Turistskatt på Mallorca – Dette trenger du å vite

Mallorca er utvilsomt en av de vakreste turistøyene i verden, og du bør dra dit, utforske alt og ha en fantastisk tid med dine kjære.

Før du drar til Mallorca, må du lære om turistskatten. Er du ikke sikker på hva det er? Vel, da er du på rett sted fordi det er akkurat det jeg er her for å fortelle deg.

I denne artikkelen skal vi diskutere hvordan turistskatten fungerer og om det er turistskatt på Mallorca eller ikke. Vi vil også finne ut hvor mye skatt som ilegges og skattebetalingsvilkårene.

Så la oss begynne.

Turistskatt på Mallorca

Hva er turistskatt?

Før du reiser til et hvilket som helst land eller øy rundt om i verden, er det viktig at du lærer om hva turistskatt er. Turistskatt er i utgangspunktet en inntektsgenererende skatt som er rettet mot turister til fordel for nasjonaløkonomien og bekjempelse av overturisme.

Når det gjelder selve reiselivsnæringen, så er de skeptiske mot dette tiltaket da de mener overdrevne skatter kan skremme turistene bort. I noen tilfeller, der turister ønsker å bruke penger til fordel og bevaring av turistattraksjoner og -rom, kan det likevel være ganske ok.

Relatert artikkel: Er det dyrt på Mallorca?

Disse skattene tas vanligvis indirekte gjennom overnattingsleverandører eller ferieselskaper for ikke å presse penger direkte fra turistens lommer. Likevel i de fleste tilfeller kan turistattraksjoner dra mye nytte av denne skatten, noe som forbedrer opplevelsene turister har og øker turistvennligheten til ulike områder i deres nærhet.

Så hvis et sted i verden krever en turistskatt, bør du oppmuntre det så lenge den brukes til fordel for turismen der.

Må du betale turistskatt på Mallorca?

Når det gjelder Mallorca, legges det en bærekraftig turistskatt der, som brukes til å gjøre turismen mer utholdelig og turistopplevelsene bedre på øya.

Turistskatten ble pålagt alle turister som kom inn i det mallorcanske området i håp om å bevare miljøet, de vakre strendene og naturscenene og sikre at overdreven turistmengde heller ikke påvirket øyas bærekraft.

Gjennom dette spesielle initiativet skulle totalt 120 millioner euro hvert eneste år genereres for forbedring og bærekraft på den mallorcanske øya, til tross for sterke argumenter fra organisasjoner som ABTA mot den, og sa at det ville avskrekke turister fra å komme til Mallorca.

Faktum er at antallet turister øker kontinuerlig på Balearene, spesielt på Mallorca, og for å kontrollere den overturismen kan det å plassere en anstendig mengde turistskatt gjøre mye. Det er nettopp derfor Mallorca har en turistskatt som alle besøkende må betale så lenge de er turister.

Hvor mye er turistskatten på Mallorca?

Den siste turistskatten for besøkende som bor på luksushoteller er 4 euro. De som bor på mellomstore hoteller må betale 3 euro, mens billigere hotellbeboere må betale 2 euro. Det er samme rate som cruisepassasjerer også. For bobiler og vandrerhjemsgjester er prisen 1 euro per dag.

Turistskatten tas ikke direkte av myndighetene fra turistene. Det innkreves på andre indirekte måter. Hvis vi snakker om turistskatten som pålegges på Mallorca, tas den hovedsakelig gjennom overnattingsleverandørene.

Det er ikke mye når du faktisk sitter og tenker på det. Likevel, ved å samle inn skatten fra alle de millioner av årlige turister som besøker Mallorca, kan den totale skatten utgjøre en stor sum for velstanden og fordelene på Mallorca, og det er derfor du definitivt bør være med på å betale den når du er der, og du bør også støtte det.

Er Mallorca turistskatt per person eller per rom?

Når det gjelder turistskatten som pålegges turister på Mallorca, avhenger pålegget av hva slags rom de har okkupert for oppholdet. Så, avhengig av hvor luksuriøs eller enkel overnattingsstedet ditt på Mallorca er, vil du bli belastet der.

Husk at avgiften kan være per rom, men det avhenger også av hvor mange dager du skal bo der. For eksempel, hvis en turist bor på Mallorca i to netter, vil de bli belastet skatten to ganger, en for hver dag. Så skatten er per rom og per dag også.

Det er derfor hvis du ønsker å spare penger og bo lenge på Mallorca, er det best om du velger å bo på et mellomklassehotell. Det ville være den ideelle avgjørelsen for deg.

Er turistskatten på Mallorca berettiget?

Mange mennesker har en tendens til å si at turistskatten som pålegges besøkende til Mallorca ikke er berettiget fordi den kan stoppe entusiasmen til turister som ønsker å besøke øya.

Vel, det er faktisk ikke sant. Folk som ønsker å besøke øya vil også at den skal blomstre, så det er berettiget å betale en skatt for å forbedre øya Mallorca. Så ideelt sett, når du drar med familien til Mallorca, bør du betale skatten og oppmuntre andre til å gjøre det også.

Konklusjon

Turistskatten som Mallorca tar er definitivt verdt sprøytenarkoman. Mallorca har mye å tilby turister, fra fantastisk utsikt og aktiviteter i verdensklasse til imponerende turistattraksjoner og feriesteder. Skatt belastes etter overnattingstype, som også er rabattert i lavsesongen.

Relatert artikkel: Hva er Mallorca kjent for?

Det er så mye å gjøre på Mallorca, så å betale litt skatt for å nyte alle disse tingene vil definitivt ikke påvirke feriebudsjettet ditt. Så sørg for at du planlegger en ferie til øya med dine kjære og ha en flott tid der uten å bekymre deg for kostnadene.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania