Hvordan komme seg fra Mallorca til Ibiza

Den største av Balearene, Mallorca, er et ekstremt populært turistmål. Det er et av de stedene du kan besøke når som helst i løpet av året. Og akkurat som Mallorca er Ibiza en annen flott øy du bør besøke hvis du kommer til denne delen av verden.

Ibiza er et kjent feriemål og en øy som ligger i Middelhavet utenfor Spanias østkyst. Turister fra hele verden besøker stedet for å tilbringe en hyggelig tid på stranden og forfølge ulike underholdende aktiviteter med venner og familie.

Hvis du tilfeldigvis befinner deg på Mallorca, bør du finne en måte å innlemme Ibiza i ferieplanene dine.

Eller, hvis du allerede planlegger å reise på ferie til Ibiza, vil denne artikkelen fortelle deg hvordan du når destinasjonen din hvis du bor på Mallorca. På den måten kan du slå to fluer i en smekk.

Så la oss komme i gang: Hvordan komme seg fra Mallorca til Ibiza!

Hvordan komme seg fra Mallorca til Ibiza

Hva er den raskeste måten å reise fra Mallorca til Ibiza på?

Hvis du vil nå Ibiza på raskest mulig tid, må du reise med fly. Du kan dra nytte av noen få daglige flyvninger mellom Mallorcas hovedstad Palma og Ibiza flyplass, med en flytid på rundt 40 minutter.

Alternativt kan du ta en ferge. Denne transportmåten har en reisetid på alt fra 2 til 4 timer. Selv om båter ikke er veldig raske, har de mange daglige overfarter og er vanligvis svært komfortable og rimelige.

Hvis penger ikke er et problem, kan du også reise fra en øy til en annen ved å leie et helikopter. Denne reisen vil vare i omtrent 60 minutter. Du kan også finne utleiefirmaer for å leie en båt og reise på den måten.

Hvis du ikke vet hvor Ibiza er, sjekk ut denne artikkelen: Hvor er Ibiza?

Transportmåter

Som en som ønsker å reise fra den ene øya til den andre, er en ting av betydning å bestemme transportmåten for å gjøre det. Her vil vi diskutere hvilken av de populære transportmåtene du har tilgjengelig for deg sammen med hvordan du bør gå frem for å benytte dem og hjelpe deg med å bestemme hvilken som er best for deg.

Fly

Fly er en fin måte å nå Ibiza fra områdene rundt og gir mest mulig komfort og effektivitet med hensyn til tid. Når du ankommer flyplassen, kan du ta en taxi til byen Ibiza, ca. 6,7 km unna.

Les mer om byen her: Ibiza By – Den har alt du ønsker deg

Den berømte feriebyen Portinatx ligger litt over 35,5 km fra flyplassen. Selv om avstanden fortsatt er et stykke unna, vil du bli hardt presset for å finne et bedre transportmiddel enn en taxi.

Du kan lese om andre alternativer her: Hvordan ta seg rundt på Ibiza

Å bruke fly er en praktisk metode da det er både raskt og enkelt. For folk som vil unngå å reise til sjøs, så er det det eneste alternativet. Så folk med sjøsyke kan absolutt velge dette alternativet for å nå Ibiza fra Mallorca.

Ferje

Den største båtterminalen på Mallorca ligger i hovedstaden Palma. Den går vanligvis flere ganger daglig til Ibiza, med en reisetid som varierer fra 3,5 til 4 timer.

Dette er uten tvil en av de mest brukte båtrutene på øyene, så hvis du vil være sikker på at du rekker en bestemt båt, er det best å bestille tidlig. Du kan også kjøpe billetter på havnen, og det er båter som tillater fotgjengere. De fleste båtene har åpne sitteplasser og mat som du kan kjøpe.

Den beste ruten for å nå Ibiza er fra havnen i Palma de Mallorca. Dette stedet er hovedstaden på øya. Det er veldig enkelt å nå havnen i Palma de Mallorca med buss på ca. 45 minutter. Eller du kan også ta en taxi og nå målet ditt på 13 minutter fra sentrum.

Hvis du ønsker å nå Ibiza fra Mallorca via fergen, kan du nyte det hele året med minst én overfart daglig. Baleària, Trasmeiterránea og GNV er blant de vanligste selskapene som opererer på disse fergerutene.

Rundt 20 båtoverfarter opererer på ukentlig basis fra Mallorca til Ibiza. Og denne frekvensen øker om sommeren.

Den første fergen går fra havnen kl. 08.00. Den når øya Ibiza kl. 10.00. Den siste turen er et sted rundt 16:30, og ankommer Ibiza rundt 20:00.

Helikopter

Du kan leie en helikoptertur til Ibiza for en morsom og komfortabel tur til øyene.

Bare husk at denne måten å reise på er dyr og gir ikke stor plass for større grupper. Så du vil sørge for at du tar riktig mengde folk når du bestiller en tur og er klar over alle regelverket knyttet til å fly i et helikopter.

Privat Yacht

For de som ønsker mer luksus, tilbyr noen få selskaper private yachtchartere. Fra små båter til store kanoer, du kan leie en yacht med fullt mannskap for å frakte deg over øyene.

Ved å leie en yacht kan du legge til turer til andre øyer, for eksempel Formentera, en liten øy utenfor kysten av Ibiza og hjem til La Mola fyrtårn.

Du kan lese mer om å leie en yacht her (selv om det er i Cancun, det meste gjelder også her): Hvordan leie en Yacht i Cancun

Avslutningsvis

Ibiza tiltrekker seg turister over hele verden som ønsker å ha avslappede ferier eller forseggjorte fester på kysten. Siden det er det kulturelt mangfoldige og pittoreske stedet det er, tilbyr det også omfattende muligheter for å reise fra ett sted til et annet.

Å være på Mallorca, hvis du ønsker å dra til Ibiza, har du mange alternativer til din disposisjon.

Denne artikkelen har omfattende dekket hvordan du kommer deg fra Mallorca til Ibiza og gitt deg all informasjonen du trenger for å ta en informert beslutning. Så, vei alle alternativene dine og bestem hvilken vei du vil reise til Ibiza fra Mallorca.

Avgjørelsen for reisemåten vil i stor grad avhenge av budsjettet ditt, men det avhenger også av hvor mye tid du har. Hvis du vil nyte en båttur, kan du ta en ferge fra havnen på Mallorca og nå Ibiza på omtrent to timer. Alternativt kan du reise med fly og redusere tiden for å nå målet.

Sjekk ut de siste artiklene om Spania