Er det mygg på Lanzarote?

Ja, det er mygg på øya Lanzarote, men antallet mygg er ikke så alarmerende som man skulle tro, og de ser ikke ut til å bære noen truende sykdommer. Likevel kan bittene deres være irriterende og noe problematiske. Så irriterende at du må iverksette tiltak mot dem.

Lanzarote er et vakkert turistmål fylt med fantastisk natur, flotte strender og vann som tar pusten fra deg, men om det er et myggproblem på Lanzarote så er dette noe som kan være greit å ta tak i.
Nå lurer du kanskje på hvordan myggsituasjonen er på Lanzarote og hvordan du kan takle myggen på Kanariøyene? Vel, det er det jeg er her for å fortelle deg.

I denne artikkelen skal jeg snakke om mygg på Lanzarote, myggsesong, hvorfor det er mer mygg i høysesongen som er oktober, hvilke forhold der myggen trives, og hvordan du kan håndtere myggproblemet på Lanzarote med utstyr og passende klær. Så la oss komme i gang med denne veiledningen uten å kaste bort mer tid.

Er det mygg på Lanzarote?

Mygg på Lanzarote

Selv om Lanzarote er på den tørrere siden og det blåser hele året så vil ikke det bety at du ikke vil se noen mygg her og der når du besøker øya.

Mange turister virker sjokkerte over å høre at du kan finne mygg på Lanzarote rett og slett fordi de selv ikke så noen når de var på ferie der, men det betyr ikke at det ikke er mygg der eller at du ikke kommer til å møte på myggen.

Mygg er en skapning som ikke trenger mange spesielle krav for å avle og formere seg. Derfor kan en søppelhaug eller en søppelplass være nok til at myggen formerer seg. Så når du er på Lanzarote, sørg for at du holder deg unna mygg ved å ta de riktige tiltakene.

Myggsesongen på Lanzarote

Mygg foretrekker varme land og varmt klima, noe som er tilgjengelig på Lanzarote og på topp om sommeren. Så, naturlig nok, kan du møte på myggen om du reiser på ferie hit om sommeren.

Det er i myggsesongen disse blodtørstige skapningene er mest aktive og sprer seg raskest. Når de formerer seg så øker de raskt i antall. Myggsesongen på Lanzarote starter sent på våren.

Årstiden topper seg sakte om sommeren når solen skinner mye og nettene er varme. I denne tiden kan det å sitte på stranden og være ute gi deg noen biter du må klø, men ingenting er for alvorlig.

Myggsesongen faller og slutter rett rundt høsten. Om vinteren trenger du ikke å bekymre deg for noen få myggstikk. Så hvis du besøker om vinteren, bør myggsesongen være den minste bekymringen.

Er det mygg på Lanzarote i oktober?

Dessverre er et av hovedproblemene som enkelte turister og innbyggere ser ut til å møte, å bli bitt av mygg i oktober til tross for at vinteren sakte setter inn og tar ansvar.

Den enkle grunnen til at myggen ikke dør ut i oktober. Dette skyldes at været og klimaet ikke er kaldt nok. Derfor dør ikke myggen ut i oktober, og du kan ende opp med å bli bitt noen ganger. Forholdene er imidlertid gode nok for myggen til at de kan eksistere og trives i en måned eller så mer, derfor er også oktober på Lanzarote en del av myggsesongen.

Tid på døgnet og temperatur som myggen liker best

Mygg av ulike typer har en tendens til å være mest aktive tidlig om morgenen når solen ikke har kommet helt opp ennå, og så igjen på kveldstid når solen går ned og natten snart er på vei.

Dette er ganske enkelt fordi direkte sollys og tilstedeværelsen av solen på himmelen kan være dødelig for bittesmå mygg. Tross alt kan direkte sollys ende opp med å dehydrere myggen slik at de dør.

Selv om myggen er tilhengere av et varmere klima, er ikke solen spesielt deres venn. Imidlertid så er 26 grader celsius utmerket for myggen når det kommer til temperatur.

Enhver temperatur høyere enn dette eller mye lavere vil være problematisk for myggen. De vil da ikke formere seg og de vil heller ikke trives, noe som igjen vil føre til deres død.

Kanskje du vil lese dette: Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Utstyr for myggkontroll

Så du tenker på å reise til Lanzarote med dine kjære og ha det bra; Vel, hvis det er tilfelle, vil det være en intelligent avgjørelse å ta med seg riktig myggkontrollutstyr. Så la oss ta en titt på noen av tingene du trenger for å holde deg helt trygg mot mygg når du er på Kanariøyene.

Myggavstøtende kremer

En av de beste måtene å håndtere mygg på når du skal ut å reise, da helt uavhengig av hvilken del av verden med et myggproblem er å ta med deg den trofaste myggkremen på turen. Det kan være lurt å ta med myggkrem også når du skal til Kanariøyene selv om sjansen for å møte på myggen er ganske liten.

Disse kremene inneholder aktive ingredienser som er i stand til å avverge mygg gjennom duften og smaken. De vil da velge å ikke bite deg eller komme nær deg, slik at du kan holde deg trygg til enhver tid.

Alt du trenger å gjøre er å påføre myggkremen før du forlater hotellrommet om du skal ut på kvelden. Da vil du være egnet for noen timer ute når du har det gøy med alle utendørs og nyter de flotte turismeaktivitetene på Kanariøyene.

Myggspray

Myggspray

En lite bærbar, men utrolig effektiv metode for å bli kvitt mygg på hotellrommet er myggspray. Myggsprayer er mye mer effektive til å avverge mygg fra et område og drepe dem effektivt og i løpet av noen få minutter.

Myggspray bør imidlertid kun brukes når du ikke skal sitte på rommet på minst en halvtime. Om du er plaget med mygg på hotellrommet ditt, så bør du spraye rommet rett før du skal forlate rommet for å utforske og oppleve, og ha det litt gøy. Når du kommer tilbake så vil myggen være borte. Du kan da sove på et som er fritt for alle skadedyr, spesielt mygg. Sørg imidlertid for at du har lukket vinduene slik at nye ikke kommer inn igjen.

Naturlige myggmidler

En mer tradisjonell tilnærming til å håndtere mygg kan være å bruke helt naturlige og ufarlige ingredienser i hjemmet og på hotellrommet eller til og med leiren hvis du ikke har tilgang til kremer eller myggspray.

Noen ingredienser og naturlige planter er kjent for å være ganske så effektive myggmidler som finnes i myggmiddelkremene og sprayene vi bruker.

Dette er ingredienser som sitron til Aloe Vera til ingefær og til og med honning, det er mange ting du kan bruke for å holde mygg unna deg og til og med lindre noen myggstikk om uhellet først har vært ute. Myggstikk kan som kjent forårsaker mye smerte, kløe og irritasjon for deg. Naturmidler kan være ganske effektive så lenge du vet hvilke du skal bruke og at du vet hva du gjør.

Elektriske insektdrepere

Tenk deg at du har bodd i et hus eller på Lanzarote en god stund, og at du ikke vil at insekter, skadedyr eller mygg skal forårsake problemer i rommene og på stedet. I så fall er den mest effektive og kostnadsvennlige løsningen for å håndtere mygg å kjøpe en elektrisk insektdreper.

Denne enheten bruker høyintensitetslys for å tiltrekke mygg, fluer og andre insekter mot seg. Deretter gir den et høyspenningssjokk til dem når de berører lyset, dette vil lede til at de dør og det ganske så momentant. Denne maskinen kan hjelpe deg med å takle myggproblemet i huset ditt ganske bra. Så å ha en av disse vil gjøre turen og oppholdet ditt relativt enkelt, komfortabelt og myggfritt.

Klær å bruke for å unngå myggstikk

Myggstikk

Du tror kanskje at klær ikke har så mye å si når det gjelder å redde deg fra myggstikk, men det er ikke tilfelle. For å unngå myggstikk er passende stoff- og en passende kleslengde ganske viktig.

Hvis du vil være trygg mot myggstikk når du har det gøy utendørs på Lanzarote, vil du ha et litt tykkere stoff. Å velge denim, ull eller tykt bomullsstoff vil være et bedre valg enn lette og tynne klesmaterialer.

På samme måte er det viktig å sørge for at klærne du har på deg passer deg godt, slik at det ikke er kriker og sprekker der mygg kan finne en inngang og bite deg.

Du må også sørge for at du er helt tildekket og har på deg klær i full lengde som skjorter og bukser med hel ermer i stedet for halvermer og shorts når du er ute på Lanzarote, bortsett fra når du er på stranden. Igjen, bruk av myggmiddel ville være den beste avgjørelsen for å dra dit.

Konklusjon

Hver gang du planlegger å reise på ferie, må du gjøre leksene dine for å være trygg på turen og ha en fantastisk tid.

Mygg er kanskje ikke en så skadelig skapning, men de kan ødelegge din avslappende opplevelse hvis du ikke er forsiktig. Selv om det kan være lite mygg på Kanariøyene så kan det være lurt å ta med seg myggolje, myggspray eller lignende. Så kan du heller ha hovedfokuset på å ha en flott og fantastisk ferie hvor du slipper å uroe deg for blodsultne skapninger som flyr rundt.

Vil du se noe spektakulært? Sjekk ut denne artikkelen: Hvalsafari på Lanzarote

Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen, og at du kommer til å ha en flott tid når du besøker Lanzarote med venner, familie og kjære. Så, pakk kofferten, gjør alt klart, og ha en utmerket tur til Kanariøyene!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania