Hvordan betale for buss på Mallorca?

Mallorca er en av de mest kjente øyene på Balearene. Øya er blant de mest besøkte stedene av turister i Middelhavet. Mallorca er kjent for sine rolige strender, kalksteinsfjell, ferske råvarer og spansk arkitektur.

For å besøke alle de forskjellige turiststedene, trenger du noen rimelige og effektive transportmidler. Det er ikke nødvendig å se lenger enn til den lokale kollektivtransporten via busser over hele øya.

I denne artikkelen diskuterer vi de ulike måtene du kan betale for en buss på Mallorca. Det er så mange måter å foreta betalinger for kjøpene dine på, fra tradisjonelle kreditt- og debetkort til mobile betalingsalternativer og digitale lommebøker i dagens tid.

Når du er på ferie i et fremmed land, er det best å gjøre seg kjent med de forskjellige betalingsmåtene slik at man ikke får problemer med å betale for seg. For å unngå dette bør du ha en pålitelig betalingskilde tilgjengelig. Så la oss finne ut hvordan du betaler for andre offentlige transportmidler og buss på Mallorca.

Hvordan betale for Buss på Mallorca

Hvor mye koster bussen på Mallorca?

På Mallorca fins det to forskjellige busselskaper. En av dem er den blå og hvite EMT-bussen som har bussruter over Palma og dens forsteder. De har også den gule og røde TIB-bussen, som går videre inn i landsbyene og byene utenfor Palma.

Hvis du vil ta EMT-bussen, bør du kjøpe et klippekort som koster 10 euro. Dette klippekortet har 10 billetter som lar deg gå ombord på hvilken som helst EMT-buss. Du kan kjøpe dem i tobakksbutikker eller stasjonære boder i Palms.

Uten klippekort vil du måtte betale 1,50 euro per busstur, og du må betale sjåføren direkte på bussen. Du bør ikke betale med en sedler høyere større enn 20 euro, og sørg for at du har med deg noen mynter i lommeboken.

Ring +34 971 214 444 eller bestill billetter online for å planlegge ruten din. Sistnevnte anbefales alltid siden det sparer deg for tid på å lete etter billetter eller krangle etter byttepenger. Du kan velge å betale via hvilken som helst betalingsmåte som er tilgjengelig på nettsiden.

Har du sett alle disse fantastiske hotellene på Mallorca? -Tipper du finner ett som tilfredsstiller dine ønsker.
Sjekk de ut her: Hoteller på Mallorca.

TIB-busser går fra Plaza de España, så du bør komme dit i tide og huske å holde en tidsplan med deg. Du kan kjøpe billetter direkte på stasjonen, noe som gjør prosessen praktisk. Her kan du også finne rutetider for alle busstjenester du måtte trenge.

Busser i forskjellige byer og landsbyer har forskjellige priser som avhenger av reisemålet og ruten for reisen. Vi anbefaler å kjøpe et klippekort med 20 eller 40 klipp i stedet for å bli belastet for hver busstur du tar hvis du planlegger å bruke offentlig transport under hele ferien. Dette er et billigere alternativ og vil spare deg for noen penger i det lange løp.

Hvordan betaler du for bussen på Mallorca?

Du kan betale for buss på Mallorca gjennom flere forskjellige metoder. Standardmetoden for å betale med kontanter. Du kan kjøpe billetter fra stasjoner og bruke dem, eller betale sjåføren på bussen. Begge måter koster deg det samme. Du kan betale for et klippekort for å få rabatt og unngå å kjøpe billetter for hver tur.

Du kan betale for billetter på flyplassen da to busstjenester tar deg fra flyplassen til Mallorca.

EMT-flybussene går til og fra Palma by og tar betaling i kontanter, selv om du må sørge for å ha med deg en god mengde vekslepenger.

Kan jeg betale med kort på bussen på Mallorca?

Du trenger et intermodalt kort for å betale for bussbilletter på Mallorca. Hvis du ikke har dette kortet, er det beste alternativet for å reise med buss å bruke din kontaktløse bank.
Det er veldig godt egnet for turister som liker å besøke Mallorca fra utlandet. Når du kommer inn på øya og går ombord på bussen, må du validere kortet.

Du kan gå ombord på TIB Mallorca-nettverket hvis du har et debet- eller kredittkort. På denne måten kan du hoppe over å kjøpe en billett på forhånd. Ved å bruke et debetkort kan du dessuten få attraktive rabatter ved å kjøpe billetter for opptil 5 personer.

Det er viktig å huske at du må validere kortet ditt to ganger når du går ombord på bussen og for det andre når du forlater den. Hvis du ikke følger disse trinnene, kan du pådra deg en straff på 0,50 euro.

TIB har noe som kalles et hop system for lading av takster. Du gjør et enkelt hopp når du beveger deg fra en sone til en annen. Reiser du innenfor samme sone, belastes du prisen for 0 hopp.

Det er praktisk og enkelt å betale med kort for busser fra Mallorca. Du bør likevel huske å ta med deg kontanter i tilfelle det skulle være noe i veien med bankterminalen. Du vil imidlertid finne betaling med kort enkelt og tilgjengelig i de aller fleste tilfeller. Det kan være lurt å ta med seg flere kort i tilfelle ett ikke fungerer. Du kan alltid prøve en annen og omgå eventuelle problemer.

Du lurer kanskje på: Hvor stor er Mallorca?

Konklusjon

Avslutningsvis er Mallorca et fantastisk turistmål som du ikke vil gå glipp av i sommerferien. Når du reiser til utlandet, er transport en faktor du alltid bør planlegge for og få tilstrekkelig kunnskap om.

Sjekk ut disse flotte utfluktene: Ting å gjøre på Mallorca

Busser på denne øya er hovedformen for billig offentlig transport, og den tar betalingene dine med både kontanter og kort. Så lenge du vet hvor mye du vil reise, og hvor ofte mens du tilbringer ferien på Mallorca, kan du enten kjøpe et klippekort eller betale for hver tur individuelt.

Reis alltid med sikkerhetsretningslinjer i tankene, og ha ulike betalingsmåter for hånden, slik at du aldri er i trøbbel.

Les mer om sikkerheten på Malloca her: Er Mallorca et trygt sted å besøke?

Busser på Mallorca er godt kondisjonerte og er gode med rutetider, så hvis du velger dem som ditt primære transportmiddel, vil du ikke bli skuffet!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania