sentrum av Middelhavet innenfor klyngen på Balearene, så du kan trygt si at det er omgitt av noen av verdens største og vakreste strender. Å gå til strendene er ikke engang diskuterbart når du besøker Mallorca.

Cala Formentor, Magaluf, Cala Mesquida og mange andre er vakre strandsteder med fantastiske restauranter, vannsport, gyllen sand og alt du kan ønske deg av et strandbesøk.

Cala Mesquida

Så å ta dine kjære til disse strendene vil definitivt være en god avgjørelse. Det vil være opplevelser og spenning for barn, voksne og pensjonister totalt fordi disse strendene har så mye å tilby.

Det er mange strender du kan utforske når du er på Mallorca. Hvis du vil lære om dem alle og hvorfor de er så flotte, her er en detaljert artikkel om de beste strendene på Mallorca som absolutt er verdt å besøke. Sjekk det ut og planlegg turen så snart som mulig.

Sjekk ut markedene

Gatemat og suvenirbutikker på Balearene byr på opplevelser som ingen turist bør gå glipp av. Når det kommer til Mallorca også, er det en haug med fantastiske multikulturelle loppemarkeder og gateselgere som tilbyr produkter og deilig mat du kan sjekke ut når du vandrer rundt med dine kjære.

Et av de mest kjente loppemarkedene på Mallorca er Inkamarkedet. Du finner så mange fantastiske leverandører der, og prisene på produktene er også ganske rimelige.

Sjekk ut denne artikkelen: Er det dyrt på Mallorca?

Så, uten tvil, bør du definitivt oppleve loppe- og gatemarkedene på Mallorca når du er der med familie og venner. Det blir en flott en.

Ønsker du å kjøpe noen Mallorca-perler? Sjekk ut denne artikkelen: Mallorca-perler – alt du trenger å vite

Tilbring tid på Farmer’s Markets

Mallorca er hjemsted for noen av de mest delikate, ferske og velsmakende gårdsdyrkede grønnsakene og fruktene som leveres til ulike deler av Europa. Hvis du tenker på å spise et deilig hjemmelaget måltid når du er på Mallorca, bør besøk på et av de mange fantastiske Farmer’s Markets definitivt være på listen din.

Du kan finne alle slags deilige og ferske råvarer fra oliven til auberginer, tomater til urter. Du kan gå til Arta-markedet, Pollensa-markedet, Mercado de Santa Catalina og mange andre markeder for å ha en fantastisk tid med naturens beste tilbud. Ta dine kjære med deg; det vil skape noen gode minner som du definitivt bør leve etter.

Avsluttningsvis

Mallorca er et populært reisemål for turister hele året. Det er ikke bare et vakkert sted å besøke, men også et som tilbyr tonnevis av aktiviteter for hele familien. Hvis du har lurt på hvilke aktiviteter som er mest populære blant turister, er dette innlegget for deg.

Hva om det regner? Sjekk ut denne artikkelen om ting å gjøre da: Hva kan man gjøre på Mallorca når det regner?

Her har vi sett på ulike steder du kan besøke med familien mens du ferierer på Mallorca. Vi diskuterte også noen av aktivitetene du ikke bør gå glipp av mens du besøker denne siden av verden. Nå, begynn å pakke kofferten og se frem til en fantastisk ferie!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania