Er det haier på Kanariøyene?

Hvis du er en globetrotter og hvite sandstrender er det du er ute etter, så er det å pakke kofferten og sette seil til Kanariøyene noe du absolutt bør gjøre. Men det sies også at Kanariøyene er forbundet med å ha dødelige haier i vannet rundt seg.

Hvor sant er det at Kanariøyene har haier, og hva kan du forvente som turist? Det er det jeg er her for å fortelle deg.

Kanariøyene har haier, men strendene er ikke farlige. Den vanligste haien du finner i nærheten av øyene er havengler. Imidlertid er det andre typer haier som holder til i havet utenfor disse øyene.

Det er kjent at haiene som bor på Gran Canaria stort sett spiser fisk i stedet for mennesker. Og det har vært veldig få rapporterte om angrep fra disse haiene. Så hvis noen fortalte deg at du bør holde deg borte fra Kanariøyene på grunn av haier, ikke lytt til dem. Hvis du drar dit på ferie, er det tvilsomt at du vil støte på noen haier.

Selv om du planlegger å bade på Tenerife, er det ingen fare for å støte på en hai. Siste gang noen rapporterte om et haiangrep på Gran Canaria var tilbake i 2015. Så la oss finne ut mer om haiene på Kanariøyene.

Er det haier på Kanariøyene?

Haier på Kanariøyene

Kanariøyene er en øygruppe 100 kilometer vest for Marokko, som ligger i Atlanterhavet, og regnes som et av de mange vakre turistmålene i verden.

Kanariøyene er kjent for sine frodige hvite og svarte sandstrender, vulkaner og feriesteder, og består av åtte hovedøyer. De mest populære er Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, og den største, Tenerife.

Siden man er midt i ute i Atlanterhavet så er det haier og mye annet maritimt liv rundt strendene.

Når vi snakker om haier, så er imidlertid de mest utbredte haiartene, som du vanligvis finner på Kanariøyene eller rundt oppdrettsanleggene, i nærheten av disse øyene følgende:

  • Havengler (Angel Sharks)
  • Hvithaier (Great White Sharks)
  • Brugde (Basking Sharks)
  • Makrellhai (Mako Sharks)
  • Hvalhaier (Whale Sharks)
  • Hammerhaier (Hammerhead Sharks)

Det er også mange andre arter, da Atlanterhavet er hjemsted for den mest omfattende samlingen av oppdaget, og uoppdaget marint liv, så det er alltid mulig å se og finne andre.

Er det farlige haier på Gran Canaria?

Mange lurer på om «er det hai på Gran Canaria, og da spesielt farlige haier?». Det er ingen farlige haier i nærheten av Gran Canaria. Gran Canaria er kjent for å ha en stor bestand av havengler, men ingen av dem kommer i nærheten av strendene eller bade-områdene til turistene, så det er ingenting å bekymre seg for.

Videre er havengler ikke like aggressive som andre arter som hvithaier (great white sharks) eller tigerhai (tiger sharks), så det er ikke noe man skal gå å tenke over.

Er det haier på Tenerife, Lanzarote eller Fuerteventura?

Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura er alle trendy øyer på Kanariøyene. De er alle kjent for sine fjell, vulkaner og frodige strender fylt med turister.

Det er haier i vannet rundt øyene her også, men ingenting å bekymre deg for siden haiene liker dypt vann, og hvis du svømmer i nærheten av strendene, er det liten sjanse at du skal treffe på en hai.

Sammenlignet med Gran Canaria, er disse øyene ikke hjemsted for så mange arter av haier, noe som er bra for turister.

Er det hvithaier på Kanariøyene?

Så hvis havengler ikke er noe å bry seg så veldig om, hva da med hvithaier (Great White Sharks). Finnes disse på Kanariøyene?. Som jeg skrev ovenfor, så er det bosatt hvithaier i Atlanterhavet.

Hvithai (Great White Shark)
Hvithai (Great White Shark)

Imidlertid er de ikke i nærheten av noen av strendene eller øyene. Det er ikke nødvendig for turister å være bekymret så lenge de holder seg innenfor grensene og ikke drar langt ut for å søke spenning.

De er kanskje ikke i nærheten av øyene, men de passerer gjennom Kapp Verde og Kanariøyene på ganske lang avstand på sin ferd.
Nå er det mange grunner til at hvithaier unngår Kanariøyene. En av dem er at hvithaiene ikke er små skapninger, så de svømmer ikke i nærheten av grunt vann.

En annen hovedårsak er det faktum at «Great White Sharks» har en tendens til å jakte på pingviner og sel for det meste. Siden disse ikke er i nærheten av de varme strendene på Kanariøyene, er ingenting interessant der for disse haiene.

Så mens det er hvithaier rundt Kanariøyene, kan du gå rundt og ha det gøy samt bade uten å bekymre det for å møte på en «Great White Shark».

Er det trygt å svømme i havet?

Hvis du tenker på å besøke Kanariøyene med venner og familie for å ha det gøy på strendene og sole deg, spille spill, ha piknik, så er bading noe som de fleste gjør. Men på grunn av mange hai-skremsler så er det mange som lurer: «er det trygt å bade på noen av strendene på Kanariøyene?»
På Tenerife, Gran Canaria og andre turiststeder på Kanariøyene er trygge å bade samt drive vannsport som for eksempel surfing.

Kanariøyene er kjent for det fantastiske vannet som omgir dem og de flotte badeopplevelsene på grunn av det varme været og havtemperaturen. Så, som turist, vil du definitivt ha en flott tid med å svømme og bade med dine nærmeste, og la meg presisere dette en gang til, du trenger ikke å være bekymret nær kysten.

Du må unngå det åpne vannet lengre ut fordi jo dypere vannet er, desto større er sjansen for at større fisk er der. Så hold deg i nærheten av land og ha det gøy når du er på en av øyene der.

Haiangrep på Kanariøyene

La oss snakke om elefanten i rommet, ikke sant? Haiangrep ser ut til å skremme mange mennesker, og med det rette. Men når vi snakker om områder rundt Kanariøyene, er haiangrep nesten ikke-eksisterende.

Det er ett eller to tilfeller der haier har angrepet turister, men det er unntakstilfeller der uansvarlig oppførsel ble vist. Så la oss ta for oss disse sakene og hvorfor du neppe vil støte på dem.

  • Rundt i 2015, var det et haiangrep på Gran Canaria hvor en mann fikk et haibitt som forårsaket mye skremsel i turistmiljøet, men det viste seg senere at offeret var i nærheten av et oppdrettsanlegg som var langt ut fra kysten. Dette var ikke et passende sted for en svømmetur.
  • På Tenerife ble en turist angrepet av en havengel til tross for at de av natur er sjenert og tilbaketrukket. Den ble provosert til å forsvare seg og dermed endte det med å angripe personen.

I begge tilfeller ble ofrene reddet, og det var ingen dødsulykker. Så det er en lærdom å lære av dette. Sørg for at du alltid er trygg og følger lokalbefolkningens veiledning og regler.

Kan du dykke etter hai på Tenerife?

Mange stiller meg dette spørsmålet. Kan man dykke etter hai på Tenerife? Det er definitivt mulig, og gjøres av mange turister og lokalbefolkningen, så du kan gjøre det også! Tenerife er den største av Kanariøyene og hjemmet til noen av de beste turiststedene, inkludert den største fjelltoppen i Spania. Men de vakre strendene er ikke noe mindre vakker enn vulkanen.

Rundt strendene kan du se en stor populasjon av havengler. De er ikke spesielt skumle i det hele tatt, men du må sørge for at du fremdeles holder avstand fordi havengler er fortsatt haier. Selv om de kanskje ikke ønsker å skade deg, men å provosere dem er ikke en god idé.

Havengel (Angel Shark)
Havengel (Angel Shark)

Haidykking og svømming i vannet rundt strendene på Tenerife vil sikkert lyse opp dagen og gi deg den følelsen av forfriskning og lykke du lengter etter. Det som er bra med vannet på Tenerife er at det ikke har vært alvorlige eller dødelige skader eller angrep fra noen havengler, så det er ikke mye grunn til å være redd.

Så lenge du tar ansvar, har det gøy og setter pris på skjønnheten Kanariøyene har, vil du komme til å ha et episk eventyr der.

Noen siste ord (flott ordspill, ikke sant)

Kanariøyene er hjemmet til det bredeste spekteret av marint liv på grunn av Atlanterhavet. Turisme rundt disse delene er imidlertid helt trygt, og du kommer ikke til å møte noen rovdyr, så det er ikke så mye å bekymre seg for. Gå heller ut, svøm, sol deg, ta en cocktail, pust inn den naturlige luften og nyt tiden i livet ditt uten å nøle. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen, og at du snart planlegger en tur til Kanariøyene. Ha et flott eventyr der; og skap gode minner!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania