Playa Caracol (Cancun)

Hvis du leter etter de beste strandområdene i Cancun, kommer Playa Caracol alltid opp på listen, og det er ikke overraskende å se hvorfor. Dette strandområdet besøkes av både lokalbefolkningen og turister, og det kan også skryte av den fine hvite sanden og det krystallklare blå vannet i Cancun. Derfor er det alltid verdt å besøke dette strandområdet hvis du er i byen.

Playa Caracol ligger i hjertet av hotellsonen. Som sådan er det stranden nærmest mange av Cancuns restauranter og shoppingdistrikter. I tillegg foretrekker lokalbefolkningen og turister dette strandområdet fordi det har en relativt flat havbunn. Dessuten er vannet roligere her, i motsetning til andre strandområder.

Nå, hvis du planlegger å besøke Playa Caracol, så er det enkelte ting som er kjekt å vite før du reiser dit. Denne artikkelen vil dekke alt du trenger å vite om denne stranden, fra beliggenhet til bedrifter og til og med ting å gjøre i dette området.

La oss komme i gang!

Playa Caracol

Hvor er Playa Caracol?

Plasseringen til Playa Caracol er lett tilgjengelig fordi den er på nordspissen av Cancun. Dessuten ligger det midt i Cancuns hotellsone. Playa Caracol er i nærheten av Hotel RIU.

Hvordan komme seg dit

Fordi Playa Caracol bare ligger noen få kilometer fra Cancuns sentrum, er det enkelt å komme seg til stedet. Videre er busstjenester, drosjer og biler lett tilgjengelige på grunn av deres plassering i hotellsonen.

I tillegg er praktisk talt alle Cancuns taxi- og bussjåfører kjent med Playa Caracol fordi det er en velkjent strandsone. Dermed kan du gå ombord på en R-1- eller R-2-buss basert på ditt startpunkt. Eller du kan ringe en drosje.

Hvis du forteller sjåføren at du skal til Playa Caracol, vil de stoppe nær inngangen til strandområdet. Les innlegget vårt om å ta buss i Cancun for å lære mer om pendling i byen.

Fra Cancun sentrum

Hvis du kommer fra Cancun sentrum, vil avstanden til Playa Caracol sannsynligvis være rundt 13,9 kilometer. Det vil ta rundt 19 minutter å komme seg til denne stranden fra Cancun sentrum.

Fra Cancun hotellsone

Hvis du kommer fra sentrum av Cancun Hotel Zone, er avstanden til Playa Caracol bare rundt 0,1 miles (0,27 kilometer). Å gå er best siden det tar bare syv minutter å nå stedet.

Parkering

Parkeringen i Playa Caracol er begrenset, så det er best å besøke tidlig om morgenen hvis du tar med bil. Nå, hvis du planlegger å besøke på ettermiddagen, er det best å pendle for å spare tid når du finner parkeringsplass.

Restauranter

Siden Playa Caracol ligger innenfor hotellsonen, vil du finne mange restauranter og hoteller i nærheten som serverer mat. Her er de tre nærmeste restaurantene i Playa Caracol:

Selvfølgelig vil du også finne mange lokale leverandører. I tillegg, siden lokalbefolkningen besøker dette strandområdet, vil du finne rimelige spisesteder i nærheten.

Hoteller

På grunn av sin beliggenhet innenfor Cancun hotellsone, har Playa Caracol mange overnattingsmuligheter. Likevel finner du disse tre hotellene og feriestedene i nærheten av strandområdet:

Vi har en artikkel om de Beste hotell å bo på i Cancun, hvor du kan finne de beste alternativene.

Strandklubber

Hotellene i nærheten tilbyr strandklubber hvor du kan bestille mat og til og med leie solsenger og lenestoler, og du kan leie per time.

På det nordligste punktet av Cancuns hotellsone, er Playa Caracol en koselig, mindre overfylt strand som er godt likt av både innbyggere og turister. Nå, sjekk ut Playa Delfines hvis du vil ha noe tilbaketrukket, men fortsatt innenfor hotellsonen.

Playa Caracol, gjemt mellom to brygger, er kjent for sin fantastiske kombinasjon av silkeaktig hvit sand og Cancuns kjente blå hav.

Par velger ofte dette strandområdet som et romantisk sted på grunn av de sjarmerende solnedgangene.

Med sitt stille, grunne vann og milde strømmer er Playa Caracol et yndet reisemål for familier med små barn.

Priser

Playa Caracol er en offentlig strand, så du trenger ikke å betale inngangsbillett for å få tilgang til og nyte stedet. Men du kan selvfølgelig alltid bruke penger på å leie solsenger og parasoller for rundt 400 pesos, og de 300 fra det går til mat og drikke.

Du kan også finne en Oxxo (som er som en meksikansk nærbutikk) og et supermarked i nærheten hvor du kan kjøpe rikelig med mat og drikke.

Hvis du vil spise, finner du flere restauranter som tilbyr mat til rimelige priser. Du vil også finne mange leverandører rundt som tilbyr forskjellige drikker og mat.

Aktiviteter

Når det kommer til aktiviteter, vil du finne mange ting å gjøre i Playa Caracol. Du kan for eksempel prøve vannsport som båtutleie, vindsurfing og padleboarding.

Du kan også snorkle, spesielt hvis du har utstyr. Det er en hverdagsaktivitet siden du vil nyte et nærliggende korallrev som huser ulike marine liv.

Det er et gratis sted i Cancun å snorkle, men bare hvis du har utstyret ditt. For å vite mer om gratis snorklesteder, les Kan jeg snorkle gratis i Cancun?

Du vil alltid finne en badevakt på vakt på denne stranden som du ville gjort med andre offentlige strender. Nå, hvis du tar med deg barn, kan du la dem svømme og leke siden vannet er grunt.

Nærliggende attraksjoner

Siden Playa Caracol ligger i hotellsonen, er det nær de lokale attraksjonene. Følgende er noen av områdets største attraksjoner:

  • Dolphin Discovery Cancun – 3,7 miles unna
  • Torre Escénica del Embarcadero de Cancún – 7,1 km unna
  • Delphinus Punta Cancún – 0,57 miles unna

Du kan alltid gå til den nærliggende havnen og ta en båt til Isla Mujeres hvis du vil ha en bedre strand. Derfra venter strender og en overflod av vannlevende liv, noe som gjør snorkling og dykking ideelle.

Du kan til og med observere og svømme med hvalhaier i noen måneder. Les innlegget vårt om Hvalhaier i Cancun for mer informasjon.

Konklusjon

Plasseringen av Playa Caracol er i sentrum av hotelldistriktet. Som et resultat er mange av Cancuns spisesteder og butikker nærmest denne stranden. I tillegg er denne strandbeliggenheten populær blant lokalbefolkningen og besøkende siden havbunnen er relativt jevn. I motsetning til andre strandsteder er havet også roligere her.

Denne artikkelen forteller deg hva du kan forvente av dette strandområdet. Resten av bekymringen er å besøke og nyte selve stedet. Hvis du vil vite mer om strandområder i byen, les 5 beste strendene i Cancun.

Sjekk ut de siste artiklene om Mexico