Snør det på Mallorca?

Mallorca, som ligger i Middelhavet, er den største av Spanias Balearene. Dens vakre strender og krystallklare vann gjør det til et populært turistmål blant andre øyer i regionen.

Mallorca er et vakkert sted med rik kultur og tradisjoner, lokale retter og strålende vær du kan nyte hele året.

Været på Mallorca er noe folk pleier å være nysgjerrige på. Det kan være noe for folk som ønsker å bruke litt kvalitetstid på å sole seg og tilbringe tid ute.
Hvis du befinner deg i vær som ikke gir høy temperatur og strålende sol, kan du være nysgjerrig på om det kanskje snør her. For alle de som lurer på om det snør på Mallorca, er dette hva vi vil finne ut i dag.

Så la oss komme i gang.

Snør det på Mallorca

Vinter på Mallorca

Mallorca er et flott sted å reise til om vinteren. Normalt er vintrene veldig kalde på øya, og januar og februar er de kaldeste månedene. Den laveste temperaturen du vil oppleve er 6 grader. Men i løpet av dagen kan temperaturen stige til 15 til 20 grader celsius på solrike dager.

Les mer om været her: Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Du kan oppleve mer regn om sommeren; frekvensen er imidlertid ganske lav da det bare regner noen få dager i hele sesongen.

Hvis det regner, her er noe du kan gjøre: Hva kan man gjøre på Mallorca når det regner?

Bortsett fra de vanlige populære turistmålene som Playa de Palma, Magaluf eller Alcudia, er de fleste hotellene og restaurantene stengt. Imidlertid er det fortsatt mye å gjøre og nyte i hovedstaden Palma de Mallorca sammen med de mindre populære områdene.

Forresten; Vet du hvor Magaluf er? Sjekk ut denne artikkelen: Hvor er Magaluf?

Når det kommer til vintrene, er det en tid for å besøke fjellene på Mallorca. Det er fordi fotturer om sommeren ikke er det ideelle alternativet, men om vinteren er det ingen unnskyldninger. Spesielt i Tramontana-fjellene, nordøst for øya, er det flotte turstier, hvor du kan gjøre stopp i de vakre byene på øya.

Du vil sjelden finne snø på disse fjelltoppene, da Mallorca sjelden får snø om vintrene. Vanligvis pleier ikke turister å besøke denne delen av verden om vinteren.
Om sommeren er det vanligvis mye aktivitet her. Likevel, om vinteren er det bare en håndfull turister i småbyer, så du kan nyte litt kvalitetstid med dine kjære i fred uten stresset med overbefolkning.

Hvor finner man snø på Mallorca?

Hvis du vil se snø på Mallorca, må du lete lenge for å finne snø nær bakkenivå.

Vanligvis er det lille snøfallet som Mallorca mottar kun i fjelltoppene. Så det beste alternativet for å få en titt på denne snøen er å kjøre opp til fjelltoppene og se på snøen som har samlet seg på disse toppene i all sin majestet.

Når snøen faller, har den en eksotisk kvalitet. Den vakre naturen den skaper er fantastisk og verdt innsatsen for å lete etter dem.

En annen stor ting er at disse stedene er utrolig fotogene. Hvis du er interessert i fotografering eller ønsker å ta noen flotte bilder av deg selv i forgrunnen av naturens mest fantastiske bakgrunner, er disse stedene for deg.

Gitt det varme klimaet på Mallorca året rundt, er øyas lavtliggende snø sjelden og både unik. Men høylandet i Serra de Tramuntana har en tendens til å snø litt hver vinter, et faktum som mallorcanerne verdsatte høyt i perioden før kjøling.

Det som er interessant med denne snøen er at det tidligere var en lønnsom virksomhet på øya å samle og selge den. Om sommeren stablet arbeidere isplater på disse gårdshusene og flyttet dem til boligkvarteret for å holde mat og drikke kjølig. Dette er en interessant bit av en titt på historien til Mallorca og hvordan snøen var en integrert del av øyas økosystem.

Du kan fortsatt se restene av denne langvarige øygruppen mens du bestiger toppen av noen Tramuntana-fjell. Puig de Massanella, den nest høyeste toppen på Mallorca, har rundt 11 snøhus, inkludert tilfluktsrom bygget av snøoppsamlere, med bakker og seter.

Når snør det på Mallorca?

Vinteren er tiden da du kan være vitne til snø i svært sjeldne tilfeller på Mallorca. I månedene fra januar til februar får de høyeste toppene kald vind og høyere fuktighetsnivåer som fører til at snø faller der.
På denne tiden av året, hvis du befinner deg på Mallorca, bør du prøve å se denne sjeldne varen i denne delen av verden hvis du kan, siden det er en unik fascinerende opplevelse!

Konklusjon

Mallorca har vær som er perfekt for alle slags turister fra alle mulige steder rundt om i verden. I tillegg hjelper den fantastiske utsikten, vakre strendene og vakre turistattraksjonene, sammen med deilig mat, den generelle stemningen på øya også. Og er du en som kanskje gleder deg til å se litt snø på turen, er sjansen stor for at du kan oppleve det også.

Så hvis du tenker på å besøke med venner og familie, gjør du definitivt det rette. Så ikke kast bort tiden din og prøv disse vakre øyene. Du vil oppleve noen varme temperaturer og få ta del i mange av aktivitetene som er tilgjengelige på disse øyene. Og på den annen side, hvis du besøker om vinteren, kan du være heldig nok til å se litt snø.

Bestill din ideelle ferie allerede i dag. Jeg håper du har lært mye av denne artikkelen, og at du vil ha en flott tid på din ferie der.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania