Været på Mallorca – Alt du trenger å vite

Mallorca er den største øya i øygruppen Balearene som er lokalisert utenfor Spanias østkyst. Denne øya er et topprangert turistmål og et av de beste stedene du kan besøke hele året.

Mange pleier å spørre om været på Mallorca. Vel, hvis dette er noe du også lurer på, så er du definitivt på rett sted.

I denne artikkelen skal vi snakke om Mallorcas vær gjennom hele året, da oppdelt i de forskjellige månedene. Vi skal snakke om temperaturen på de forskjellige populære stedene på Mallorca. Hva som er det beste stedet å besøke når det gjelder været, og den beste tiden på året man bør besøke Mallorca på.

Så, uten å kaste bort mer tid, la oss komme i gang med denne veiledningen. Været på Mallorca!

Været på Mallorca

Er Mallorca varmt hele året?

Når det gjelder været på Mallorca, ser vi at det holder seg varmt nesten hele året. I gjennomsnitt har øya Mallorca rundt 300 solskinnsdager i løpet av et år.

For turister som kommer fra kaldere områder i verden, så kan det være viktig at reisemålet for ferien er varmt og godt.

Det faktum at Mallorcas vær er varmt og solrikt så å si nesten gjennom hele året hjelper til med å gjøre at dette er et av de flotteste turistmålene og et sted du bør besøke med dine kjære.

Været på Mallorca i de forskjellige månedene

Til tross for at Mallorcas vær er solfylt hele året, er det fortsatt måneder hvor været, klimaet og atmosfæren er annerledes enn de andre månedene. La oss ta en titt på temperaturen på øya Mallorca i ulike måneder gjennom året.

Januar til februar

Denne tiden av året er kald, men ikke så kald som kanskje ville trodd. Med en gjennomsnittstemperaturen på rundt 15 °C, kommer du til å ha en fin tid selv om du skulle velge å reise hit disse månedene.

Januar og februar er begge måneder som er å regne som den kaldeste perioden på Mallorca. Det er da vinter selv om det ikke er så alt for kaldt. I disse månedene vil det ikke være massevis av turister, og du kan til og med få gode hotell- og restaurantpriser sammenlignet med hva du ville fått i høysommersesongen.

Mars til mai

En av den mest perfekte periodene for å besøke Mallorca er nettopp mellom mars og mai. I løpet av denne tiden kommer du til å se en gjennomsnittstemperatur på rundt 20 °C. Det vil da være en varm og solrik dag.

Det beste med denne tiden er at du kommer til å få masse varmt vær, men det vil fortsatt ikke være høysommersesong. Det igjen betyr at det ikke vil være tonnevis av mennesker overalt. Du vil også kunne få gode tilbud på billetter og hoteller siden høysesongen ennå ikke har kommet.

Juni til august

Dette er perioden hvor øya er mest besøkt. Nå vil temperaturen være ganske varm, og dagene vil være supersolrike med en gjennomsnittstemperatur på 25 °C.

Prisene vil også bli noe hevet siden det nå er høysesong. Så selv om denne tiden er perfekt med tanke på været, så er det ikke sikkert denne tiden passer best for deg da det nå er masse av turister og prisene er noe høyere enn den er når det er lavsesong.

September til desember

Når høysesongen er over, går Mallorca inn i mildværssesongen før vinteren. I månedene mellom september og desember vil du først se en nedgang i temperaturen.

Dette vil da bli en fullverdig vintersesong som vil vare en god stund, med temperaturene som også faller under 10 °C. Så, å besøke Mallorca i dette tidsrommet vil nok ikke være ideelt, men det vil være færre turister og prisene vil være rimeligere.

Været på populære steder på Mallorca

Hvis du tenker på å besøke et bestemt sted på øya og er nysgjerrig på å lære hvordan været der føles, la oss snakke om været på forskjellige populære steder på Mallorca som du kanskje vil besøke med venner, familie og kjære .

Palma de Mallorca

Et av de travleste stedene på hele Mallorca, Palma de Mallorca, har en gjennomsnittstemperatur på 20 °C, noe som betyr at det forblir varmt hele året. Likevel kan temperaturen falle noe utover natten.

Så selv om dagene kan være veldig solrike og varme, kan nettene være litt milde når det gjelder temperatur hvis du tenker på å besøke der eller hvor som helst i nærheten. Likevel vil dette være et bra sted for deg å bo på Mallorca.

Puerto de Pollensa

Det beste stedet å bo på Mallorca hvis du er på ferie i sommerhalvåret er Puerto de Pollensa. Gjennomsnittstemperaturen i denne regionen er ca 25 °C, som er å anse som den mest perfekte temperaturen med helt korrekt mengden sol.

Vinden er lav, og nettene er heller ikke alt for kalde. Så hvis du vil ha en anstendig ferie på Balearene og du vil holde deg varm og føle den autentiske øystemningen, vil det være en god avgjørelse å bo i Puerto de Pollensa.

Cala d’Or

Cala d’Or er en av de kaldere regionene på Mallorca. Til tross for at sommersesongen er varmere, varer den ikke særlig lenge, det blåser og det er tilfeller av regn til tider.

Les mer om hvor det blåser her: Blåser det mye på Mallorca?

På den annen side er vintrene i Cala d’Or mer langvarige og kaldere enn de andre stedene på denne listen og Mallorca generelt. Så hvis du har forbehold om det kalde været i denne regionen, bør du bo et annet sted under besøket.

Calas de Mallorca

Denne regionen på Mallorca er også trendy blant turister og er på den varmere siden av spekteret. Gjennomsnittstemperaturen er like under Pollensa, noe som gjør det til det nest varmeste og beste stedet å være på Mallorca hvis du er en som liker det varme været på øyene på ferie.

Så å bo i Calas de Mallorca vil være et godt alternativ for deg og dine kjære.

Alcudia

En annen ekstremt populær region på Mallorca er Alcudia. Temperaturen varierer ganske mye i denne øyregionen gjennom hele året. Imidlertid faller ikke temperaturen under 10 °C eller kommer noe særlig over 30 °C i gjennomsnitt.

Så å besøke Alcudia og bo om sommeren vil være et flott alternativ. Om du planlegger å besøke stedet om vinteren, så bør du nok tenke deg om dersom du ikke er en fan av kaldt vær og vindfulle områder.

Sa Coma

Sa Coma er kjent for å være et meget varmt sted i sommerhalvåret, da med en temperatur fra 22 °C og opp mot 29 °C. Likevel så er den gjennomsnittlig årlig temperatur på rundt 17 °C, dette skyldes at det er helt ned mot 14°C om vinteren.

Sa Coma har noen flere dager i året med regn enn de andre stedene, men du vil i sommerhalvåret ha fra 26 og opp til 30 regnfrie dager.

Hva med andre byer… Du må lese dette: Hvor er Magaluf?

Hvor er det beste været på Mallorca?

Regionen rundt Pollensa på øya Mallorca har vanligvis det beste været gjennom hele året. På dagtid er været varmere sammenlignet med andre steder.

Når det kommer til nattestid, har denne regionen en mildere temperatur sammenlignet med Palma de Mallorca og andre kjente steder. Det er derfor det er det beste stedet å besøke på Mallorca hvis du ønsker å ha balansert vær gjennom hele ferien.

Været på forskjellige steder på Mallorca har en tendens til å variere astronomisk av ulike årsaker. Så hvor du bor betyr mye. Det er derfor du må velge ditt bosted med omhu for ferien.

Beste måned å besøke Mallorca

De beste månedene å besøke Mallorca på, er uten tvil, fra mai til og med august. Om du ikke ønsker det alt for varmt og med masse andre turister så vil nok mai være den beste måneden for deg. I løpet av denne måneden vil været være ganske varmt siden sommeren er rett rundt hjørnet, og det vil heller ikke være for mange turister da.

Du bør lese dette: Hvor stor er Mallorca?

Den generelle opplevelsen vil være ganske imponerende uansett hvilken måned i sommerhalvåret du velger å reise til Mallorca.

Konklusjon

Mallorca har perfekt vær. Den beste tiden å besøke dette stedet er fra mai til august; men mange mennesker liker å besøke stedet i sommermånedene så det kan bli masse turister i denne perioden.

Hvis du også planlegger et besøk til Mallorca i nær fremtid, vil det være godt å vite at været her forblir behagelig nesten gjennom hele året. August er den varmeste måneden på Mallorca, mens januar er den kaldeste.

Må leses: Mallorca eller Majorca: Hva er forskjellen?

Avhengig av disse værstatistikkene kan du enkelt planlegge en tur til den aller største øyen av Balearene. God tur!

Sjekk ut de siste artiklene om Spania