Er det kanarifugler på Kanariøyene?

Vi vet alle at Kanariøyene er et av de beste turistmålene i verden, men det er mye turister ikke vet om Kanariøyene. For eksempel er en stor del av Kanariøyene den eksotiske fuglearten som er hjemmehørende på disse øyene.

Vel, hvorfor kalles kanarifuglene kanarifugler? Finnes det kanarifugler på øyene? Hvilke andre fugler er i store byer på Kanariøyene? Disse og andre spørsmål vil bli besvart i dag.

Kanarifuglene er faktisk ganske vanlige på Kanariøyene. Fuglene sees oftere i Tenerife, La Palma og La Gomera-regionene og mindre på andre øyer i klyngen på Kanariøyene.

I denne artikkelen vil jeg snakke om Kanariøyene, Kanarifuglene, deres forhold, fugler på Tenerife, nasjonale fugler, fugletitting pluss alt om fugler på Kanariøyene som du bør vite hvis du er en turisme- og fugleelsker. Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang med dette.

Er det kanarifugler på Kanariøyene?

Kommer kanarifuglene fra Kanariøyene?

Mange mennesker lurer nok på; er det kanarifugler på Kanariøyene og kommer kanarifuglene fra Kanariøyene? Vel, ja. Den ville kanarifuglen er hjemmehørende på Kanariøyene og noen få andre øyer, inkludert Azorene og Spanske Madeira-øyene. Disse fuglene er vanligvis strekrygget og grønnbrune i fargen. Imidlertid kan du se forskjellige varianter og farger på fuglene også på øyene.

Du kan også se ville kanarifugler som tilhører andre regioner. For eksempel kan Bully Seedeater Canary finnes på det afrikanske kontinentet. Tamme kanarifugler kan lokaliseres i Europa og mange andre kontinenter rundt om i verden.

Er kanarifuglene oppkalt etter Kanariøyene?

Til tross for populær tro at Kanariøyene ble oppkalt etter fuglene, så er det faktisk omvendt. Kanarifuglene er faktisk oppkalt etter Kanariøyene, noe som er ganske interessant.

Kanarifuglen ble oppdaget på 1400-tallet, og siden disse fuglene var hjemmehørende på disse øyene, ble de oppkalt etter øya. På latin betyr Canin hund, og siden det var mange ville hunder på øyene ble den kalt Kanariøyene.

Etter at Kanariøyenes navn ble populært over hele verden, ble de innfødte fugleartene på disse øyene kalt Kanarifugler. Så dette er opprinnelsen til navnet på kanarifugler, og det er ikke omvendt. Så det er et bemerkelsesverdig faktum som dere alle burde vite om.

Hvorfor kalles kanarifugler for kanarifugler?

Kanarifugler kalles kanarifugl ganske enkelt fordi de ble funnet hjemmehørende i Kanariøyene i Spania. De ble oppdaget i øyregionen rundt slutten av 1400-tallet på Kanariøyene og regionene på Madeira og Azorene.

Nasjonalfuglen på Kanariøyene

Ofte avbildet i logoer, reklamer og andre internasjonale fora som Kanariøyenes primære representant, er Kanariøyenes nasjonalfugl i seg selv en kanarifugl.

Den atlantiske kanarifuglen, også kjent som villkanarifuglen med en grønnbrun farge, er Kanariøyenes nasjonalfugl. Det regnes også som det nasjonale symbolet på Kanariøyene og et populært snakkested for turister som besøker Kanariøyene. Nå kan du finne mange varianter som avles, men i utgangspunktet var villkanarifuglen en sjelden art som bare fantes hjemmehørende på Kanariøyene.

Finnes det papegøyer på Kanariøyene?

Det er mange kanarifugler på Kanariøyene, men hva med papegøyer? Finnes det noen papegøyer på Kanariøyene? Vel, hvis du er en fugleelsker, vil du nå bli ganske så begeistret for det er det.

Kanariøyene er hjemstedet for mengder av papegøyearter. Det er til og med parker dedikert til papegøyer. Du kan finne mange papegøyearter, ville og i fangenskap på Kanariøyene, så som fuglekikker vil det være en godbit for deg å besøke regionen.

Sjekk ut artikkelen: finnes det dyrepark på Tenerife?

Hvilke fugler lever på Tenerife?

Tenerife er hovedstaden på Kanariøyene og er hjemsted for mange sjeldne og eksotiske fuglearter du ikke finner i naturen rundt om i verden. Dette er grunnen til at Tenerife regnes som en himmel for naturelskere.

Hvis du ønsker å oppleve naturen på Tenerife til det fulle, vil du vite om de vanligste innfødte fuglene i regionen. Så la oss ta en titt på dem.

Tenerifeblåfink (Blå bokfink)

Tenerifeblåfink (blå bokfink) - Fringilla teydea
Tenerifeblåfink

Den blå bokfinken er en fugl som er endemisk på øya Tenerife. Det er en art av spurvefugler i Finke-familien og er liten og blå. Den regnes som det nasjonale symbolet på Kanariøyene og er en av de sjeldneste fuglene i verden.

Kanariirisk (Atlanterhavskanarien)

Kanariirisk - Serinus canaria
Kanariirisk

Atlanterhavskanarifuglen eller villkanarifuglen er ganske enkelt en fugleart av spurvefugler som tilhører slekten Serinus av Finke-familien. Den finnes oftest på Kanariøyene og har en grønnbrun fargetone. Imidlertid kan du også finne denne fuglen på andre spanske øyer.

Laurbærdue

Laurbærdue - Columba junoniae
Laurbærdue

En annen fugl som er endemisk på Kanariøyene er laurbærduen. Den er en langnebb i stor størrelse fugleart av slekten Columba i Columbidae-familien av fugler. Det regnes som det viktigste dyresymbolet på øya La Gomera på Kanariøyene.

Kalottmeis (Tenerife blåmeis)

Kalottmeis - Cyanistes teneriffae
Kalottmeis

Tenerife blåmeis er endemisk på øya Tenerife. Det er en liten spurvefugl i meisefamilien, Paridae. Den er blå i fargen, liten i størrelse og ganske lik den generelle strukturen som den blå bokfinken. Det er nok en av de sjeldneste fuglene i verden.

Tenerife Goldcrest

Tenerife goldcrest - Regulus regulus teneriffae
Tenerife goldcrest

Tenerife Goldcrest er ikke Goldcrest. Det er en liten spurvefugl i Kinglet-familien. Det er også litt som Goldcrest, men de visuelle aspektene er litt annerledes. For eksempel er det et bredere svart bånd på pannen, og den har også en lengre nebb. Men det er en praktfull fugl som er endemisk til Tenerife-regionen.

Hvor kan jeg se fugler på Kanariøyene?

Fugletitting er en av hovedattraksjonene. Hvis du tenker på å besøke Kanariøyene, men du er ikke sikker på hvor du kan se titte på fugler og nyte naturen helhjertet? Vel, her er noen av de sentrale fugletittingsstedene du kan dra nytte av på Kanariøyene:

Puerto del Rosario

Puerto Del Rosario er en travel by og hovedstaden på Fuerteventura. Det regnes som et av de vakreste stedene å besøke i regionen og er et egnet sted for fugletitting på grunn av at det bor i mange varianter av fuglearter.

Sjekk ut denne artikkelen: Er det mye vind på Fuerteventura?

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife er en travel havneby kjent for den enorme befolkningen på Kanariøyene i Atlanterhavet. Det er også mange papegøyer og andre fugler i denne byen, så du ville vært en glad fuglekikker hvis du besøkte den.

San Sebastián de la Gomera

La Gomera regnes som en av de mindre populære øyene på Kanariøyene, men hovedstaden er ganske fugletittende himmelen. Det er mange parker og piknikplasser hvor du kan nyte å se på fugler og ta inn essensen av naturen.

Kanarifugler

Kanarifugler er små fugler i Finke-familien som finnes på Kanariøyene, Azorene og Madeira-øyene. Disse fuglene regnes som sangfugler på grunn av deres søte kvitrende lyd. Kanarifugler er hjemmehørende på disse øyene, men kan sees avlet i fangenskap i andre regioner i verden.

Hvor gammel blir en kanarifugl?

Kanarifugl

De tamme kanarifuglene har en tendens til å leve lengre enn ville kanarifugler på grunn av selektiv avl. De tamme Kanarifuglene kan leve mellom 10-12 år i gjennomsnitt. Imidlertid kan ville Kanarifugler leve opptil 8-10 år, vanligvis utenfor fangenskap i det ville miljøet på øyene.

Kan kanarifugler bli tamme?

Gul Kanarifugl

Kanarifuglene er veldig enkle å holde som kjæledyr. De fleste fuglekamerater krever omsorg og oppmerksomhet for å leve lykkelig, men det gjør ikke Kanarifuglene. De er veldig rolige fugler og anses ofte for å være vennligere enn andre fuglearter. Det er derfor de for det meste holdes som kjæledyr rundt om i verden.

Kan en kanarifugl leve alene?

Rød Kanarifugl

Kanarifugler regnes ikke som sosiale fugler. De kan enkelt leve alene så lenge de får god mat og god plass å fly i, men her i Norge får man ikke lov til å kjøpe kun en. Kanarifuglene trives aller best sammen med andre kanarifugler.

Konklusjon i et fugleperspektiv

Kanariøyene er fylt med vakre fuglearter som blant annet kanarifugler i forskjellige farger og varianter. Om du er en fugletitter så vil du komme til å ha en flott tid med å utforske fugleartene. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen og at du kommer til å ha en fantastisk tid med å titte på fugler og kose deg enten om du reiser alene eller med dine kjære når du først tar turen til Kanariøyene!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania