Trenger jeg en bil på Tenerife?

Tenerife er den største av alle øyene tilhørende Kanariøyene som er lokalisert utenfor Spanias kyst. Denne øya er fylt med vakre farger, kulturer, utsikt, topper, restauranter, strender og feriesteder. Det å reise rundt på Tenerife er kanskje ikke så enkelt som du kanskje trodde.

Du bør derfor planlegge litt på forhånd, i det minste når det kommer til transport, hvis du tenker på å besøke Tenerife.

Om du tenker på å leie en bil på Tenerife eller ønsker å benytte deg av offentlige transportalternativer som busser og trikker, kommer du til å finne ut det du trenger å vite om dette. Du vil også lære om regler og forskrifter vedrørende førerkort på øya.

Så fortsett å lese for å få svar på alle dine brennende spørsmål og litt til.

Kort sagt: du kommer til å trenge en bil på Tenerife. Flere konkurrerende leiebil-firmaer er tilgjengelige på øya, de tilbyr biler av høy kvalitet og fantastisk service avhengig av dine transportbehov. Dersom du vil ha uavhengighet og tidsfleksibilitet bør du absolutt leie en bil.

Det er mye mer vi må «prate om» hvis du er villig til å lære. Så la oss først snakke om alle tilgjengelige transportalternativer på Tenerife for turister av alle slag. Så, uten videre forsinkelser, la oss komme inn på dette med en gang.

Trenger jeg en bil på Tenerife?

Bruke en bil på Tenerife

Vi vet allerede hvor stort Tenerife er. Med den enorme Teide i sikte og unike feriesteder som Playas de Las Americas og Los Cristianos, er det mye og se på denne øya. Det å bevege seg til fots vil ikke være den beste ideen spør du meg. Det vil rett og slett ta for lang tid og du vil ikke rekke overalt.

Vet du hvor stor Tenerife egentlig er? Sjekk det ut i denne artikkelen: Hvor stor er Tenerife?

Kanskje du har slektninger på øya eller kanskje du har tilgang til en bil på øya? Det hadde jo vært perfekt, men alle som reiser på ferie til Kanariøyene har dette.

For folk som ønsker å reise til Tenerife på egen hånd, eller med venner og familie på sin neste ferie, vil det beste å gjøre å skaffe seg en bil, fordi du trenger den.

Transportmuligheter på Tenerife

Selv om å skaffe en bil kan være et godt alternativ på Tenerife, er det ikke det eneste alternativet. Flere transportmåter kan ta deg rundt på øya gjennom forskjellige ruter. La oss ta en titt på noen av de viktige transportmåtene slik at du kan planlegge turen til øya deretter.

Offentlige busser

Det er en mange busser som kjører over hele øya Tenerife på forskjellige steder og forskjellige ruter. Folk på Kanariøyene kaller disse bussene Guaguas, og de er vanligvis grønne i fargen. De fleste bussene du vil se på Tenerife drives av et selskap kjent som TITSA, også kalt Transportes Interurbanos De Tenerife, S.A.

Trikker

Trikk i Santa Cruz de Tenerife
Trikk i Santa Cruz de Tenerife

Trikkene på Tenerife er vakre. De dekker hele Tenerife. MTSA er ansvarlig for driften av alle trikkene på øya. De er billige og en morsom og spennende måte å bevege seg rundt på øya samtidig som de har tid til sightseeing på veien.

Taxi

Du kan finne flere drosjer som tilhører forskjellige private selskaper på øya. Vanligvis er taxiene som tilhører den offisielle regjeringen hvite i fargen. Du kan finne disse taxiene over hele øya og ta dem til steder du ønsker for rimelige priser.

Ta førerkort på Tenerife

Som i alle land, kjøring i Spania og Tenerife også, vil du trenge et førerkort for å kunne kjøre bil.

For å kjøre lovlig på Tenerife, må du være minst 18 år gammel, fordi det er da du vil kunne avlegge en førerprøve og også få førerkort i Spania.

Hvis du er statsborger i EU, så er du klar til å kjøre bil så lenge du har førerkort i det landet du bor i. Så du kan ta med deg det førerkortet ditt på ferie og leie deg en bil og kjøre helt lovlig.

Visste du dette? Er Kanariøyene med i EU?

Reglene og forskriftene for kjøring på Tenerife er ganske lik de andre europeiske land, så du trenger ikke å lære deg å alt på nytt for å kunne kjøre bil på Tenerife dersom du skulle være bekymret for det.

Vil et internasjonal førertillatelse fungere på Tenerife?

Hvis du tenker på å kjøre bil i Tenerife-regionen på Kanariøyene, trenger du som sagt et førerkort. Likevel dersom du ikke har førerkort, er det en annen vei rundt det.

Du kan også bruke en internasjonal førertillatelse for å kjøre lovlig på Tenerife. Det er imidlertid ikke et krav at du må ha et internasjonalt førertillatelse så lenge du har med deg førerkort i ditt navn. En internasjonal førertillatelse kan imidlertid være et levedyktig alternativ hvis du ikke har et førerkort.

Leiebil på Tenerife

Bilutleie Tenerife

Hvis ingen av de ovennevnte offentlige transportformene passer deg, og du tenker på å leie en bil fra et av de pålitelige bilutleiefirmaene slik at du kan reise rundt når det måtte passe deg og kanskje reise litt mer komfortabelt, så kan du også velge det alternativet her på Tenerife.

Hvis vi snakker om leiebilprisene, avhenger de av kostnadene per dag for bilen du leier. Du kan velge en enkel sedan, en SUV eller til og med en luksusbil. La oss ta en titt på noen av de sentrale bilutleiene som er tilgjengelige i regionen.

Thrifty

Thrifty er et av de best rangerte bilutleieselskapene i Tenerife-regionen. Du finner kontorene deres i det sentrale området på øya. De tilbyr masse forskjellige kjøretøy og har en rekke alternativer, alt fra sedaner til luksus.

Prisene deres per dag er ganske rimelige, og du kan bestille et kjøretøy veldig enkelt og raskt. Om du velger disse vil du garantert få en god opplevelse hvis du henter leiebilen din herfra.

Top Car Canary

Mest kjent for sine luksuriøse leiebiler, rangerer Top Car Canary høyt på listen over de beste leiebilene på øya. Du finner kontoret deres i Santa Cruz De Tenerife-regionen.

Noe av det beste med dem er at de tilbyr en svært rimelig leiepris per dag. Så hvis du er ute etter en luksuriøs og trygg tur, vil dette være et godt alternativ for deg å få en bil herfra.

Avis

Avis Bilutleie er et annet utmerket alternativ som du kan gå for hvis du ønsker å leie en bil for turen til Tenerife. Du kan finne kontoret deres og få leiebilen din fra Playa de Las Americas på Tenerife. Avis er et meget kjent selskap som man finner i de fleste land og byer.

Prisen på bilene deres er litt dyre, men sikkerhetsfunksjonene, protokollene, regler og forskrifter og forsikringene deres er gode. Så du vil ikke være bekymret når du leier en Avis-bil som er utmerket når du er på tur, spesielt om du er på Kanariøyene.

Sunnycars

Et annet populært alternativ som er tilgjengelig hvis du ønsker å leie en bil for mens du er i Tenerife med venner og familie, er Sunnycars. Dette er et bilutleiefirma av høy kvalitet, og du finner kontoret deres i Santa Cruz de Tenerife-regionen.

Dette selskapet er kjent for sitt brede utvalg av SUV-er og større kjøretøy ment for hele familien. Prisene deres er heller ikke så alt for dyre, så du kommer til å få en god opplevelse med dem.

Cicar

Den siste og sannsynligvis den beste bilutleietjenesten på denne listen er Cicar Car Rental-tjenesten. Du kan finne kontoret deres i Tenerife-South Airport-regionen og bestille bilen din nå.

Prisene er lave, kvaliteten på bilene og menneskene bak pulten er enestående. Du kommer til å ha en ganske fantastisk tid med kjøretøyet du leier derfra. De vil sørge for at opplevelsen din er verdt tiden.

Beste bil å kjøre på Santa Cruz de Tenerife

Du tror kanskje at enhver leiebil vil fungere bra og gi deg en komfortabel kjøreopplevelse når du flytter fra ett sted til et annet i Tenerife-regionen.

Det er nok ikke tilfelle. Hvis du vil ha den beste opplevelsen og spare penger, må du sørge for at du får en spesifikk bil for turene dine.

Bilen vi snakker om er Seat Ibiza. Hvis du ser på forskjellige bilutleiesider, vil du finne denne bilen de fleste steder på grunn av den høye etterspørselen som følger med den.

Denne bilen er en pen, kraftig, men likevel rimelig leiebil som du lett vil finne på Tenerife. I tillegg kommer den med en pålitelighetsvurdering på rundt 90 %, noe som er fantastisk, sammen med mye plass for en hel familie. Så du kommer til å få en god kjøreopplevelse i Seat Ibiza-bilen.

Vet du hvor det er varmest på Kanariøyene? Sjekk det ut her: Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Transportsammendrag

Tenerife er et vakkert turistmål. Fargene, stemningen, kulturen og utsikten er helt utrolig. Du kommer til å ha det veldig gøy om du velger å dra hit alene eller med venner og familie. I tillegg, hvis du velger å reise med leiebil eller buss eller annen form for tilgjengelig transport i Tenerife-området, så vil du også kunne spare penger. Så det er et stort pluss. Så ikke kast bort mer tid, pakke kofferten og reis til Tenerife for en heidundrende ferie så snart du kan!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania