Kitesurfing på Lanzarote – de beste stedene

Når det kommer til turistattraksjoner og vannsport, så er Lanzarote blant de med det beste utvalget av alle øyene på Kanariøyene. Det er spesielt en sport som er blant de mest trendy, som er både utrolig spennende og morsom. Du gjettet riktig; vi snakker nå om kitesurfingsporten.

Du lurer kanskje på hvor på Lanzarote du bør reise for å kunne oppleve kitesurfing. Hvis det er tilfelle, er du på rett sted fordi det er det jeg er her for å fortelle deg.

I denne artikkelen skal jeg snakke om kitesurfing, utstyret som kreves for å kitesurfe, leiepriser for kitesurfing på Lanzarote, sammen med en liste over de beste stedene for kitesurfing og annen vannsport på øya Lanzarote.

Så la oss komme i gang uten å kaste bort mer tid.

Kitesurfing på Lanzarote

Hva er kitesurfing?

Kitesurfing er en slags ekstrem vannsport hvor kiteren utnytter vindkraft ved hjelp av en stor drage som trekker deg når du står på et surfebrett på vannet. Denne sporten er på et avansert nivå og kombinerer flere forskjellige vannsporter.

Den kombinerer aspektene ved paragliding, surfebrett, wakeboarding, vindsurfing og til og med skateboarding. Opplevelsen er utrolig spennende og underholdende. Om du har erfaring fra denne sporten eller en av de nevnte her så er det bare å kjøre på!

Hvis du derimot er nybegynner så må du nok få litt trening og veiledning først. Sporten i seg selv er ikke så kostbar.

Kitesurfingsporten blir bare mer og mer populær med tiden, og flere strender og turiststeder over hele verden tilbyr nå utleie av kitesurfingtjenester. Prøv selv da vel og se om du blir bitt av basillen.

Utstyr som kreves for kitesurfing

Kitesurfing utstyr

Kitesurfing er en sport som krever mye utstyr dersom du ønsker å eie en selv. Så hvis du tenker på å komme inn i sporten, her er tingene du trenger for å starte reisen.

Drage

Det mest essensielle utstyret som kreves for kitesurfing, og som det faktisk ikke vil være mulig å drive med denne sporten uten, er utvilsomt en dragen. Pass på at dragen alltid er hel og ikke er revet i stykker noe sted. Dersom det skulle være skader i den vil den kunne gi en generelt dårlig opplevelse og det kan også utgjøre et sikkerhetsproblem.

Sele

Selv om det ikke er nødvendig for en profesjonell, må du bruke en setesele for sikkerhetens skyld dersom du begynner med kitesurfingen. Det sikrer at du holder deg på plass og ikke snubler over og skader deg selv ved et uhell.

Bar

Baren er avgjørende. Det ville hjelpe hvis du sørget for at det ikke var kutt i linjene. Å starte med en stolpe med fem linjer er bra fordi det lar deg lære hvordan du relanserer.

Sikkerhetsbånd

Dersom du ikke vil bruke sikkerhetsbånd så har du ikke noe i vannet for å kitesurfe å gjøre. Så enten du er profesjonell eller nybegynner, er sikkerhetsbånd avgjørende.

Kitesurfingbrett

Det siste og mest avgjørende elementet ved kitesurfing er et kitesurfingbrett kjent som et dørbrett. Et brett med en større overflate vil være et bedre valg for en nybegynner, dette fordi det vil være lettere å balansere. Så sørg for at du får det rette brettet for deg selv og hvor erfaren du er.

Er Lanzarote bra for kitesurfing?

Lanzarote er et turiststed som har alt. Spesielt hvis vi snakker om vannsport, det er mange muligheter og alternativer for vannsport på Lanzarote. Du lurer kanskje på om kitesurfing er noe en kan gjøre på Lanzarote.

Vel, du vil bli ganske glad for å vite at Lanzarote er veldig kjent for å være et fint sted for kitesurfing. Det er mange forskjellige strender hvor du kan kitesurfe og ha en meget flott tid. Så, ta turen til Lanzarote for å oppleve kitesurfing enten alene eller sammen med dine venner og kjære.

Leiekostnader for kitesurfing på Lanzarote

Hvis du ikke har et eget privat kitesurfingsett, så kan du likevel oppleve kitesurfing. Du kan da leie kitesurfingutstyret.

Prisene for leie av kitesurfingutstyr er ikke så høye hvis du selv har noe av utstyret. Om du bare trenger kitesurfingbrettet og seler, vil det koste deg rundt 20-30 euro i gjennomsnitt.

Om du ikke har noe utstyr selv så vil prisen selvsagt være litt høyere. Timeprisen for leie av kitesurfingutstyr på Lanzarote er i gjennomsnitt rundt 30-40 euro. Prisen kan øke noe etter hvert som du ønsker å leie utstyret over en lengre periode.

Beste kitesurfing-steder på Lanzarote

Hvis du nå planlegger å legge turen til Lanzarote for å ha en flott kitesurfing opplevelse med venner og familie, er det mange steder på Lanzarote du kan dra. Heldig for deg, jeg har laget en liste over de beste kitesurfingstedene på Lanzarote. Så la oss sjekke dem ut.

Famara

Famara er det sentrale fjellmassivet som ligger nord for øya Lanzarote på Kanariøyene. Fjellene ligger ved bredden av en stor vannmasse, her er det masse sportsmuligheter for alle som vil, da både turister og innbyggere.

Kitesurfering på Famara Beach på Lanzarote

Folk fra hele Kanariøyene kommer til Famara for kitesurfing. Derfor er Famara også kjent som hjemmet til kitesurfing. Vinden på denne delen av øya er veldig jevn, så kitesurfing er spesielt utbredt i denne regionen.

Hvis du ønsker å reise til Famara alene eller sammen med dine kjære for å kitesurfe, så vil du ikke angre på det. Du vil få en flott opplevelse til en helt ok pris, da prisen på leie av kitesurfingutstyret ikke er så høy og forholdene her er ideelle for surfing.

Costa Teguise

På østkysten av Lanzarote er Costa Teguise. Dette er et lite ferieområde som er kjent for sine fantastiske sandstrender. Det beste med Costa Teguise er at det regnes som et av de ledende vannsportknutepunktene på Lanzarote, som også er perfekt for kitesurfere.

Strendene i Costa Teguise er fantastiske, og vindene er også ganske kraftige og unike. Du finner en masse flotte utleiesteder hvor du kan leie kitesurfing utstyr og få trening fra. Dette vil virkelig kunne være en utmerket opplevelse for deg og dine.

Prisene på leie av utstyr i Costa Teguise er litt dyre, men det vil være verdt tiden. Sørg for at du tar med deg dine kjære til Costa Teguise hvis du tenker på kitesurfing fordi du kommer til å lage uforglemmelige minner som du alltid vil ta vare på når du plasker vannet rundt deg og får en spennende kitesurfingopplevelse.

Hvis du er på Costa Teguise, bør du besøke: Aquapark Costa Teguise, Lanzarote

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen er en ferieby på sørøstkysten av øya Lanzarote som er i klyngen av de spanske Kanariøyene. Stedet er hjemmet til en masse fantastiske sandstrender. Det er mye morsomt og spennende du kan gjøre og oppleve her i Puerto del Carmen.

Det er mange selskaper som tilbyr utleie av kitesurfingutstyr og til og med steder som selger utstyret. Så, enten du er nybegynner eller profesjonell, kan du få ditt spesielle kitesurfingutstyr slik at du kan ha en flott tid der.

Puerto del Carmen er et av de vakreste stedene. Å besøke Puerto del Carmen med familie og venner og samtidig kunne oppleve kitesurfing vil rett og slett være utmerket. Så sørg for at du får med deg denne opplevelsen når du først er i Puerto del Carmen.

Les mer om Puerto Del Carmen her: Puerto Del Carmen – Lanzarote

Playa Honda

Playa Honda er en av de mest perfekt plasserte stedene for turister på Lanzarote. Playa Honda ligger midt i sentrum av øya og har mange turiststeder, en nydelig strand og mange muligheter for flere vannsporter, inkludert kitesurfing.

Dette området er også kjent for kitesurfing fordi forholdene er gode og vannet er ganske fint. Stranden er fylt med mange turister om sommeren fordi vannet ikke er så kaldt som det blir om vintrene.
Vinden om sommeren er også ganske god, så folk har en tendens til å ta med seg drager og til og med leie drager for å surfe nær stranden.

Enten du er nybegynner eller profesjonell på kitesurfing, vil Playa Honda fungere som et riktig sted for opplevelsen din. Prisene avhenger av hvor lenge du vil leie utstyret, så sørg for at du får det beste tilbudet for deg selv.

Konklusjon

Noen mennesker har kanskje ikke hørt om denne unike sporten som kalles kitesurfing, men de vil bli glade for å høre at det er en morsom og spennende sport. Du får lyst til å dra på kitesurfing hele tiden hvis du prøver det en gang på øya Lanzarote med venner og familie.

Husk å lese denne artikkelen: Er det haier på Kanariøyene?

Det blir garantert en fantastisk opplevelse, og du vil lære mye ferdigheter gjennom denne sporten. Og det beste er at det er lovlig å utøve denne sporten på Lanzarote.

Vil du ha mer moro? Sjekk ut denne artikkelen: Jetski på Lanzarote – de beste stedene å leie

Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen, og at du vil prøve kitesurfing når du først er på ferie på øya Lanzarote. Så, pakk kofferten og ta turen til Lanzarote for en fantastisk ferie og kitesurfing på Lanzarote!

Les de beste stedene for vanlig surfing her: Surfing på Kanariøyene – De beste stedene

Sjekk ut de siste artiklene om Spania