Lanzarote Underwater Museum

Lanzarote er et av de beste turiststedene globalt. Lanzarote er fylt med fantastiske strender, moderne kjøpesentre, fantastiske restauranter og turistattraksjoner du ikke finner noe annet sted.

Lanzarote undervannsmuseum er en fantastisk turistattraksjon som bare blir mer og mer populær.

Her får du muligheten for undervannsdykking, samtidig får du muligheten til å se noen av de mest imponerende skulpturene til Jason deCaires Taylor. Disse skulpturene er ikke bare er noe unikt og spennende, men de er også under vann. Som dykker har du her forskjellige alternativer tilgjengelig. Det er forskjellige alternativer for den mer erfarne og sertifiserte dykkerne og de som er helt uten tidligere erfaring.

Lanzarote er privilegert som har fått lov å hjemme Europas første undervannsmuseum, Lanzarote Underwater Museum. Så hvis du planlegger å besøke dette stedet i nær fremtid, anbefales det sterkt at du sjekker det ut.

I denne artikkelen vil jeg fortelle alt det er å vite om Lanzarote Underwater Museum. Hva dette undervannsmuseumet har å tilby, dykkerpakker og billettpriser, museumetsåpningstider og alt derimellom. Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang.

Lanzarote Underwater Museum

Atlantic Museum of Lanzarote

Lanzarote Underwater Museum er et undervannsmuseum hvor besøkende kan dykke blant statuene og skulpturene til kunstneren Jason deCaires Taylor. Han er kjent for å lage de vakreste undervannsskulpturer av høykvalitet.

Jason deCaires Taylor ble en kjent kunstner for å ha skapt verdens første undervannsskulpturpark i Karibia og et vakkert museum i den meksikanske regionen.

Lanzarote Underwater Museum derimot er det aller første undervannsmuseet i Europa. Det ble åpnet for publikum i 2016. Museet ligger i et skjermet område nær Coloradas, Playa Blanca, Lanzarote.

Les mer om Playa Blanca her: Playa Blanca Lanzarote -«Den hvite stranden»

Helt siden åpningen av Lanzarote undervannsmuseum har det blitt en av de mest besøkte turistattraksjonene som til og med er en høyt ansett lokal attraksjon blant innbyggerne på øya. Hit bør du ta turen om du så er alene eller er med venner og familie. Det vil absolutt være verdt det.

Hvor dypt er Lanzarotes undervannsmuseum?

Lanzarote undervannsmuseum er rundt 12-14 meter dypt nær Coloradas-regionen i Playa Blanca. Alle statuer og attraksjoner i museet er plassert på denne dybden.

Hvor dypt selve Lanzarote Underwater Museum er, er imidlertid ikke bare kunnskapsrik, men også interessant. Undervannsmuseer trenger ikke være dypere enn 15 meter for å være av den enorme klassen.

Så, hva er åpningstiden til museet?

Lanzarote Underwater Museum er åpent hele året. Det er åpnet selv om vinteren for dykkere og nybegynnere, turister og innbyggere på Lanzarote fra mandag til lørdag. Museet er dessverre stengt på søndager.

Åpningstiden for Lanzarote Underwater Museum er da mandag til lørdag fra klokken 9:30 til 17:30. Akkurat passe med tid for eventyrlystne turister som enten kommer alene, eller har med seg venner og familie.

Statuene i Lanzarote undervannsmuseum

Som Europas første undervannsmuseum er Lanzarote Undervannsmuseum fullt av fantastiske skulpturer og statuer av alle slag. Det er et utmerket kunstig rev under vannet som er delt inn i ti forskjellige grupper av statuer og skulpturer du kanskje vil vite om.

En av de mest innflytelsesrike gruppene er Rubicon, hvor 35 menneskeskikkelser kan sees gående mot en vegg. Disse skulpturene faktiske modeller av faktiske innbyggere på Lanzarote, noe som er ganske stort og imponerende.
Lampedusa-flåten som er her, er også opprettet for å referere til den europeiske flyktningkrisen. Los Jolateros, eller som vi på norsk ville sagt det; en gruppe barn i små båter, Dette er virkelig verdt å se.

En annen gruppe skulpturer du bør se er gruppen av hybride skapninger av menneske og natur, som sameksisterer i perfekt harmoni. Til slutt, så bør du se få med deg den mest essensielle gruppen av undervannsmuseet som er av «human gyre» av 200 naturlig størrelse skulpturer plassert i en sirkulær form.

Det er så mange fantastiske ting under vannet i dette museet at å besøke og utforske akkurat dette museet er en absolutt must som du ikke vil gå glipp av på Lanzarote.

Dykke-pakker og billettpriser

Nå vil jeg tro at du virkelig drømmer deg bort og tenker at du bør pakke koffertene og ta turen til Lanzarote. Og da spesielt til dette undervannsmuseum. Om du skal reise alene eller med venner og familie så bør du vite alt om pakkene og prisene deres. Så la oss se på noen av de viktige pakkene de har, sammen med kravene, dykkevarighet og billettpriser.

For profesjonelle dykkere

Dykking ved Lanzarote Underwater Museum

Om du er en profesjonell dykker med dykkersertifikat og at du har erfaring med dykking. I så fall vil den erfarne dykkerpakken i Lanzarote Underwater Museum være en fantastisk opplevelse for deg.

Du vil bli utstyrt med alt du trenger av utstyr. Du vil selvsagt få en briefing før du kan starte det mest fantastiske dykket du noen gang har vært med om. Deretter får du lov til å være under vann i 35-40 minutter for å utforske museet. Etter dette kan du ta turen tilbake til overnattingsstedet eller hotellet.

Krav

Du må være frisk og samtidig ha erfaring med dykking og inneha et profesjonelt dykkersertifikat med deg for å kvalifisere deg for denne pakken.

Varighet

Den totale varigheten av museumsdykket tar i gjennomsnitt rundt 2,5 timer, dette er inkludert orientering og utstyrsjustering.

Pris

Prisen for en profesjonell dykkerpakke er bare 50 euro per person hvis du har med det eget utstyr. Hvis du ikke gjør det, kan du leie utstyr her for 5 euro per dykkeutstyr.

For oppfriskningsdykkere

Hvis du er bosatt på Lanzarote eller turist med dykkersertifikat, men du ikke har dykket under vann på ganske lenge, så vil dette være den perfekte dykkerpakken for deg.

Oppfriskningsdykkerpakken starter med et oppfriskningsdykk fra kysten med en guide. Etter det vil instruksjoner for dykkerutstyr, oppdriftskontroll og alt bli administrert.

Da vil du dykke med maks dybde på 12 meter, og noen få dykkeferdigheter vil også bli lært opp i mellomtiden. Etter det tar du en båttur til museet. Etter det tar du et siste dykk blant skulpturene i 30-40 minutter på en skikkelig sti med guide. Og på slutten vil du bli ført tilbake til dykkesenteret og deretter overnattingsstedet ditt.

Krav

Hvis du er ved god helse og du har dykkersertifikat med deg, vil du være kvalifisert for denne pakken. Du kommer til å ha en flott tid med den.

Varighet

Tidspunktet er faktisk fra klokken 10:00 til klokken 15:00, og denne pakken er tilgjengelig på onsdager og fredager, så sørg for at du besøker disse dagene hvis du vil ha oppfriskningspakken.

Pris

Den totale prisen for denne pakken er rundt 116 euro per person, inkludert oppfriskningsdykket, museumsdykket og inngangsbillett. Så det er en ganske god deal.

For nybegynnere

Hvis du er en fullstendig nybegynner, tilbyr Lanzarote Underwater Museum et unikt program for deg slik at du er trygg mens du får en opplevelse du sent vil glemmer og samtidig være vitne til og utforske alt som museet har å tilby.

Prosessen starter med å overføre deg til dykkesenteret og en 20-minutters grunnleggende gjennomgang av hvordan det er å dykke. Etter det skal du gjennom et dykk på 6 meter med en instruktør i 30 minutter.

Så kommer bassengtreningen med instruktør. Etter det drar du til Lanzarote Underwater Museum på en båttur som vil være morsom. Og til slutt vil du få lov til å dykke rundt 12 meter med en guide for å holde vakt mens du blir fascinert av de fantastiske skulpturene og skjønnhetene under vann.

Krav

Kravene til nybegynnerdykkerpakken er ingenting. Du trenger ikke ha noe sertifikat eller evne for å få en billett til denne spesielle dykkingsøkten.

Varighet

Den totale lengden på dykkeøkten for nybegynnere vil være rundt 5 timer lang. Økten starter klokken 10 og avsluttes klokken 15, noe som vil være akkurat perfekt tidsrom for en stor opplevelse.

Pris

Prisen for denne spesielle pakken er rundt 142 euro per person, inkludert transport tilbake til hotellet, inngangsbillett til museet og bruk av alt utstyret. Du kan også bestille online ved å betale et depositum på 30 euro som gjør det veldig lett å bestille dette.

Konklusjon

Lanzarote Underwater Museum er en av de vakreste og mest kunstneriske turistattraksjonene enhver dykker kan be om. Enten om du besøker museet alene eller med familie og venner, vil du elske opplevelsen. Dette er en litt dyrere attraksjon, men det vil absolutt være verdt det.

Du vil kanskje også sjekke ut denne artikkelen: Er det haier på Kanariøyene?

Hvis du nå velger å legge ferien til Lanzarote så vet jeg at du vil få en flott tid her. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen og at du kommer til å elske hvert sekund av oppholdet ditt på Lanzarote, spesielt undervannsmuseet. Jeg håper du har en fin dag foran deg.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania