Hvalsafari på Lanzarote

Atlanterhavet er rikt på vakkert og utrolig unikt marint liv. Dette inkluderer flere arter av hvaler eller hvaler, som er helt majestetiske, humungous og fantastiske å være vitne til rett foran deg.

Kanariøyene, og da spesielt Lanzarote, er et av de beste turistmålene i verden om du har kommet for å se livet i havet og utforske havet i all sin prakt.

Du lurer kanskje på om det er hvaler på Lanzarote og når på året du bør reise dit for å se hval? Vel, hvis du har disse spørsmålene så har du kommet på rett sted. Det er akkurat det jeg skal ta for meg i denne artikkelen. Hvalsafari på Lanzarote.

I denne artikkelen vil jeg snakke om hvalsafari, hvaltyper på Lanzarote, hvalsafarisesongen og hva som er de beste stedene av alle Kanariøyene, inkludert Lanzarote, å reise til for å oppleve hvalsafari.

Så før du reiser på ferie til Kanariøyene, vil det være veldig nyttig å lese denne guiden. Så la oss komme i gang med denne veiledningen uten å kaste bort mer tid.

Hvalsafari på Lanzarote

Er det hvaler på Lanzarote?

Ja, det er det. Det er hvaler i havet rundt Lanzarote. Grunnen til at de er bosatt her er at nordsiden av Atlanterhavet omfatter Lanzarote, og dette havet er hjemstedet for et bredt utvalg av hvaler.

Forbindelsen mellom Atlanterhavet gjør Lanzarote til et førsteklasses sted for hvalsafari, snorkling og andre vannsporter som kitesurfing. Det er blant annet derfor dette er så populært sted for turister.

Sjekk dette: Jetski på Lanzarote – de beste stedene å leie

Hvis du er ny på begrepet hvalsafari så fortvil ikke, jeg skal nå fortelle deg litt om dette. Vanlig praksis er å være vitne til og observere forskjellige typer hval i deres naturlige habitater på en trygg avstand. Det er akkurat så forbløffende og vidunderlig som du kan forestille deg.

Hvalsafari er en svært lukrativ del av et lands turisme. Hvalsafari bringer over 2,1 milliarder dollar per år til reiselivsnæringen fordi det er en integrert del av turismen på øya.

Så hvis du noen gang er i Lanzarote-området eller tenker på å besøke øya, sørg for at du tar med venner og familie og reiser på hvalsafari. Dette vil garantert være en helt fantastisk og fascinerende opplevelse.

Hva slags hvaler finnes på Lanzarote?

Om du planlegger å reise på hvalsafari på Lanzarote så vil det nok være kjekt å vite litt om de forskjellige typene du kan forvente å se. Lanzarote er hjemsted for mange hvalarter. Så om du reiser på en hvalsafari på Lanzarote, så kommer du garantert til å ha en flott tid hvor du får se alle utmerkede hvaltypene. Du vil kunne se de være seg selv og gjøre det som er naturlig for de å gjøre i havet. Så la oss ta en titt på noen av de vanlige hvaltypene du kan regne med å se om du reiser på hvalsafari på Lanzarote.

Delfiner og pilot whales

Selv om delfiner og grindhvaler (pilot whales på engelsk) ikke ser ut som hvaler for den gjennomsnittlige personen, så tilhører de faktisk hvalfamilien. Disse er mye mindre enn den vanlige hvalen.

Spekkhoggere

Spekkhoggere er hvite og svarte i fargen, er store og har tenner. Spekkhoggeren er det mest fremtredende medlemmet av den oseaniske delfinfamilien av hvaler.

Blåhvaler

Blåhvalen blir opp til 30 meter lang med en vekt på over 200 tonn. Blåhvalen er en av de aller største pattedyrene på jorden. Blåhvalen er faktisk en bardehval. Det sies at det ikke finnes større pattedyr en blåhvalen og at tungen alene veier like mye som en elefant.

Spermhvaler

Spermhvalen er det mest fremtredende medlemmet av tannhvalfamilien og det største tannrovdyret på planeten. Tidligere ble de jaktet pga spermhvalolje. Visste du at denne hvalen ofte ble kalt kaskelott?

Priser på hvalsafari på Lanzarote

Hvalsafari-cruise

Gjennomsnittsprisen på en hvalsafaritur på Lanzarote er rundt $50 for en enkelt person. Lengden på turen varierer vanligvis, og hva slags skip som blir brukt kan også variere avhengig av selskapet du reiser med.

Hvalsafari er en av hovedaspektene ved reiselivsnæringen på steder nær havet. Så Kanariøyene og hovedsakelig Lanzarotes turisme er veldig avhengig av hvalsafari. Så sørg for at du drar på hvalsafari med en god guide når du er på Lanzarote.

Hva er den beste sesongen for hvalsafari på Lanzarote?

Hvalsafari er en aktivitet du kan forvente på Lanzarote hele året. Det er imidlertid ingen spesifikk dag eller tid når de store havdyrene eller marinedyrene viser seg og gir en best mulig opplevelse når du er på hvalsafari på Lanzarote.

Imidlertid er guidene for hvalsafari svært erfarne og har mange års kunnskap og forståelse for disse dyrene. De er derfor veldig flinke til å forutsi hvor du vil kunne se hvalene og delfinene. Så du vil få en fin opplevelse og se hvaler når du reiser på hvalsafari på Lanzarote.

Beste steder for hvalsafari på Kanariøyene

Hvalsafari på kanariøyene

Tenker du på å besøke Kanariøyene for å kunne oppleve en flott hvalsafari i Atlanterhavet? Vel, da har du flaks for her kommer en liste jeg har laget over noen av de beste stedene å dra på hvalsafari på Kanariøyene. Så la oss sjekke ut disse stedene og se hva de tilbyr.

Hvalsafari på Lanzarote

Hvalsafari på Lanzarote er en flott aktivitet du absolutt bør passe på å oppleve. Så sett av en dag i timeplanen din for disse vakre skapningene og reis på hvalsafari på Lanzarote.

Det finnes observasjonsturer hvor du vil bli tatt med sammen med en gruppe andre mennesker på en båt for å observere hvaler og delfiner i ca 2,5 time. En helt fantastisk og opplevelsesrik tid.

Det finnes andre alternativer og turer som kan inkludere ekstra aktiviteter i tillegg til en enkel hvalsafari. Du kan bli tilbudt en bedre turopplevelse, bedre båt, mat og drikke, vannsport og mye mer også.

Hvalsafariopplevelsen vil være en helt episk opplevelse. Så sørg for at du drar på hvalsafari når du først er på Lanzarote.

Hvalsafari andre steder på Kanariøyene?

Lurer du kanskje på om du kan oppleve hvalsafari andre steder en på Lanzarote? Her kommer en liste over andre øyer som til hører Kanariøyene som også tilbyr hvalsafari.

Hvalsafari på Tenerife

Tenerife er den største øya i skjærgården på Kanariøyene. Det er grunnen til at vannet i Atlanterhavet rundt Tenerife har den mest variasjonen av biologisk mangfold i sitt marine liv.

Det er tonnevis av forskjellige fisker og pattedyr i havet, og hvalsafari på Tenerife er en aktivitet du vil være med på for å få en flott opplevelse.

Fra grindhval til nebbhvaler og ikke-innfødte blåhvaler, kan du finne mye hvalaktivitet nær Tenerifes kyst siden hvalene passerer fra disse farvannene ganske ofte.

Mange forskjellige turselskaper og båtfolk med fantastiske turguider og eksperter på marint liv ombord på Tenerife. Du kan bestille din hvalsafari ganske raskt når du er i området.

Prisen på hvalsafari-turene på Tenerife vil ligge på rundt $60 siden det er større sjanser for observasjon der. Så sørg for at du tar deg tid til dette når du først er på Tenerife, for hvalsafari på Tenerife vil garantert være en episk og underholdende aktivitet.

Vet du hvor stor Tenerife er? Sjekk ut denne artikkelen: Hvor stor er Tenerife?

Hvalsafari på Gran Canaria

Turistknutepunktet på Kanariøyene er Gran Canaria. Dette er en veldig moderne og vakker øy omgitt av vannet i Atlanterhavet. Så om du tar turen hit så vil besøket være ganske unikt.

Imidlertid kan du nok tro at Gran Canaria ikke så store på vannsport, men det er ikke tilfelle i det hele tatt. Vannsport og aktiviteter, spesielt hvalsafari, er enormt også på Gran Canaria.

Hvis du er på ferie her enten alene eller med familie, venner og kjære, så vil du også her ha en flott tid hvis du velger å se hval, siden mange arter kan observeres fra nær kysten av Gran Canaria.

Båter som kan ta 10-20 personer er lett tilgjengelige på bryggene, slik at du kan dra på hvalsafari og se disse store dyrene i deres naturlige habitater.

Vet du dette? Hvor stor er Gran Canaria?

Hvalsafari på Fuerteventura

Fuerteventura er kanskje kjent for den kraftige og tunge vinden og den fantastiske naturutsikten på Kanariøyene, men det du vil finne fascinerende er hvor mye hvalsafari betyr for innbyggerne og båtmannskapene her.

Les mer om den vindfulle øya her: Er det mye vind på Fuerteventura?

Fra Magic Deluxe båtturer til Safaris Center, dusinvis av båtselskaper med utmerket mannskap, lave priser på hvalsafariturer og utrolig erfarne guider som tilbyr de beste turene. Sørg for at du tar med dine kjære og familie til Fuerteventuras hvalsafari-turer når du først er i byen.

Alle turister og mange av innbyggere på Fuerteventura pleier som oftest å dra på hvalsafari om sommeren fordi flere turister reiser til øya på sommeren. Likevel, uansett hvilken tid på året du drar til øya, vil du ha tilgang på hvalsafariturer og det vil være flere båter å velge mellom.

Sjekk denne artikkelen: Hvor stor er Fuerteventura?

Konklusjon

Hvalsafari har nylig blitt en veldig populær aktivitet for både turister og innbyggere. Om du planlegger å legge ferien til Kanariøyene, så er du heldig fordi du kan oppleve hvalsafari både på Lanzarote og andre øyer tilhørende Kanariøyene.

Sjekk også ut dette: Er det haier på Kanariøyene?

Dette kan være en av de mest uforglemmelige opplevelsene i livet ditt. En opplevelse som du ønsker å huske og oppleve igjen og igjen. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen og at du vil ha en fantastisk tid på Kanariøyene. Så pakk kofferten og gjør deg klar for en fantastisk ferie!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania