Hvor stor er Fuerteventura? Sammenlignet med populære steder rundt om i verden

Dersom målet med ferien er å ha en avslappende, men begivendehetsrik ferie og da ved kysten av Atlanterhavet.. ja da vil det være en ganske lurt reise til Kanariøyene, spesielt da Fuerteventura.

Dersom du er som meg så lurer du nok på hvor stor er Fuerteventura? Om det er det du tenker, så er du på rett sted fordi det er det jeg er her for å fortelle deg.

Fuerteventura er en ganske stor øy når man tenker på øyene som er Kanariøyene. Den er faktisk den nest største øya på Spanias Kanariøyer. Den er kjent for sine vakre strender, frodige natur, fantastiske kystlinje og sin vind.

Det er mye mer på Fuerteventura enn dette må du vite. Dersom du ønsker å utforske Fuerteventura til det fulle og lære litt om noen av de mest kjente stedene rundt om i verden som ligner på Fuerteventura i størrelse. I så fall, følg med og les videre.

Hvor stor er Fuerteventura?

Fuerteventura Størrelse

Fuerteventura er en av Kanariøyene som ligger 100 mil utenfor kysten av Vest-Afrika i Atlanterhavet. Denne øya er den nest største øya på de spanske Kanariøyene og er et av de vakreste turiststedene i hele verden.

Hvis vi snakker om selve størrelsen på øya Fuerteventura så er den 1660 kvadratkilometer. Dette er en ganske stor turistøy. Den eneste av øyene som er større enn Fuerteventura på Kanariøyene er øya Tenerife. Selv om øya ikke er den største og da er på andreplassen, så er det likevel tonnevis av attraksjoner, vakre steder og unike ting å gjøre på denne øya.

Sjekk også denne artikkelen: Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Hvor lang og bred er Fuerteventura?

Det er nok mange som lurer på hvor lang og bred øya Fuerteventura er. Vel, for å sette ting i perspektiv, hvis vi snakker om lengden på øya, så er den rund litt under 100 km lang. Om vi snakker om bredden så er den kun rundt 30 km bred. Så Fuerteventura er ganske stort.

Hvor lang tid tar det å kjøre rundt på Fuerteventura?

Tenerife er som sagt større enn Fuerteventura selv om den kun er litt større. Det tar rundt 4-5 timer å kjøre rundt øya Tenerife med bil hvis du ikke stopper. Så hvis du tenker på hvor lang tid det vil ta å kjøre rundt på Fuerteventura så kan man ta utgangspunkt i utgangspunktet for Tenerife. Det vil nok ta deg rundt 3-4 timer å kjøre rundt Fuerteventura. Legg til et par timer så er du sikker på at du får sett det meste og har en dag full av eventyr, utforskning og moro enten alene eller med venner, familie og kjære.

Hvor stor er Fuerteventura sammenlignet med Storbritannia?

Storbritannia er en sammensetting av flere europeiske land. Storbritannia inkluderer England, Wales, Skottland og deler av Nord-Irland også. Den totale størrelsen på Storbritannia er ganske enorm, rundt 242 495 kvadratkilometer. Mange har stilt spørsmål angående størrelsessammenligningen av Fuerteventura og Storbritannia.

Det er ingen faktisk størrelsessammenligning mellom Fuerteventura og Storbritannia, Fuerteventura er bare 1 660 kvadratkilometer i mot Storbritannia sine 242 495 kvadratkilometer.

Hvor stort er Fuerteventura sammenlignet med England?

England er som sagt en del av Storbritannia. Det totale arealet på England er 130 279 kvadratkilometer, som fortsatt er massivt selv om det ikke er så mye som hele Storbritannia. Det meste av Storbritannia består av selve landet England.

I likhet med Tenerife kan ikke Fuerteventura sammenlignes med England når det gjelder størrelse, men London derimot kan fint brukes som en sammenligning når vi snakker om totalarealet. London er bare litt mindre enn Fuerteventura. Hvis vi snakker om omtrentlige forskjeller, er forskjellen kun på omtrent 0,95 på lengden på Fuerteventura med et areal på rundt 1572 kvadratkilometer.

Hvor stor er Fuerteventura sammenlignet med Irland?

Irland er nabolandet til England. Irland er av areal rundt 84 421 kvadratkilometer. Mange fylker i landet Irland er faktisk rundt 1500 kvadratkilometers område. Det betyr at Irland i seg selv heller ikke kan sammenlignes direkte med Fuerteventura i størrelse.
Størrelsen på Fuerteventura er mange ganger mindre enn Irlands. Til tross for at Fuerteventura er mindre enn Irland, så er det fortsatt millioner av turister som hvert år besøker Fuerteventura grunn av den visuelle skjønnheten, unike estetikken og tonnevis av attraksjoner som Kanariøyene har for store og små mennesker over hele verden. Om du fortsatt er i tvil, ikke nøl. Planlegg din neste ferie til Fuerteventura.

Er Fuerteventura større enn Tenerife?

Tenerife er som sagt den største øya tilhørende Kanariøyene som også er hovedstaden i den spanske Kanariøyregionen. Arealet på Tenerife er 2034 kvadratkilometer. Størrelsen på Tenerife ligner litt på Fuerteventura. Tenerife er bare noen hundre kvadratkilometer større. Tenerife-øya er imidlertid 1,23 ganger så stor som Fuerteventura, som er grunnen til at Tenerife regnes som den største av alle øyene tilhørende Kanariøyene, og Fuerteventura er den nest største.

Les mer om størrelsen på Tenerife i denne artikkelen: Hvor stor er Tenerife?

Er Fuerteventura større enn Gran Canaria?

Gran Canaria er en annen av de mest populære turiststedene som også er en av øyene i klyngen av Kanariøyene i Spania. Området på Gran Canaria er rundt 1560 kvadratkilometer, noe som gjør denne til den tredje største Kanariøya, da like bak Tenerife og Fuerteventura.

Anta at vi skulle sammenligne størrelsene på både Fuerteventura og Gran Canaria. I så fall vil vi finne at Gran Canaria bare er bittelitt mindre enn Fuerteventura til tross for at den er kjent som det sentrale knutepunktet for turister på Kanariøyene. Den faktiske forskjellen mellom området Gran Canaria og Fuerteventura er bare en liten forskjell på 100 kvadratkilometer, som på kartet faktisk ikke er så stor.

Les mer om størrelsen på Gran Canaria i denne artikkelen: Hvor stor er Gran Canaria?

Steder i USA som ligner Fuerteventura i størrelse

USA er et av de største landene i verden. USA har mange forskjellige stater, byer, fylker og steder som kommer nær størrelsen på Fuerteventura. Hvis du er bosatt i USA, vil det være lettere for deg å forestille deg størrelsen på Fuerteventura sammenlignet med noen av de betydelige områdene i USA. Så la oss ta en titt på dem akkurat nå.

San Mateo fylke

San Mateo County er et fylke i California-regionen i USA kjent for dyrelivet, parkene og grøntområdene det huser. Arealet av dette fylket er rundt 1 972 ganske store kvadratkilometer.

Dersom vi sammenligner størrelsen på øya Fuerteventura med området San Mateo County, California, så kan vi si at San Mateo er betydelig større med en ganske god margin. Den omtrentlige forskjellen er at San Mateo County er 1,16 ganger så stor som Fuerteventura.

Orange County

Orange County-området i California i USA ligner også på Fuerteventura. Det er et fylke kjent for sine vakre feriesteder, fantastiske strender og tonnevis av kjøpesentre.

Størrelsen på dette fylket er 2455 kvadratkilometer. Sammenlignet med Fuerteventura er Orange County mer fremtredende. Den grunnleggende forskjellen mellom begge stedene er at Orange County er 1,48 ganger størrelsen på Kanariøyene.

Yosemite nasjonalpark

Yosemite National Park er en av de mest verdsatte nasjonalparkene i Sierra Nevada Mountain-regionen i California. Denne parken er også en av de hotteste turiststedene i U.S.A.

Arealet til Yosemite er 3027 kvadratkilometer. Derfor er forskjellen mellom Yosemite nasjonalparks område og området Fuerteventura ganske stor, med Yosemite som er 1,82 ganger så stor som øya.

Rhode Island

Rhode Island er en delstat i USA. Størrelsen på Rhode Island er litt større enn Yosemite, og er 3144 kvadratkilometer. Det er en av de mest populære regionene i USA.

Forskjellen mellom Rhode Island og Fuerteventura er at Rhode Island er 1,89 ganger så stor som Fuerteventura Island. Fuerteventura er mindre enn Rhode Island, men turistattraksjonene og de spennende stedene gjør det mye mer attraktivt for din neste ferie.

Konklusjon

Fuerteventura er litt mindre enn Tenerife, men det regnes fortsatt som en av de mer betydningsfulle øyene i Atlanterhavet. Det er mye å utforske, nyte, besøke og ha det gøy på Fuerteventura. Så det å velge dette stedet som neste ferie sted, da enten alene eller sammen med venner, familie og kjære ville være en god avgjørelse. Bare sørg for at du besøker stedet på rett tid på året. Bortsett fra det håper jeg du har lært mye av denne artikkelen, og at du vil ha en flott ferie på Fuerteventura.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania