Kan du drikke vann fra springen på Kanariøyene?

Tenker du på å dra til Kanariøyene med venner, familie og kjære? Vel, du kommer absolutt til å ha en flott tid der, men sørg for at du tar noen hensyn før du drar. For eksempel så er en av turistenes største bekymringer om de kan drikke vann fra springen på Kanariøyene.

Er det trygt å drikke vann fra springen på Kanariøyene? Dersom dette er noe du også lurer på, så er du på rett sted, det er det jeg skal fortelle deg i denne artikkelen.

Det er trygt å drikke vann fra springen så lenge de lokale helse- og sikkerhetsmyndighetene ikke anbefaler noe annet. Det brukes høykvalitets regulerings- og behandlingsmetoder for å sikre et sikkert drikkevann i springen.

Du lurer kanskje på hva slags behandlinger de bruker på Kanariøyene for vannfiltrering? I denne artikkelen vil jeg snakke om hvor trygt det er å drikke vannet i springen på Kanariøyene, og på de største øyene, samt hva lokalbefolkningen gjør når de er tørste. Så, uten videre, la oss hoppe ut i det (ja, det var ment som et ordspill).

Kan du drikke vann fra springen på Kanariøyene?

Vann fra springen på Kanariøyene

Kanariøyene ligger omtrent 100 kilometer utenfor kysten av Marokko, midt i Atlanterhavet, så drikkevann kan ha vært et problem.

Det er grunnen til at mange har en tendens til å ha spørsmål om springvannet på Kanariøyene og om det er trygt å drikke det i henhold til helsestandarder.

Som jeg sa før, ja, helse- og vannmyndighetene på de forskjellige øyene tilhørende Kanariøyene har sikre metoder som gjør vann fra springen lett å drikke og trygt å konsumere for alle.

Hvor kommer kranvannet på Kanariøyene fra?

Siden øygruppen Kanariøyene ligger midt i havet, virker det å bringe trygt vann fra andre steder som ikke gjennomførbart fra økonomiske og geografiske synspunkter.

Så, hvor kommer vann fra springen på Kanariøyene? Svaret på dette spørsmålet kan være sjokkerende for noen, men den viktigste kilden til kranvann på Kanariøyene er faktisk fra sjøvannet rundt øyene.

Atlanterhavet rundt de forskjellige Kanariøyene fungerer som en kilde til å slukke tørsten for lokalbefolkningen og turister da i form av vann fra springen altså, men flaskevann er også veldig høyt i bruk.

Hvordan reguleres og behandles drikkevannet på Kanariøyene?

Nå vet vi alle at sjøvann ikke kan drikkes uten at den er behandlet. Dette er fordi det er mye forurensninger, mye saltinnhold og en haug med avfall i vannet som du ikke vil ha i magen.

Å drikke sjøvann kan forårsake mange problemer hvis ikke vannet er behandlet godt før det drikkes. I tillegg kan du bli dehydrert dersom du drikker saltvann, noe som ikke er bra uansett situasjon.

Heldigvis, før sjøvannet omdannes til tappevann / drikkevann, sørger vannverket og avdelingene for at det er helt trygt og fritt for forurensninger. Dette gjøres gjennom en avsaltingsprosessen gjennom omvendt osmose.

Før sjøvannet går gjennom en omvendt osmose, så filtreres det. Dette er et mye høyere nivå av filtrering som filtrerer mesteparten av de større forurensningene og eventuelle avfall og da selvsagt fjerner dem fra vannet. Deretter gjennomgår den mer minutt og spesifikke avsaltingsprosessen.

Sjøvannet tas deretter gjennom et semipermeabelt membranlag slik at alt overflødig salt, mineraler og forurensninger fanges opp og fjernes før vannet går videre. Denne renseprosessen er omvendt osmose.

Vannbehandlingsanlegg - omvendt osmose
Vannbehandlingsanlegg – omvendt osmose

Alt vannet du kommer til å finne i kranene på øyene blir behandlet og regulert gjennom omvendt osmose, og det er på den måten det blir helt trygt å konsumere.

Et problem med vann fra springen på Kanariøyene er at det smaker forferdelig. Avsaltingsprosessen tar bort alle mineralene fra vannet, selv om det blir helt trygt å drikke.

Hvordan er vannet i springen på de forskjellige øyene?

Tenker du på å besøke en av de mange Kanariøyene, men du er bekymret for smaken og om du kan drikke vannet fra springen? Vel, det er forståelig at du er bekymret om du ikke har besøkt øyene der før.

Du har kommet til rett sted, jeg skal fortelle deg alt du trenger å vite om drikkevannet på Kanariøyene. Så, uten å kaste bort mer av din tid, la oss se på vannet fra springen på de store øyene og hvor god kvalitet det er, hvordan smaken er og generell hvordan drikkeopplevelsen er.

Vann fra springen på Tenerife

Som den største øya på Kanariøyene, har Tenerife tilgang til vann av beste kvalitet. Ifølge forskning er drikkevannet i alle områder av Tenerife helt trygt å drikke. Smaken av vannet er også noe bedre enn andre alternativer på andre øyer.

Regjeringen oppfordrer også folk til å velge å drikke vann fra springen når du besøker Tenerife. Dette gjør de på grunn av de billige kostnadene og miljøfordelene ved å drikke vann fra springen, da sett mot å kjøpe vann på plastflasker. Plastflaskene kan skade miljøet og Atlanterhavet. Så om du er miljøbevisst så kan du trygt velge å drikke vann fra springen i stedet for å kjøpe flaskevann når du bor på Tenerife.

Vann fra springen på Gran Canaria

Tappevannet på Gran Canaria gjennomgår også en ganske omfattende filtreringsprosess før det blir til drikkevann rundt Las Palmas-området. Først hentes vannet, deretter filtreres det, og deretter avsaltes det gjennom prosessen med omvendt osmose, som gjør vannet til et helt rent drikkevann.

Vannet er nå helt rent og uten salter og forurensninger som det kan ha hatt i det før. Vannet her regnes som vann av høy kvalitet som det ifølge helseorganisasjoner i Spania og er helt trygt å drikke. Smaken blir ikke den beste, men det finnes ikke et mye tryggere vann fra springen med tanke på sikkerhet.

Skal du besøke Gran Canaria? Sjekk ut denne artikkelen: Puerto Rico Gran Canaria – 25 grunner til å besøke

Vann fra springen på Lanzarote

Kranvann på Lanzarote kan være trygt i utgangspunktet, men jeg vil ikke anbefale å drikke det uten å koke det først. Lokalbefolkningen og turistene har en tendens til å velge flaskevann på Lanzarote rett og slett fordi vanntankene ikke vedlikeholdes godt nok.

Hvis springvannet kommer fra lagringstankene, kan det være noen forurensninger eller forurensninger du kan finne i springvannet. Så om du besøker Lanzarote så er det beste du kan gjøre enten å koke vannet før du drikker det eller å kjøpe vann på flaske.

Vann fra springen på Fuerteventura

Vannsituasjonen i Fuerteventura er ganske lik den på Lanzarote. Selve vannet er trygt og rent; kvaliteten er imidlertid ikke høy nok til at du kan drikke vannet regelmessig. Du kan likevel trygt ta tannpussen med springvann, og selvsagt så er det helt trygt å ta et bad.

Om du må drikke vannet fra springen så bør du i det minste koke det først. Smaken er ikke så god. Så her vil jeg råde deg til å kjøpe vann i butikken. Vannet i butikken er veldig billig.

Drikker lokalbefolkningen vann fra springen?

Vann på flaske

Hvis du er en besøkende som planlegger en tur til Kanariøyene med venner og familie, og du lurer på, drikker lokalbefolkningen trygt vann fra springen, eller går de også for flaskevann?

Vel, det avhenger. De øynene som har et rent vann fra springen så er jo det et godt alternativ, men smaken på vannet er ikke så godt. Den omvendte osmoseprosessen tar også bort mineraler og salter, noe som igjen resulterer i en elendig smak på rent vann.

Hvis en lokal ikke har et problem med smaken av vannet, ville de drikke det. De fleste lokalbefolkningen velger å kjøpe flaskevann fordi det smaker mye bedre og fordi det ikke koster så mye.

Om du likevel ønsker å drikke springvannet, så bør du koke vannet og la det hvile i noen timer. Dette vil redusere klorsmaken, gjøre at vannet smaker mye bedre og være litt tryggere å drikke.

Konklusjon

Vann fra springen på Kanariøyene er trygt å drikke selv om det ikke smaker så godt, men noen steder så bør du koke vannet først. Du kan velge å drikke vannet fra springen eller velge å kjøpe vann på flaske i butikken. Dette avhenger av dine personlige preferanser og om du har noen helseproblemer. Selv om vannrenseprosessen ikke er god nok alle steder, så kan du som sagt koke vannet selv. Dersom du koker vannet først så vil eventuelle bakterier som er i vannet vil bli fjernet slik at vannet er helt trygt å drikke.

Hvis legen din råder deg til å drikke flaskevann uansett hvor du er, så har du likevel ikke noe valg. Helse har alltid høyeste prioritet, så ikke ta noen risiko mens du er på ferie.

Så, neste gang du drar til Kanariøyene, ikke bekymre deg for at vann fra springen ikke kan drikkes. Bare sørg for at du har massevis av moro, nyt og ha en flott tid på øyene med venner og familie!

Jeg tror du vil like denne artikkelen: Hvilken av Kanariøyene er varmest?

Sjekk ut de siste artiklene om Spania