Er det mye vind på Fuerteventura?

Dersom du planlegger å reise til Kanariøyene på din neste ferie, så ville jeg absolutt vurdert å legge ferien til Fuerteventura. Dette på grunn av alle de fantastiske attraksjonene, vakre beliggenhetene og flotte naturen som gjør dette til et flott reisemålene. Imidlertid kan vinden utgjøre et problem.

Da lurer du kanskje på, hvor mye vind er det på Fuerteventura? Og hvorfor er det så mye vind der? Vel, hvis dett er det du lurer på, så er du på rett sted fordi det er det jeg nå skal fortelle deg.

Fuerteventura er en av de mest vindfulle Kanariøyene, sammen med Lanzarote. Vinden er sterk, men er ikke katastrofal eller noe lignende på de karibiske øyene. Det er noen måneder i året det blåser mindre så det kan være lurt å besøke øya på de litt mindre vindfulle månedene.

Så fortsett å les denne artikkelen så vil du kunne gjøre deg kjent med hvilke måneder det er litt mindre vind.

Vinden på Fuerteventura har mye mer enn man ser. I denne artikkelen vil jeg snakke om strømmene i Fuerteventura, hvilke måneder som er de minst vindfulle, de minst vindfulle stedene på Fuerteventura, og tiden på året hvor det er den minste vind på øya. Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang.

Er det mye vind på Fuerteventura?

Hvilken er den mest vindfulle av Kanariøyene?

Kanariøyene er midtpunktet i Atlanterhavet, så været er naturlig varmt. Det betyr ikke at ingen av Kanariøyene kan være litt kjølig. Tvert imot, vind spiller en ganske viktig rolle for å gjøre øyene kjøligere i direkte sollys.

Hvilken av øyene er den mest vindfulle av alle øyene tilhørende Kanariøyene? Av alle Kanariøyene så er det Fuerteventura som er den mest vindfulle. Lanzarote er faktisk også ganske vindfull, men ikke så mye som Fuerteventura.

Kanariøyene Gran Canaria, Tenerife osv. er på den varmere siden. Dette er fordi været på disse øyene er vennlig, og vinden er relativt stabil. Vinden er mektig i Fuerteventura-regionen.

Du har sikkert en preferanse når det kommer til vær og temperatur. Avhengig av din preferanse, kan du besøke Fuerteventura i løpet av året som passer best for din preferanse. Været er ikke like hele året og det blåser ikke alltid like mye på øya.

Ønsker du å reise til den varmeste øya på Kanariøyene? Sjekk ut denne artikkelen: Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Hvorfor blåser det så mye på Fuerteventura?

Fuerteventura er den nest største øya i klyngen av Kanariøyene. Den er kjent for sitt fantastiske utvalg av hvite sandstrender og varmt vær, men også for sine kjølige vinder året rundt.

Mange mennesker lurer på hvorfor det blåser så mye på Fuerteventura? Vel, det er noen få grunner til at en øy kan blåse. La oss ta en titt på noen av disse grunnene:

  • Tid på året
  • Plassering av øya
  • Område på øya
Windsurfing på Fuerteventura
Windsurfing på Fuerteventura

Hovedårsaken til at det Fuerteventura blåser så mye nesten året rundt, er at øya ligger på kanten av passatvindene. Disse vindene blåser fra øst til vest like nord og sør for ekvator. Vinden brukes av seilere til å reise vestover. På grunn av intensiteten til passatvindene, har Fuerteventura ganske sterk vind.

På grunn av den sterke vinden så er Fuerteventura det sentrale knutepunktet for de fleste vann- og vindsporter på Kanariøyene. Det arrangeres årlige turneringer i windsurfing så det er bare å pakke kofferten å ta turen til Fuerteventura om du liker å surfe.

Lyst til å surfe? Sjekk ut denne artikkelen: Surfing på Kanariøyene – De beste stedene

Minst vindfulle sted på Fuerteventura

Totalt sett er Fuerteventura en veldig vindfull øy. Likevel så er det noen få deler av området som er mindre vindfulle enn andre, dette selv i høysesong med vind. Vanligvis er østkysten av Fuerteventura kjent for å ha mindre vindtiltrekkende tendens enn andre områder på øya.

Caleta de Fuste er det minst vindfulle stedet på Fuerteventura. Om du ønsker mest mulig ly mot vinden så er dette det beste stedet å reise om du skal ta turen til Fuerteventura. Vinden vil ikke være så sterk her som den vil være i noen av de andre områdene på Fuerteventura.

På andre deler av Fuerteventura kan vinden være sterkere enn du forventer, så å bo på hotell der ville muligens ikke være den rette tingen å gjøre. Det kan være greit å ha vinden i bakhodet når du reiser til Fuerteventura på Kanariøyene.

Blåser det alltid på Fuerteventura?

På grunn av sterk vind som er assosiert med Fuerteventura, anses det som populær oppfatning at Fuerteventura alltid blåser. Men det er ikke tilfelle. Ja, det meste av året blåser det, med noen måneder som er spesielt blåsere enn andre.

Men la oss ta en titt på vinden og været på Fuerteventura gjennom hele året. Du vil se at om noen måneder er vinden relativt stabil og mild, og disse månedene er de beste for å reise hvis du tenker på å reise til Fuerteventura på de følgende feriene. Så la oss se hvilke måneder som er de mest vindfulle og minst vindfulle på Fuerteventura.

Hvilke er de mest vindfulle månedene på Fuerteventura?

Dersom du ikke er så glad i vinden så vil det ikke være den beste ideen å reise til Fuerteventura i de mest vindfulle månedene av året. Som jeg sa litt tidligere, hvor vindfull det vil være avhenger betydelig av tiden på året. Så la oss ta en titt på noen av de mest vindfulle månedene på Fuerteventura.

Vind i mars

I følge vitenskapelige data så er det alltid mest vindfulle om vårsesongen. Denne sesongen varer vanligvis i tiden april og mai. Anta at vi snakker om når Fuerteventura er som mest vind, i mars. På denne tiden av året kan du forvente en høyhastighetsvind som kan være nokså sterk. Alle strendene, klippene og gatene vil oppleve disse sterke vindene i sine respektive områder.

Vind i juni

I juni ser Kanariøyene ut til å være mer på den varmere siden, men det betyr ikke at vinden tar noen pauser. Selv i juni kommer du til å oppleve veldig sterk vind. Intensiteten og styrken på vinden som blåser vil imidlertid være nesten den samme som vindene i mars.

Vind i juli

Sommeren med vind fortsetter også gjennom juli. Du vil oppleve sterke vindkast rundt strendene og regionene Betancuria og La Pared på øya. Du bør holde deg til å besøke andre deler av Kanariøyene i disse månedene hvis du vil ha en fantastisk ferieopplevelse vil jeg foreslå.

Vind i august

Selv om det i august er slutt på sommermånedene så er det ikke slutt på den sterke vinden. Du tenker nok nå at det alltid blåser på Fuerteventura, men bare for å spesifisere så gjør det ikke det. I august er den tiden hvor vindene er sterkest, og du vil oppleve dem mest hvis du er i områdene der Fuerteventura ligger eller hvor som helst i nærheten av det.

Vind i november og desember

Etter sommeren og den tidlige monsunen vil du nå se at vinden har tatt seg en liten pause, men når vintertiden kommer så kommer du til å se en ny periode med sterk vind som blåser over hele øya. Denne gangen vil vinden blåse i hele november og desember. Det vil da være en sterk vind rundt hele Fuerteventura.

Hvilke er de minst vindfulle månedene på Fuerteventura?

Nå som vi har snakket om årets mest vindfulle måneder, la oss se på hvilke måneder som er minst vindfull hvis du besøker Fuerteventura. De vil være passende for ditt besøk hvis du drar på ferie med venner og familie.

Vind i september

En av de beste tidene å besøke Fuerteventura Island er rett etter august når sommervindene tar seg litt hvile. På denne tiden av året kommer du oftere til å finne ly mot vind. Flere strender, klipper og attraksjoner vil være lett tilgjengelige bare fordi vinden vil være mindre betydelig, så om du ikke er glad i vinden så vil september være den beste tiden å legge ferien til Fuerteventura.

Vind i oktober

Det samme gjelder oktober. Fuerteventura gir sine innbyggere og lokaliteter en pust i bakken i denne perioden, og vinden er ikke så sterk.

Denne måneden og den foregående måneden hjalp Fuerteventura med å rense sitt rykte som den mest vindfulle av alle Kanariøyene. Så det ville være ideelt for deg å ta turen til Fuerteventura også i oktober.

Vet du hvor stor øya er? Sjekk det ut her: Hvor stor er Fuerteventura?

En vindfull konklusjon

Fuerteventura er en naturlig vindfull øy, men det bør ikke stoppe deg fra å besøke den i vindsurfingssesongen eller bare observere og leve i dens naturlige estetiske skjønnhet. Jeg håper du har lært mye av denne guiden og at du vil besøke Fuerteventura til rett tid. Så begynn å pakke bagasjen og gjør familie og venner klar for et episk eventyr. Måtte du ha en flott ferie på Kanariøyene!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania