Hvor stor er Tenerife? (Sammenlignet med andre destinasjoner)

Tenerife er et av de mest besøkte stedene blant alle øyene tilhørende Kanariøyene. En av grunnene til at Tenerife er så populær som den er, er faktisk dens enorme størrelse. Størrelsen på denne øya er ganske betydelig i forhold til de andre, men de fleste er faktisk ganske uvitende om størrelsen til denne øye som kan ses på som et stykket av himmelen på jorden.

Hvis du har lurt på hvor stor Tenerife er sammenlignet med andre steder og feriesteder i verden, så har du kommet til rett sted. Det er dette vi skal diskutere i dag.

Tenerife er den største av Kanariøyene, med et areal på rundt 2034 kvadratkilometer (785,5 kvadratkilometer). Den er omgitt av Atlanterhavet og har tonnevis av turistattraksjoner som bringer millioner av mennesker til øya hvert år.

Det er ikke alt du trenger å vite om størrelsen på Tenerife-øya, men mye er kjekt å vite. I denne artikkelen vil jeg snakke om alle detaljene i hele lengden av Tenerife og sammenligne den med andre kjente steder og områder rundt om i verden. Så, uten å kaste bort noe mer tid, la oss komme til det.

How stor er Tenerife?

Tenerife størrelse

Tenerife er hovedstaden på Kanariøyene og er den største av alle Kanariøyene. Arealet på denne øya er 2034 kvadratkilometer (785,5 sq mi). Derfor er denne øya sentrum for oppmerksomheten til all turisme på Kanariøyene.

Som turist på Tenerife så kan du også se en vakker utsikt over fjell, hvite sandstrender, frodig natur, enestående parker, storslått arkitektur og moderne kjøpesentre.

Tenerife er en ganske stor øy. Den er mye større enn til og med Fuerteventura, som også regnes som en av klyngens mer betydningsfulle øyer. Så om du vil utforske hele denne øya så må du belage deg god tid.

Sjekk ut denne artikkelen: Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Hvor lang tid tar det å kjøre rundt på Tenerife?

Så, hvor lang tid vil det ta for familien min og meg å reise rundt på øya Tenerife hvis vi leier en leiebil og ønsker å kjøre rundt øya for å se og oppleve hele øya?

Det er en ganske god idé å leie en bil for å oppleve hele øya og det er et godt spørsmål – hvor lang tid tar det. Vel, hvis du leier en leiebil og du enten reiser alene eller tar med familie og venner ut på en tur over hele øya, vil du kunne reise rundt på Tenerife på 4. Det tar rundt 4 timer uten stopp, men dersom du ønsker å stoppe så må man legge til litt tid.

Øya har en veiomkrets på 360 kilometer, om man ønsker å stoppe litt vil det være lurt å legge til rundt to timer. så det ville være en flott beslutning å utforske øya grundig.

Hvor stor er Tenerife sammenlignet med Storbritannia?

Storbritannia består av en klynge av land, England, Skottland, Wales og Northern Island. Så om vi snakker om geografi så er Storbritannia ganske stort.

Hvis vi sammenligner Tenerife med hele Storbritannia, er det ingen sammenligning i det hele tatt. Tenerife kan være viktig som en enestående øy, men i motsetning til Storbritannia er størrelsen på Tenerife relativt liten.

Hvor stor er Tenerife sammenlignet med England?

Om man ser på verdenskartet så er England rett innenfor Storbritannias grenser. Mange lurer på hvor stort Tenerife er sammenlignet med England? Vel, for landet England er størrelsen på Tenerife ikke helt sammenlignbar.

Hvis vi snakker om det sentrale forretningsknutepunktet i England, så er Tenerife faktisk større. Om vi snakker om London. Så er London mindre enn øya Tenerife. Det sies at London er omtrent 0,77 ganger mindre enn størrelsen på Tenerife. Dette gjør øya Tenerife relativt mer betydningsfull sammenlignet med London. Men hele England er fortsatt for stort for en direkte sammenligning.

Hvor stort er Tenerife sammenlignet med Irland?

Irland er et annet land rundt Storbritannia, med en del av det innenfor. Så hvor stort er Tenerife sammenlignet med Irland? Du lurer kanskje akkurat nå.

Vel, Tenerife er ikke fullt så omfattende i forhold til Irland som du forventer, men Irland er et land med ganske stort geografisk område. Så hvis vi sammenligner Tenerife med Irland, kan vi se Tenerife falle over noen fylker i Irland-regionen. Men det er ikke større enn det. Så forvent ikke at Tenerife er like stor eller mer betydningsfull enn hele Irland. Den er ikke så stor i virkeligheten.

Er Tenerife større enn Madeira?

Madeira er hovedøya i øygruppen Madeira – en autonom region i Portugal. Det ligger utenfor den afrikanske kysten og har et vulkansk landskap, stier, frodige grøntområder og er et unikt turistmål.

På mange måter er Tenerife ganske lik Madeira, men er Tenerife større enn Madeira? Tenerife har et areal på 2034 kvadratkilometer, mens Madeira har et område på rundt 801 kvadratkilometer, noe som betyr at Tenerife faktisk er 2,5 ganger større enn Madeira i størrelsessammenligning. Det er en forskjell på over 1200 kvadratkilometer mellom øyene i Spania og Portugal, men begge er fantastiske reisemål.

Er Tenerife større enn Mallorca (Majorca)?

Mallorca (Majorca) er en av hovedøyene i Balearene-regionen i Spania som ligger i Middelhavet. Dette er en ganske stor øy, fylt med frodige strender, vakre kalksteinsklipper, gamle ruiner og fantastiske turistmål.

Du lurer kanskje på om Tenerife er større enn Mallorca (Majorca)? Tenerife er ikke like stort som Mallorca. Mallorca eller Mallorca Island, som man også kan si, har et område på rundt 3000 kvadratkilometer. Dette gjør Tenerife 1,7 ganger mindre enn Mallorca i størrelsessammenligning. Selv om det kan være mindre, kan du ha en flott tid der på grunn av de fantastiske fasilitetene og turistattraksjonene.

Er Kreta større enn Tenerife?

Kreta er den største av de greske øyene. Det er også den mest folkerike. I Middelhavet er det den 5. største øya, mens den i verden er den 88. største. Det er et av de vakreste reisemålene i verden.

Hvis vi sammenligner størrelsen på Kreta med den på Tenerife, vil vi se at den er mye mer betydelig enn Tenerife når det gjelder areal. Den har et areal på rundt 8 336 kvadratkilometer. Dette gjør den rundt fire ganger så stor som Tenerife, noe som er ganske fascinerende.

Steder i USA som ligner på Tenerife i størrelse

Mange stater, byer, fylker og steder i USA er faktisk omtrent på størrelse med Tenerife, om du vil få et bedre bilde på hvor stor Tenerife er så kan det hjelpe å sammenligne øya med steder i USA.

Så la oss sammenligne størrelsen på Tenerife med noen av de kjente stedene i USA.

Rhode Island

Rhode Island er en delstat i USA kjent for å ha mange kystbyer og strender. Road Island har et areal på 3144 kvadratkilometer som er ganske så stort. Om man sammenligner Tenerifes med Rhode Island så er Rhode Island mye større. Hvis vi ser på hvor mye større Rhode Island faktisk er, så er den 1,54 ganger så stor som øya Tenerife.

Sequoia nasjonalpark

Sequoia National Park er en av de mange nasjonalparkene i USA. Parken ligger i Sierra Nevada-regionen i California og er kjent for mange Sequoia-trær plantet der. Denne parken er på 1635 kvadratkilometer når det gjelder areal. Derfor, hvis vi sammenligner størrelsen med Tenerife, er den litt mindre, omtrent 0,85 ganger mindre enn øya Tenerife.

Orange County

Orange County, California, er et fylke i USA kjent for Disneyland Resort, restauranter, butikker, turistattraksjoner og tonnevis av fantastiske surfestrender. Arealet av dette fylket er 2455 kvadratkilometer. Sammenligner Tenerifes størrelse med Orange County, er Tenerife litt mindre i størrelse. Orange County er imidlertid rundt 1,21 ganger større enn øya som er hovedstaden på Kanariøyene.

Lyst til å surfe? Sjekk ut denne artikkelen: Surfing på Kanariøyene – De beste stedene

Jacksonville

Jacksonville, Florida, er den største byen etter område i det sammenhengende USA og den mest folkerike byen i Florida-regionen. Det er en ganske vakker by med mange attraksjoner. Plasseringen av Jacksonville er rundt 2265 kvadratkilometer. Tenerife er bare litt mindre enn Jacksonville når det gjelder størrelse.

Yosemite nasjonalpark

Yosemite National Park er en annen stor amerikansk nasjonalpark i Sierra Nevada-klyngen. Parken er kjent for fantastiske fjell, turstier, frodige grøntområder og turistattraksjoner. Arealet til Yosemite er 3027 kvadratkilometer. Om vi sammenligner størrelsen på Yosemite nasjonalpark med størrelsen på Tenerife, så er parken mye større enn Tenerife. Den virkelige forskjellen er at Yosemite er rundt 1,49 ganger større enn øya Tenerife.

Konklusjon

Tenerife er en stor øy med tonnevis av klipper, strender, attraksjoner, restauranter og feriesteder som du vil besøke for å fordype deg i skjønnheten på Kanariøyene. Sørg for at du besøker Tenerife neste gang du drar på ferie til Kanariøyene alene eller med venner og familie. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen og at du får en flott ferie!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania