Snorkling på Lanzarote – priser, steder og tips

Lanzarote er et utmerket reisemål for snorkling for både turister og innbyggere. Snorkling på Lanzarote har blitt meget populært. Dette er blant annet på grunn av tilgjengeligheten av de mange utrolige flotte strendene og vannmassene. Disse spenner fra Playa Blanca til Puerto del Carmen og mange andre.

Hvis du ikke er klar over hva snorkling er eller hvorfor Lanzarote er en så utmerket øy for snorklingturer, la meg være din guide og forklare alt du trenger å vite om snorkling på Lanzarote.

I denne artikkelen skal jeg snakke om Lanzarote, snorkling, priser for snorkling på Lanzarote. Jeg skal fortelle om og liste opp de aller beste strendene og stedene man kan oppleve denne morsomme vannsporten på her på Lanzarote. Så du og din familie kan ha en unik og minneverdig tur til Kanariøyene fylt med eventyr og spenning.

Så la oss komme i gang, uten å kaste bort mer tid.

Snorkling på Lanzarote - priser, steder og tips

Hva er snorkling?

Snorkling er kunsten å svømme på overflaten eller gjennom en vannmasse ved hjelp av en dykkermaske og et rørformet pusterør som stikker opp av vannet kjent som snorkelen, man kan også bruke svømmeføtter.

Om det er kaldt så kan det være lurt å bruke en våtdrakt når en snorkler. Dette for å holde kroppen varm når man er i vannet. Selv når det er litt kaldere i vannet så er dette likevel en hyggelig og spennende sport som er populært både for nybegynnere og de litt mer erfarne snorklere.

Siden det er så mange fine strender på Kanariøyene, spesielt på Lanzarote, så er snorkling en stor del av turistopplevelsen i området. På grunn av sin popularitet bør du vurdere sterkt å oppleve snorkling når du er på Lanzarote, enten om du er alene eller med venner og kjære.

Snorkelturpriser på Lanzarote

Gjennomsnittsprisen på snorkleturer på de forskjellige stedene på Lanzarote varierer litt, men prisen ligger på rundt 35 til 45 euro for en tidsperiode på 2 til 3 timer. Noen ganger er disse turene også ledsaget av kajakkopplevelser.

Prisene kan variere en del avhengig av hvilket selskap du dykker med og hva slags utstyr du bruker, samt hvilken erfaringen guidene har som dykker med deg, og vannet du snorkler i.

Det kan også være forskjellige pakkepriser tilgjengelig som du kan kjøpe som er for par og familier. Det vil kunne gjøre opplevelsen rimeligere. Totalt sett er snorkleturer billigere en mye andre vannsporter. Det er også mye spenning og underholdning knyttet til snorkling på Lanzarote. I tillegg er opplevelsen perfekt for både nybegynnere og profesjonelle siden det ikke kreves mye trening for å kunne nyte sporten.

Så ideelt sett vil du kunne oppleve snorkling alene eller med dine kjære når du er på Lanzarote.

Beste stedene for snorkling på Lanzarote

Vil tro du nå vurderer om du skal på en snorkletur med venner og familie når du først er på Lanzarote, men du er kanskje litt usikker på hvilket sted du skal dra til? Vel, her kommer en liste jeg har laget over de beste stedene for snorkling på Lanzarote. Så la oss sjekke dem ut og se hva de tilbyr når det gjelder snorkleturer.

Costa Teguise

Costa Teguise er en av de mest populære regionene på Lanzarote for alle typer vannsport. Så enten du er på ferie her alene, med familie og venner eller kanskje en kjærlighetsferie, så kommer du til å ha en fantastisk tid med å snorkle på Costa Teguise.

Det er mange utmerkede snorkleturguider og selskaper tilgjengelig i Costa Teguise. Navnene på disse er Aquatis Diving, Calipso Diving og Daivoon Diving Centre. Om du sjekker litt rundt før du velger selskap så kan du få de beste prisene og sørge for at du får mest mulig ut av snorkleturen.

Etter at du har prøvd snorkling på Lanzarote, så anbefales denne parken: Aquapark Costa Teguise

Puerto del Carmen

Når du er i Puerto del Carmen, kommer du til å ha en fantastisk tid å gå til stranden og kose deg med familie og venner. Likevel, hvis du har noen timer ledig, vil du ønske å oppleve snorkleturen som tilbys i denne regionen.

Kjente selskaper som tilbyr flott utstyr og profesjonelle snorkleturer inkluderer Mojo Dive, Manta Diving Lanzarote, Aquasport Diving og mange andre. Så sørg for at du opplever spenningen og eventyret snorkling bringer inn i Puerto del Carmen; du kommer til å huske alt det morsomme.

Les mer om Puerto del Carmen her: Puerto Del Carmen

Playa Flamingo Beach

Playa Flamingo er et annet helt utmerket reisemål om du ønsker å oppleve snorkling på Lanzarote. Her kan du oppleve mye mer en det å snorkle.

På Playa Flamingo finner du blant annet fantastiske solnedgangscruise, ATV-turer, kajakkopplevelser og mye mer, sammen med snorkleopplevelser. Prisen er dessverre noe høyere her enn den kan være de andre stedene.

Hvis du ønsker å nyte hele dagen på stranden med forskjellige aktiviteter, så er Playa Flamingo stedet for deg. Du vil finne snorkelopplevelsen uforglemmelig og samtidig ha en flott tid sammen med alle dine venner, familie og kjære.

Vil du dra på kitesurfing? Sjekk dette ut: Kitesurfing på Lanzarote – de beste stedene

Playa Blanca

Playa Blanca er kjent som et av hovedknutepunktene for turister på øya Lanzarote som tilhører Kanariøyene. Som følge av dette så er stedet pakket med turister nesten hele sommeren og ofte om vintrene også.

Når vi snakker om vannsport, og spesielt da snorkling så er Playa Blanca ikke et dårlig sted å reise for å oppleve dette enn noen av de andre stedene på denne listen.

Med flotte snorklefirmaer på stranden som Pura Vida Diving og Lanzarote Non-stop divers som står klare til å ta deg med på en ganske så rimelig snorkleturer av høy kvalitet. Så her er det eneste som stopper deg fra å ta et dykk og leve livet ditt er deg selv. Så ta et steg ut i vannet og lev livet ditt med eventyr.

Les mer om Playa Blanca her: Playa Blanca Lanzarote -«Den hvite stranden»

Playa Chica

Uten tvil er det beste snorkledestinasjonen på Lanzarote, Kanariøyene, Playa Chica. Andre destinasjoner er også veldig gode, men ingen kommer i nærheten av Playa Chica når det gjelder turer, utsikt, undervannsopplevelse og service.

Det undervannslivet du vil oppleve ved å snorkle her i Playa Chica er rett og slett uforglemmelig og kan ikke sammenlignes med andre steder. Dette må du nesten oppleve selv for å tro det. Så om du vil oppleve den mest minneverdige opplevelsen med snorkling så sørg for at du tar turen til Playa Chica, for dette vil garantert være en av de beste snorkleopplevelsene du kommer til å ha.

Lanzarote snorklingtips for nybegynnere

Lanzarote snorkling tips

Hvis du ønsker å bli ett med naturen under vann så er snorkling garantert ment for deg. Om du aldri har snorklet tidligere, men planlegger å begynne med snorkling på ferien din på Lanzarote, ja da må du sørge for at du følger disse nybegynnertipsene for å få en best mulig opplevelse og samtidig være trygg:

Sørg for at alt utstyret passer

Det første du vil gjøre er å sørge for at alt utstyret passer perfekt til deg. Du bør sjekke at alt utstyret du skal bruke passer dine behov.

Enten det er dykkermasken, svømmeføtter, våtdrakten eller noe annet, kan det hende du ikke får en god opplevelse hvis utstyret ikke passer eller sitter godt. Så sjekk alt utstyret ditt på forhånd.

Ta dype åndedrag

Når du er i vannet, kan du føle at du må fortsette å puste overdrevent og for fort, men det er ikke tilfelle.

Ved hjelp av pusterøret eller snorkelen som det heter, bør du ta dype og balanserte åndedrag før du går ut i vannet slik at du og lungene dine er og slik at det ikke bygges opp spenninger når du først er i vannet. Det blir lettere for deg å utforske og nyte det vakre livet som du vil oppleve i vannet. For å kunne nyte snorkling til det fulle så er det viktig at du er avslappet og føler deg trygg.

Hold deg nær guiden

Vanligvis, når du er på ferie til Lanzarote og du skal snorkle, så vil du ha et guide som dykker med deg. Hold deg da i så fall å nær guiden som mulig under dykket. Om det da skulle være noe så kan ethvert problem løses med en gang, og det er ingenting å bekymre seg for.

Avdugge masken din med såpe

Før du dykker så er det lurt å «avdugge» snorkelmasken med såpe eller babysjampo, ta det som du har lett tilgjengelig. Dette vil gjøre at du slipper dugg i masken som da hjelper deg å se mye klarere, slik at du virkelig kan bli fascinert av skjønnheten som vannet inneholder. Kjedelig om litt dugg ødelegger sikten din.

Hold deg unna undervannsskapninger

På Lanzarote er mange av strendene direkte vendt mot Atlanterhavet, så når du snorkler i havet med vennene dine, sørg for at du holder deg unna alle mistenkelige fisker og skapninger.

Dette vil holde deg trygg fra enhver usikkerhet, bidra til å bevare sjødyrene, sørge for at de føler seg trygge mot forstyrrelser utenfra slik at de heller kan nyte havet med deg.

Sjekk ut denne artikkelen: Er det haier på Kanariøyene?

Konklusjon

Så kan man oppleve snorkling på Lanzarote? Ja, man kan virkelig ha en fantastisk ferie og kose seg med snorkling på Lanzarote.

Snorkling er en vakker sport der alle dykkere, i alle aldre, nybegynnere eller profesjonelle, kan ha en helt fantastisk opplevelse og utforske vannet rundt. Da enten alene eller ved hjelp fra erfarne og hjelpsomme guider.

Lanzarote har noen av de beste snorkleopplevelsesturene tilgjengelig for turister og innbyggere. Folk fra hele verden besøker dette stedet utelukkende for å nyte denne sporten. Så når du er i området, sørg for at du ikke går glipp av denne vakre muligheten til å lage minner med dine kjære.

Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen og at du snart vil besøke Lanzarote og Kanariøyene. Måtte du ha en flott dag og en flott ferie foran deg!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania