Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Kanariøyene er kjent som noen av de beste turiststedene hvis du er fan av strender, vannsport, soling og varme temperaturer. Men ikke alle Kanariøyene har samme vær eller temperatur gjennom hele året.

Det får deg kanskje til å lure på hvilken av de seks Kanariøyene som er den varmeste av dem alle?

Den varmeste Kanariøya året sett under ett, er uten tvil Tenerife. Det er den største øya på Kanariøyene, og den sovende vulkanen Teide ligger også her. Tenerife er på det varmeste i august, så hvis du planlegger å besøke øya, og du vil besøke den på det varmeste, må du ta turen rundt denne tiden.

Tenerife er også kjent for sitt natteliv, og den har blitt vurdert som den beste øya for fester og brettseiling. Avhengig av hvordan du vil tilbringe ferien, kan du velge en av disse øyene som din neste destinasjon.

I denne artikkelen vil jeg snakke om den varmeste av Kanariøyene, temperaturer og klima hele året, og den beste tiden å besøke Kanariøyene, avhengig av de beste værforholdene. Så la oss komme i gang.

Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Varmeste Kanariøy

Kanariøyene ligger ca 160 km fra kysten av Marokko og i Atlanterhavet litt nord for tropene. Det ligger også ganske nær vest-sahara og vindene som bringer varmer derifra.

Kanariøyene er varme, og alle har høye temperaturer om sommeren. Likevel, hvis vi snakker om et mer optimalt temperaturgjennomsnitt som forblir det samme praktisk talt gjennom hele året, så er den varmeste øya utvilsomt øya Tenerife.

Tenerife er en betydelig stor øy, og det er den største øya på Kanariøyene. Det er delt inn i nordlige og sørlige regioner, hvor du kan finne gode feriesteder, strender og vannsportmuligheter både sommeren og vinteren.

Hvis du skal reise litt rundt, så er det greit å vite størrelsen på Tenerife. Det kan du lese om her: Hvor stor er Tenerife?

Andre øyer som Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura er også varme. Likevel er variasjonen i temperatur og klima ganske stor på disse stedene sammenlignet med ensartet vær på Tenerife. Imidlertid vil alle disse stedene være flotte hvis du planlegger en tur med venner og familie.

Har du sett alle disse fantastiske hotellene man kan bo på, på Gran Canaria? Tipper du vil finne ett som passer dine ønsker.
Sjekk prisene på hotellene her: Hoteller på Gran Canaria.

Klima Kanariøyene

Så du tenker på å besøke Kanariøyene, men du er ikke sikker på områdets klima? Vel, Kanariøyene som en øygruppe regnes på den varmere siden av jorden.

Dette betyr at Kanariøyene har en høyere temperatur om somrene, og om vinteren er temperaturen lavere, men fortsatt ingen steder frysende kaldt. Så den generelle trenden med klimaet er varm der.

Temperatur Kanariøyene

Temperaturen på Kanariøyene har en tendens til å holde seg over 25 grader om sommeren, og det kan til og med nå opptil 30 grader på det varmeste.

Om vinteren er Kanariøyene kjøligere, men temperaturen ligger fremdeles normalt over 17 grader, noe som ikke er så kaldt hvis du sammenligner det med noen andre regioner i nærheten av Spania.

Kanariøyene – De varmeste i februar, mars og april

I disse månedene er våren i full gang på Kanariøyene. Mange turister bestemmer seg for å reise hit for å ha en flott tid med å bade, eller surfe i nærheten av de vakre strendene.

Sjekk ut vår artikkel: Er det haier på Kanariøyene?

Hvis du ønsker å få den beste turopplevelsen på Kanariøyene i februar, mars eller april, er det nødvendig å vite hvilke av øyene som har den beste temperaturen. Så la oss ta en titt.

Varmeste av Kanariøyene i februar

I februar begynner vårsesongen å sette seg på når vinteren slipper taket. På denne tiden så er den varmeste øya på Kanariøyene Fuerteventura, hvor strendene er få, men feriestedene er utrolige.

Temperatur på Fuerteventura
JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
18 °C 18 °C 18 °C 20 °C 21 °C 23 °C 24 °C 25 °C 25 °C 22 °C 21 °C 20 °C

Varmeste av Kanariøyene i mars

Hvis vi snakker om mars, er den varmeste temperaturen på Kanariøyene ingen ringere enn på Gran Canaria. Siden Gran Canaria er kjent for den store bestanden av havengler og flotte strender, er dette et flott sted å besøke på dette tidspunktet.

Det finnes mange fine steder å besøke. Sjekk ut Puerto Rico Gran Canaria, Playa del Ingles eller Puerto de Mogán.

Varmeste av Kanariøyene i april

I april er våren i full gang, og mange tar seg til øyene. Denne måneden er den varmeste av Kanariøyene nemlig Lanzarote, som er rikelig når det gjelder feriesteder, restauranter og strender.

Temperatur på Lanzarote
JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
17 °C 18 °C 19 °C 20 °C 21 °C 23 °C 24 °C 25 °C 25 °C 22 °C 21 °C 19 °C

Kanariøyene – De varmeste i oktober, november og desember

I månedene mot høst og vinter er temperaturen fortsatt anstendig og egnet for bading og surfing.

Sjekk ut vår artikkel om surfing på Kanariøyene.

La oss ta en titt på de varmeste Kanariøyene i oktober, november og desember, slik at du kan sørge for å dra til øyene til rett tid.

Varmeste av Kanariøyene i oktober

Siden høsten sakte setter inn etter at sommeren er over, har Tenerife det varmeste klimaet og temperaturen i oktober.

Temperatur på Tenerife
JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
17 °C 17 °C 18 °C 18 °C 19 °C 21 °C 23 °C 24 °C 23 °C 22 °C 20 °C 17 °C

Varmeste av Kanariøyene i november

November er måneden hvor vinteren har kommet til Kanariøyene. Gjennomsnittemperaturen i denne måneden er imidlertid på det varmeste på øya Gran Canaria.

Temperatur på Gran Canaria
JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
18 °C 18 °C 19 °C 19 °C 20 °C 22 °C 23 °C 24 °C 24 °C 22 °C 22 °C 19 °C

Varmeste av Kanariøyene i desember

Når man går mot de kaldeste måneden i året, og desember er når vinteren er i full anmarsj. Vel, på denne tiden av året er den varmeste øya på Kanariøyene Fuerteventura.

Beste tiden å besøke Kanariøyene

Lurer du på når det er best å besøke Kanariøyene? Vel, det kommer an på hva ønsker. Det er to perioder i året hvor Kanariøyene er flotte for turisme. Den ene er mellom mars og april, og den andre er mellom oktober og november.

Hvis du er en som liker sommermånedene mer og som har ferien om sommeren, bør du ta med deg familie og venner og reise til en av dissen øyene så ved de tider. Det vil sikkert bli en flott og minneverdig tur for dere alle.

Men hvis du liker mer milde temperaturer, er det en flott beslutning å besøke Kanariøyene på vinteren. Været vil være varmt, men ikke for varmt, og feriestedene og strendene vil være flotte.

Det er en annen faktor som er viktig å vurdere – hvor mye du liker store folkemengder. Når du besøker på vinteren, kan det være store grupper av turister som kommer inn fra hele verden. Men om sommeren vil antallet turister bli mindre, og opplevelsen blir mer sofistikert.

Når du ser på disse faktorene og elementene, vil den beste tiden å besøke Kanariøyene være mellom oktober og november. Du kommer til å ha et episk eventyr og mange minner å verne om.

Hvilken av Kanariøyene har det beste været?

Alle Kanariøyene har sin egen unikhet, noe som gjør dem til det perfekte reisemål for din neste familietur. Men det er en øy som har det beste været å tilby hele året. Øya Tenerife har det beste været gjennom året, uten tvil. Det er trendy, og mange turister kommer hit både i sommermånedene og på vinteren , men du vil ikke møte like mange mennesker hvis du velger riktig tid.

Sjekk ut disse flotte hotellene på Tenerife: Hoteller på Tenerife.

I sommermånedene kommer du til å ha en fantastisk varm og spennende ferie der uten forstyrrelser fra store folkemengder. Strendene er vakre ut, surfingen på Kanariøyene er fantastisk, og utvalget av feriesteder og mange restauranter gir deg alle valgene du trenger å ta.

Tenerife er en vakker øy, selv om den er den største av Kanariøyene. Så hvis du ender med å besøke den, må du ta med deg badedrakten og ha det kjempegøy når du plasker rundt i vannet og nyter den fantastiske solen på strendene sammen med dine kjære.

Hvis du skal reise litt rundt; sjekk ut denne artikkelen: Trenger jeg en bil på Tenerife?

Temperatur Tenerife - Infografikk
Temperatur på Tenerife – Infografikk

Hvilken øy er varmest – Lanzarote eller Fuerteventura?

Både Lanzarote og Fuerteventura er kjent for å være hotspots for turisme på grunn av det varme været, klimaet og høyere temperaturer sammenlignet med andre øyer på Kanariøyene. Og selv om Tenerife er den varmeste, er Fuerteventura og Lanzarote ikke så langt bak når det gjelder temperatur. Men hvordan går de to øyene mot hverandre når det gjelder varmen?

Til sammenligning er Fuerteventura varmere enn Lanzarote fordi Fuerteventura har en høyere gjennomsnittstemperatur enn Lanzarote gjennom hele året. Det er «skrevet i stein», men en generell regel. Trenden med klima og temperatur gjennom årene har antydet at Fuerteventura er en varmere øy. Men uansett hvor på Kanariøyene du tenker på å reise på ferie, vil du på en tid du sent vil glemme.

Før du reiser; Kanskje du vil vite dette: Er det mye vind på Fuerteventura?

En het oppsummering

Øyer har vanligvis en tropisk atmosfære og en varm stemning for dem generelt. Men når vi snakker om Kanariøyene, er været det beste å verdsette sammen med mange andre flotte ting. Som turist kommer du til å elske å besøke Kanariøyene. Jeg håper du har lært mye av denne guiden, og at du vil bruke denne informasjonen neste gang du planlegger en tur til Kanariøyene. Ha en fin tur!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania