Er det dyrt på Mallorca?

Mallorca er et av de mest populære og fantastiske turiststeder som finnes. Her finner du alt fra vakre strender til fantastiske attraksjoner. Her vil du finne mye å gjøre om du vurderer å reise hit på ferie.

Den fantastiske ferien kan imidlertid få en brå slutt dersom du ikke vet hva du kan forvente når det kommer til utgifter du måtte ha på turen.

Så du lurer kanskje på om Mallorca er dyrt, og hvor mye ting koster der? Vel, hvis det er tilfelle, så er du på rett sted fordi det er det jeg er her for å fortelle deg.

I denne artikkelen skal vi diskutere prisene på vanlige varer på Mallorca, som mat og drikke. Vi vil også se på utgiftssituasjonen i Palma, kostnadene ved transport og mange andre ting bare for å sikre at du er godt utstyrt med riktig informasjon for å unngå økonomiske problemer mens du ferierer på øya.

Så, uten å kaste bort tid i det hele tatt, la oss komme i gang med denne guiden.

Er det dyrt på Mallorca

Hvor mye koster ting på Mallorca?

Gjennomsnittlig levekostnad på Mallorca for en enkelt person utenom husleie er mer enn 600 euro. Dette virker ikke så dyrt hvis du er en lokal. Likevel er ting mye annerledes når du besøker som turist med venner og familie.

Innkvartering, for eksempel, koster mer på Mallorca enn det ville vært i den dyrere enden hvis du bor på et 4- eller 5-stjerners hotell. Hvis du bor i en Air BnB som ikke er på topp, vil den typen nomadisk turistlivsstil koste deg mindre.

Så det avhenger av hvilken livsstil du velger når du er på Mallorca. En luksuslivsstil kan koste rundt 150 euro hver dag du bestemmer deg for å bo der. Men generelt sett er daglige nødvendigheter og annet ikke så dyrt på Mallorca.

Det som er dyrt er luksusvarer og ting som turister liker å kjøpe og engasjere seg i når de besøker øya og de dyrere regionene som Palma, for eksempel. Så hold et øye med hva du kjøper, og du trenger ikke å bruke for mye penger når du er der.

Sjekk ut pris på pakkereiser til Mallorca her: Flotte Pakkereiser til Mallorca

Er mat billig på Mallorca?

Maten er ikke så billig som du skulle tro på Mallorca. Om du finner de riktige stedene å spise og spiser mye junk food, kan du komme riktig billig unn det.

Hvis du er turist, bør du leve litt og ha en god matopplevelse, det vil selvsagt koste litt mer.

Alt avhenger av hva du velger å spise, enten alene eller sammen med noen, og måltidet du spiser. For eksempel er frokoster billigere enn lunsjer, som er rimeligere enn en tre-retters god matopplevelse. Så sørg for at du spiser det riktige fra rett sted, så vil det ikke være veldig dyrt.

Hvor mye koster et måltid på Mallorca?

Et gjennomsnittlig måltid på Mallorca koster rundt 12,5 euro. Hvis du spiser fra en gourmetrestaurant og det er et tre-retters måltid, kan det koste opp til 25 euro eller mer.

Hurtigmat, på den annen side, er ikke så dyrt sammenlignet med god mat. I forhold til internasjonale priser er det fortsatt litt dyrt.

For eksempel kan et McDonalds-måltid koste rundt 8 euro på Mallorca. Hurtigmat på øya vil være rimeligere, men du må sørge for at du ikke gjør det til en vane å spise hurtigmat hvis du ikke allerede er vant til det.

Hvor mye koster en halvliter på Mallorca?

En halvliter er ikke så veldig dyrt på Mallorca. Hvis du besøker Mallorca og tar en halvliter i en gjennomsnittlig bar, vil det koste deg omtrent bare 2,5 euro. Prisene kan vanligvis variere i forskjellige barer avhengig av estetikk og hva slags type bar det er.

Å gå ut å feste og drikke på Mallorca vil være ganske kult, vel vitende om at en halvliter koster mindre enn i de fleste av hjemmeregionene dine, hvor halvlitere kan koste opptil 10 euro eller mer. Så, ha en morsom og fantastisk tid på klubber og drikke på Mallorca.

Hvor mye er gjennomsnittlig drikke på Mallorca?

Nå, når du går bort fra halvlitere, har drinker en tendens til å bli dyre når du er på Mallorca. Det er fordi Mallorca er en av de mest populære øyene for festing og klubber, ikke bare i Spania, men faktisk i hele verden. Så du vil finne klubber og barer som spenner fra lav-end til high-end topp-hylle kvalitet, i utgangspunktet.

I mindre estetiske og avslappende barer og klubber får du en anstendig drink for mindre enn 10 euro, men om du vil på en litt mer eksklusiv bar så vil den samme drinken koste rundt 15 euro for den samme drinken.

Så, avhengig av om du leter etter en anstendig drink eller en kul stemning, kan du bruke mye eller spare en haug med penger når du går ut og drikker på Mallorca. Det avhenger av valget ditt, og hvis du gjør det riktige valget kan du spare litt penger.

Er Palma dyrt å spise og drikke?

Palma er et av de mest populære feriestedene i hele Spania. Ja, mat og drikke i Palma er dyrere sammenlignet med andre regioner på Mallorca på grunn av livskvaliteten og turismen som Palma har å tilby.

Feriestedet er hjemsted for mange fantastiske hoteller og restauranter som kun serverer eksklusive mat og drikke, noe som betyr at du må betale et godt beløp for dem.

Hvis du er turist og ikke planlegger å reise mye rundt, er det bare å bli i Palma. Du må betale ganske mye for mat, drikke og overnatting fordi Palma har en standard som gjør feriestedet ganske dyrt.

Hvor mye koster overnatting på Mallorca?

Overnatting kan være relativt dyrt, avhengig av hvor du bor. Likevel, uansett, er det et utrolig viktig økonomisk aspekt du må passe på når du besøker Mallorca. Pengene dine vil bli brukt på hotell hvis du tar med familien.

Velg å bo i de mer populære regionene på Mallorca som Alcudia, Magaluf eller Palma. Du må bruke mer fordi overnatting der vil være dyrt siden det er større eksklusive hoteller i disse regionene.

Om du velger å bo på en liten plass eller et sted lenger utenfor hovedøyregionen, så vil du kunne finne overnattingssteder som er lettere å finne og som er på den rimeligere siden.

Her kan du se priser på hoteller i Palma de Mallorca for å gi deg et innblikk i kostnadene: Hoteller i Palma Mallorca.

Er taxi dyrt på Mallorca?

Noe av det beste med å besøke Mallorca som turist er at drosjer ikke er så dyre som du skulle tro. Dette er rett og slett fordi taxiprisene er kontrollert av staten, og ingen taxisjåfører kan privat belaste deg mer enn de burde eller utnytte turister når de kan.

Når det gjelder taxipriser, avhenger de av hvor du skal, hvordan veien dit er, hva er den generelle kostnaden, hvilken sesong du skal, og hele avstanden fra kilden til destinasjonen. Så det er ikke en enkel måte å fortelle deg hvor mye drosjer koster på Mallorca.

For å gi deg et eksempel, er gjennomsnittlig taxipris fra Alcudia til Magaluf rundt 85 euro. Dette er en god pris, og siden en taxi er den raskeste måten å komme seg fra ett sted til et annet på Mallorca, kan det være greit å velge en taxi. Så, ha en flott tid å reise fra ett sted til et annet på Mallorca.

Vet du hvor Magaluf er? Sjekk ut denne artikkelen: Hvor er Magaluf?

Konklusjon

Mallorca, som alle andre turistøyer i Spania, er et moderat dyrt sted å feriere. Dette betyr at noen ting kan koste mer enn du forventer, mens andre ting ikke er så dyre som du tror. Likevel er det bra om du kommer med litt ekstra penger og noen bankkort når først er her på ferie.

Hvis du vil ha en god tid på Mallorca med familien, sett et fleksibelt budsjett for å unngå å havne i problemer senere. Å spare penger på billig gatemat og billig drikkevann kan gjøre mer skade enn nytte, så ikke prøv disse alternativene.

Lurer du på om du kan drikke vann fra springen? Les om det her: Kan man drikke vann fra springen på Mallorca og Ibiza?

Sjekk ut de siste artiklene om Spania