Hvor stor er Gran Canaria? -Sammenlignet med andre populære steder

Dersom du på din neste ferie velger å besøke Kanariøyene vil verken du eller din(e) kjære angre på det. Om man skal være mer spesifikt til hvor på Kanariøyene, så ville Gran Canaria være et flott sted å velge for en fantastisk flott og avslappende ferie. Dette er et sted du virkelig kan lade batteriene.

Om du planlegger å utforske hele Gran Canaria, så bør du vite hvor stort det er. Uten å vite hvor stort Gran Canaria er så er det ikke sikkert du klarer å planlegge bra nok slik at du får med deg alle de store attraksjonene og stedene som andre turister anbefaler.

Så la oss se på hvor stort Gran Canaria egentlig er, og hvordan er størrelsen er sammenlignet med de fleste andre kjente stedene. Om du blir med videre så skal jeg fortelle deg dette.

Gran Canaria er den tredje største øya på de spanske Kanariøyene. Den er kjent for mange hvite sandstrender, flotte kjøpesentre og vakre turistattraksjoner.

Skal du besøke Kanariøyene? Sjekk ut vår artikkel Puerto Rico Gran Canaria – 25 grunner til å besøke

Hvis du er som meg og har tenkt til å besøke Gran Canaria, så ønsker du vel å få vite mer enn dette. I denne artikkelen vil jeg snakke om alt du trenger å vite om Gran Canarias størrelse og område generelt, og sammenligne med lignende steder over hele verden for referanse. Følg med videre.

Hvor stor er Gran Canaria?

Gran Canaria Størrelse

Gran Canaria er en av de mest populære øyene på Kanariøyene, midt i Atlanterhavet. Det er kjent for sin svarte lava og hvite sandstrender og hovedstaden La Palma, knutepunktet for reisende cruiseskip.

Øya er som sagt den tredje største øya på Kanariøyene med sitt areal på hele 1.560 kvadratkilometer. Størrelsen på øya anses som å være relativt moderat eller middels stor sammenlignet med andre øyer rundt om i verden.

Mange mennesker besøker Gran Canaria hvert år på grunn av hvor vakkert det er på dette feriestedet, også på grunn av kjøpesentrene, hotellene, restaurantene og selvfølgelig den fantastiske naturen. Og det er nøyaktig derfor du bør besøke Gran Canaria du også.

Sjekk ut vårt artikkel om hvilken av Kanariøyene er varmest?

Hvor lang og bred er Gran Canaria?

Gran Canaria er noe rund i formen hvis du ser øya fra et fugleperspektiv eller om du ser på et kart over øya. Så det er grunnen til at i stedet for å måle lengden og bredden på øya, sier vi at Gran Canaria er ca. 46 km i diameter.

Hvor lang tid tar det å kjøre rundt Gran Canaria?

Lurer du på hvor langt tid det tar å kjøre rundt hele Gran Canaria? Vel, hvis du ikke stopper, så vil du kunne kjøre rundt Gran Canaria på mindre enn 4 timer. Om du er på sightseeing og ønsker å se mest mulig så bør du legge til et par timer.

Størrelsessammenlikning: Storbritannia og Gran Canaria

Storbritannia er en kombinert sammenslutning av flere europeiske land. Disse landene inkluderer England, Skottland, Nord-Irland og Wales, og det totale arealet av Storbritannia er 242.495 kvadratkilometer.

Det er ingen sammenligning mellom området Storbritannia og Gran Canaria. Den er i klassen av hundretusener av kvadratkilometer, mens den andre bare har tusen.

Men, i størrelsesforhold så kan man si at Storbritania er over 150 ganger større.

Du kan si at byer og tettsteder i Skottland og Northern Island kan ha samme størrelse som området på Gran Canaria, men bortsett fra dette så går det ikke an å sammenligne. Gran Canaria alle elementene for å lage en episk turistdestinasjon, millioner av turister drar dit hvert år.

Størrelsessammenlikning: England vs Gran Canaria

England er en betydelig del av Storbritannia og har et areal på over 130.000 kvadratkilometer, så igjen, det er ingen sammenligning hvis vi direkte snakker om størrelsene på England og Gran Canaria, men vi snakker om mer enn 80x størrelsen.

Men hvis vi snakker om hovedstaden i England, London, så kan vi si at den er ganske nær Gran Canaria når det gjelder areal. Arealet av London er 1572 kvadratkilometer. Dette gjør London rundt 12 kvadratkilometer større enn øya Gran Canaria, som ikke er så annerledes hvis du tenker deg om.

Størrelsessammenlikning: Irland og Gran Canaria

Irland har et areal på rundt 84.000 kvadratkilometer. Så det er mye større enn Gran Canaria hvis vi snakker om beliggenheten til begge regionen (mer enn 50x større). Men Gran Canaria ligger i nærheten av noen av de irske fylkene når det gjelder størrelse.

Hvis vi snakker om området Gran Canaria, kan vi si at fylkene Kildare, Fermanagh, Leitrim og Armagh ligger nær det. Men Gran Canaria er fortsatt mye mer besøkt enn Irland rett og slett på grunn av det faktum at Gran Canaria har så mye mer å tilby når det gjelder turisme og muligheter.

Hvem er størst: Tenerife eller Gran Canaria?

Tenerife er den største av alle de spanske Kanariøyene, med rundt 2034 kvadratkilometer. Tenerife er hovedstaden på Kanariøyene og er kanskje kjent som det beste stedet å besøke for turister.

Mange spør ofte, om det er Tenerife eller Gran Canaria som er størst. I og med at Tenerife er den største av Kanariøyene og Gran Canaria er den tredje største, kan vi trygt si at Tenerife er større enn Gran Canaria. Marginen er et sted på litt over 400 kvadratkilometer.

Kanariøyene kart

Hvem er størst: Mallorca eller Gran Canaria?

Mallorca er en av de spanske øyene i Balearene i Middelhavet. Arealet på denne øya er 3640 kvadratkilometer, som er enda større enn Tenerife med ganske så god margin.

Dersom vi snakker om arealet og størrelsessammenligningen mellom Mallorca og Gran Canaria, kan vi si at førstnevnte er mer enn dobbelt så stor som sistnevnte. Selv om det er en betydelig størrelsesforskjell på disse øyene så blomstrer turismen på begge øyene, enten vi snakker om Mallorca eller Gran Canaria.

Steder i USA som i størrelse ligner Gran Canaria

USA har mange stater, byer, fylker og områder på grunn av det store lande-arealet. Så hvis du er en statsborger i USA og tenker på å reise dit, vil du være i stand til å lære om Gran Canarias beliggenhet hvis vi gir deg sammenligninger i forhold til amerikanske områder. Så la oss se hvilke steder i USA som er like i størrelse som Gran Canaria.

Oklahoma City

Oklahoma City er en by i delstaten Oklahoma i USA. Den er kjent for cowboykulturen og den politiske innflytelsen den har hatt gjennom historien. Arealet av Oklahoma City er 1571 kvadratkilometer som er litt over 11 kvadratkilometer mer enn Gran Canaria, så det er ganske lik størrelse som øya.

Houston

Houston, Texas, er en av de mest kjente byene i USA. Den er mest kjent for Houston Space Center. Arealet til Houston er rundt 1553 kvadratkilometer som er litt mindre enn Gran Canaria i sammenligning. Forskjellen er at Gran Canaria er syv kvadratkilometer større enn Houston.

Los Angeles

Los Angeles er den mest populære byen i California. Det er kjent for den primære Hollywood- og Showbiz-industrien og at dette er et meget populært sted for kjendisene å bosette seg. Los Angeles har et areal på 1214 kvadratkilometer. Denne byen er meget berømt, men den er mindre enn Gran Canaria med en nokså god margin. Forskjellen er over 300 kvadratkilometer mellom begge disse stedene.

Nashville

Nashville er en by i delstaten Tennessee i USA. Det er kjent for den fantastiske musikkscenen så vel som mange høyt etablerte universiteter. Nashville, TN, har et areal på 1231 kvadratkilometer. Derfor er forskjellen mellom Nashville og Gran Canaria ganske liten, da Gran Canaria er større.

Phoenix

Arizona-staten i USA er kjent for å huse byen Phoenix. Det er et stort storbyområde kjent for teknologi så vel som business. Størrelsen på Phoenix er større enn Nashville, og er 1338 kvadratkilometer. Sammenlignet med Gran Canaria er imidlertid området Phoenix fortsatt mindre. Gran Canaria er omtrent 200 kvadratkilometer større enn Phoenix og mange andre byer i USA.

Konklusjon

Gran Canaria er et ganske episk turistmål. Dette er ikke den største øya på Kanariøyene, så du kan enkelt reise fra den ene enden til den andre og rekke å utforske alt på mindre enn en dag om du vil det. I denne artikkelen sammenlignet vi Gran Canaria med andre populære steder rundt om i verden, slik at du kan få en ide om den nøyaktige størrelsen og hvor lang tid det vil ta å se alle de populære attraksjonene.

Usikker på om du skal bade? Sjekk ut vår artikkel: Er det haier på Kanariøyene?

Så hva venter du på? Pakk kofferten og dra til Gran Canaria med venner, familie og kjære. Jeg forsikrer deg om at du kommer til å ha en utrolig tid der. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen. Ha en flott ferie!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania